Penger

De fleste byer har ikke sett lønninger vokse siden 2009. Her er 10 som har

De fleste byer har ikke sett lønninger vokse siden 2009. Her er 10 som har

Det har vært nesten et tiår siden den offisielle slutten av den store resesjonen, men hvis du fremdeles sliter med å strekke den lønnslisten gjennom neste uke, er du ikke alene.

Vi har sett arbeidsledigheten i nærheten av rekordløyper, og stillingene fortsetter å klatre til historiske høyder. Men flere Penny Hoarder-analyser viser at folk i halvparten til nesten 75% av de største amerikanske byene gjør mindre per time enn de gjorde i 2009.

Ved å bruke US Bureau of Labor Statistics Occupational Employment Statistics databasen, spores vi endringer i median og gjennomsnittlig timeløn for mer enn 300 storbyområder gjennom 2017, da de siste årlige tallene var tilgjengelige. Vi regnet med inflasjonen for å finne ut hvor mye lønnskassen din har vokst siden den store resesjonen "endte."

Lønn ser bare ikke ut til å holde tritt med økonomien.

Når du ser på endringen i median timelønn siden 2009, vil du oppdage at 77 av de største 100 byene faktisk har sett en nedgang i lønnene. For gjennomsnittlig timelønn, som kan svekkes av avvikere som en administrerende direktør som gjør hundrevis av dollar i timen, Det er fortsatt 51 byer som har sett en nedgang i reallønnen.

Tallene er også ganske deprimerende når du vurderer årslønn. Forty-three byer så en nedgang i inflasjonsjustert median årlig lønn mellom 2009 og i fjor, og 50 byer mistet lønn dersom man ser på gjennomsnittet.

For USA som helhet ser du en beskjeden lønnsvekst, sier Elise Gould, seniorøkonom ved Economic Policy Institute. Men når du vurderer den stigende kostnaden av nødvendigheter som barnepass, ser arbeidstakere ikke ut lønnsspenningene så langt som de hadde tidligere.

"Det er mange måter arbeidere har blitt mer produktive, men de ser det ikke i lønnene sine," sier hun.

Langsom eller stillestående lønnsvekst skyldes delvis økende ulikhet, forklarer Gould. Økonomien vokser, men de fleste lønnsgevinstene kommer til en liten del av inntektsinntektene. Og en langsiktig nedgang i fagforeningens deltakelse hjelper heller ikke.

Men det er byer som bucking trenden. I Oklahoma City, for eksempel, har timelønnen vokst mer enn 6% siden 2009. Og Des Moines, Iowa, så lønnsslippene hoppe 3% siden lavkonjunkturen.

Hvis du bor i en av byene med store lønnsslipp, som New Orleans, Sacramento eller Detroit, er det mange måter å shore opp disse besparelsene i år.

Eller du kan vurdere å treffe veien og flytte til byene som har gjenopprettet kraftig fra den store resesjonen.

Disse 10 byene ser stor økonomisk gjenoppretting i arbeidstakernes lønnsslipp

For tjuefem år siden, mens resten av landet var i en lavkonjunktur, tanket oljeprisene og mer enn hundre banker ble lukket, og tvingte Oklahoma City til mer av en "depresjon".

Det er ifølge Oklahoma City Chamber of Commerce, administrerende direktør Roy Williams, som satte det helt ut: "Hver bransje var på toalettet."

En monolitisk økonomi, og den umiddelbare mangelen på å lande store flyttinger fra store selskaper med skatteincitamenter, tvang byen til å revurdere hele sin karakter. Etter et kvart på tiår og over 4 milliarder dollar i prosjekter finansiert gjennom velgereevendat, sitter Oklahoma City på toppen av listen over byene der lønnsslippene har fått seg raskest siden Great Recession.

Byens timelønn har økt med 6,5% siden midten av 2009. Luftfart og luftfart og den voksende biovitenskapssektoren driver veksten ved å bringe høyt betalte arbeidsplasser til området. I de siste ni årene har Boeing for eksempel flyttet 2500 ingeniører fra hele landet.

Nøkkelen, forklarer Williams, gjorde Oklahoma City til et ønskelig sted å bo - det bringer selskapene, som igjen gir høyt betalte arbeidsplasser.

Oklahoma City har siden begynnelsen av 1990-tallet forvandlet et tidligere lagerdistrikt til et levende underholdningsområde ved kysten, kalt Bricktown Canal, og har brukt mer enn 700 millioner dollar til å renovere eller ombygge skolene. Det har også brukt millioner flere på transittforbedringer, biblioteker, og selvfølgelig lokker NBAs Oklahoma City Thunder. Utbetalingen: En mangfoldig økonomi som har spurt landets raskeste lønnsvekstvekst siden Great Recession.

"Det var ikke fordi vi var klare," sier Williams om strategien for å forbedre Oklahoma City. "Det er fordi vi var desperate."

Mens lønnsslipp i de fleste store amerikanske byer ikke har gjenopprettet seg fra den store resesjonen, er det noen lommer i landet som gjør det regn som Oklahoma City (i metaforisk og bokstavelig forstand, gitt at sommerstormene allerede ruller inn.)

Merk: Noen byer på denne listen har raskere jobbvekst, men vi rangerte dem utelukkende på timelønnsveksten. Og vi sier ikke hvert sted på denne listen er perfekt (San Francisco og Honolulu er ganske dyre, og begge har høye hjemløse). Dataene er alle fra 2017.

Her er 10 byer hvor lønnsslipp har vokst mest siden 2009:

1. Oklahoma City, Oklahoma

Vekst i reell timelønn: 6.5%

Sysselsettingsvekst: 6.9%

Arbeidsledighet: 3.9%

2. Honolulu, Hawaii

Vekst i reell timelønn: 6%

Sysselsettingsvekst: 6.9%

Arbeidsledighet: 2.2%

2. San Antonio, Texas

Vekst i reell timelønn: 5.2%

Sysselsettingsvekst: 19.9%

Arbeidsledighet: 3.5%

4. San Francisco, California

Vekst i reell timelønn: 3.8%

Sysselsettingsvekst: 13.6%

Arbeidsledighet: 3.3%

5. Des Moines, Iowa

Vekst i reell timelønn: 2.8%

Sysselsettingsvekst: 12.9%

Arbeidsledighet: 2.9%

6. Seattle, Washington

Vekst i reell timelønn: 2.8%

Sysselsettingsvekst: 17.3%

Arbeidsledighet: 4.1%

7. Salt Lake City, Utah

Vekst i reell timelønn: 2.6%

Sysselsettingsvekst: 14%

Arbeidsledighet: 3.1%

8. Virginia Beach, Virginia

Vekst i reell timelønn: 2.4%

Sysselsettingsvekst: 1.2%

Arbeidsledighet: 4.2%

9. Boston, Massachusetts

Vekst i reell timelønn: 2.3%

Sysselsettingsvekst: 9.1%

Arbeidsledighet: 3.4%

10. Omaha, Nebraska

Vekst i reell timelønn: 1.9%

Sysselsettingsvekst: 7.6%

Arbeidsledighet: 3%

Alex Mahadevan er data journalist på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar