Penger

Dette er hvorfor en ansatt tenkemåte ødelegger Gig-økonomien helt

Dette er hvorfor en ansatt tenkemåte ødelegger Gig-økonomien helt

I de første fire årene av min skrivekarriere var jeg freelancer.

Jeg var ikke en god en.

Når jeg skrev for klienter, sluttet jeg aldri helt til å tenke som en ansatt. Jeg behandlet klienter som sjefer, jobbet rundt deres behov og tidsplaner og bidro til å utvide sine virksomheter - i stedet for min egen.

Nå alle jeg kjenner, tjener penger gjennom konsertøkonomien. Og mange mennesker tenker fortsatt som ansatte.

Arbeidsgivere har presset tilbake på konsernet for å gi ikke entreprenører de beskyttelser og fordeler som ansatte ville ha glede av.

Men du er ikke en ansatt ... Du er en entreprenør, og som sådan har du det privilegium og ansvaret for total kontroll over karrieren din.

Gig Economy Companies er ikke din chef

Når du registrerer deg for å bruke en gig økonomi app, søker du ikke på en jobb. Du legger til et pengeskapverktøy i arsenalet ditt, slik at du kan vokse liv og karriere du vil ha.

Ta disse eksemplene:

  • Uber og Lyft forbinder deg med folk som trenger rides.
  • TaskRabbit forbinder deg med folk som trenger hjelp med ulike jobber.
  • Shipt forbinder deg med folk som trenger dagligvarer.
  • UberEATS forbinder deg med folk som vil ha mat levert.
  • Airbnb forbinder deg med folk som trenger et sted å bo.
  • Fivver forbinder deg med folk som trenger ... kroppsmaling-reklame? Nettstedslogoer? (De blir kreative der ute.)
  • Wag !, Rover og DogVacay forbinder deg med hunder (og deres folk) som må gå og mates.
  • Amazon's Mechanical Turk (MTurk) forbinder deg med folk som trenger hjelp med digitale odde jobber.

Du bestemmer timeplanen din, du bestemmer hvilke jobber du skal godta, og i noen tilfeller angir du hastigheten din.

Du er ansvarlig, og det er derfor du gjør det.

Gigs kan være en fin måte å tjene ekstra penger på siden av en dagjobb, for å fylle ut hullene i en kreativ karriere eller å tjene på dine egne vilkår.

Bryt fri for ansattes tankegang

Jeg har ingen mening om det større spørsmålet om folk som deltar i konsertøkonomien bør klassifiseres som ansatte, eller på problemet at konsertøkonomien tiltrekker seg flere minoriteter enn andre næringer.

Begge er store emner som er sikker på å fylle overskrifter og airwaves i årene som kommer.

Det jeg kan tilby - fra mine erfaringer som en mislykket frilanser - er tips for å hjelpe deg med å få mest mulig ut av din erfaring som en gig-arbeider med de tilgjengelige alternativene.

Det første trinnet er å gi slipp på din ansattes tankegang.

I bytte for friheten til å sette din egen tidsplan og forventninger, tar uavhengige entreprenører på seg ansvar ansatte ikke trenger å tenke på. Du betaler dine egne skatter, administrerer timeprisene dine, og finner dine egne opplærings- og utdannelsesmuligheter.

Hvis du føler at delingsøkonomien ikke er alt du drømte om, ville det være, kanskje du må fjerne avhengigheten av et selskap og lære å være det du er: en uavhengig entreprenør.

Prøv disse tipsene for å kaste din ansattes tankegang og ta kontroll over karrieren din:

1. Vær oppmerksom på din karriereutvikling

Gig økonomi selskaper skape incitamenter for arbeidere som gjør litt ekstra-like henvisning bonuser, eller Uber's surge priser. Men deres hovedmål er vanligvis å legge til virksomhet for selskapet.

Når du jobber for en (god) arbeidsgiver, blir de investert i din karriereutvikling. Når du jobber for deg selv, er det på deg.

Forbedre situasjonen ved å lære nye ferdigheter og gjenkjenne verdifulle muligheter.

For eksempel, her er alt jeg lærte av å jobbe som en barista - den dagjobben som holdt meg flytende mens jeg floundered som frilanser.

Disse ferdighetene kan også hjelpe deg med å tjene mer penger i enhver karriere.

2. Få deg ut av en Rut

Noen mennesker sitter fast i en jobb fordi de ikke kan se andre alternativer. De kan ikke være villige til å gi opp den vanlige lønnen, helseforsikringen eller til og med gratis snacks de får som en ansatt.

Deling økonomi gigs tilbyr deg ikke noen av disse fordelene - så hvorfor holde fast med noe som ikke fungerer?

Hvis du blir lei av shuttling dagligvarer, walking hunder eller maleri reklame på kroppen din, prøv noe annet.

Gigabyteens skjønnhet er at du kommer til å studere livet ditt uansett hvordan det fungerer for deg.

Vil du sette færre kilometer på bilen din? Klipp dine tider og ta opp kalligrafi. Lei av pitching redaktører å selge din skriving? Ta en pause og tjene penger som en virtuell assistent.

Du tjener allerede penger på dine egne vilkår, så vær ikke redd for tenke utenfor boksen når du trenger en endring.

3. Ikke ignorere dine skatter

Når en arbeidsgiver ikke gjør det for deg, er det lett å glemme å øremerke en del av lønnen din til Uncle Sam. Det er også fristende å, du vet, "glem" å øremerke en del av betalingen din ...

Enten det er med unnvikende hensikt eller vanlig forsømmelse, ikke betaler skattene dine kommer til å forårsake store problemer - Vanligvis i form av en fettkontroll vil du skrive til IRS om et par år.

Vet hva IRS forventer av deg når du jobber for deg selv. (Og husk: Du gjøre arbeid for deg selv!)

Hold styr på betalingene du mottar gjennom gig-apper og fakturaene du sender til freelance-klienter.Husk å spore utgifter og holde kvitteringer også - gjør det hele året, ikke bare når skattesesongen er truende!

Her er hva IRS vil la deg trekke fra din skattepliktig inntekt i april.

Her er en full guide til å gjøre dine skatter som en uavhengig entreprenør.

4. Plan for pensjon - nå

Tradisjonelle jobber gjør ofte pensjonsplanlegging enkelt med en arbeidsgiverbasert plan.

Hvis du jobber i konsertøkonomien, tror du kanskje at du ikke trenger å bekymre deg for pensjonisttilværelse - eller tror du kan vente til du finner en jevn jobb for å begynne å tenke på det.

Det verste du kan gjøre for pensjonsfondet, er ventetiden.

Innstilling av penger nå vil gi deg mer tid til å vokse, noe som er smart selv om du bare har litt ekstra

Enten du går gigging mellom jobber eller planlegger å leve det delte økonomiliv i årene som kommer, sjekk ut disse fem pensjonsalternativene for uavhengige entreprenører.

Hvis du bestemmer deg for å hoppe inn i tradisjonell sysselsetting i fremtiden, kan du alltid dra nytte av en arbeidsgiverbasert plan og la denne fortsette å vokse uten hjelp.

Det vil nok ikke gjøre deg rik, men en enkel måte å begynne å spare på for å bli pensjon er nå med apps som Acorns and Stash, som kobler til bankkontoen din og bruker små mengder penger, vil du knapt legge merke til å investere i deler av aksjer . Begge gir deg noen penger bare for å registrere deg.

Sett det og glem det.

5. Vær oppmerksom på trender

Den nye konsertøkonomien er gjenstand for en fest eller hungersnøkkel - akkurat som freelancing og gig arbeid har vært siden før telefonen gjorde det virke enkelt.

Avhengig av hvor du bor, vil enkelte typer arbeid komme i visse årstider.

Frilans fotograferingspikker om sommeren og faller bryllupsårstider, for eksempel; og krev-andel etterspørselen øker i løpet av fotballkamp i idrettsbyer.

Gig-arbeidet er uunngåelig knyttet til sosiale og teknologiske trender også.

Vær oppmerksom på relevante tekniske nyheter som kan påvirke etterspørselen - nye apper som presser markedet, selvkjørende biler som rammer veiene eller roboten som utfører kundeservice.

Ikke bare se på nyheter for hva du gjør nå.

Hold også øye med voksende mulighet på andre områder. Hvor er det største behovet for entreprenører? Hvis du tar bølgen tidlig, kan du ha tid til å utvikle dine ferdigheter og få plukket av kunder.

Vær din egen chef - for ekte denne gangen

Når du er klar over at du er i kontroll, kan konsertøkonomien være en dårligere måte å tjene uten å være bundet til et selskap eller til en enkelt bransje.

Neste gang du finner deg selv opprørt at et selskap ikke tilbyr sine entreprenører medarbeiderspecifikke fordeler, husk disse tipsene, og ikke glem: Du er ikke en ansatt. Du er din egen sjef.

Dana Sitar (@danasitar) er en senior forfatter / nyhetsredaktør på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, prøver humor hvor det er tillatt (og noen ganger hvor det ikke er).

Skrive Inn Din Kommentar