Penger

Ingen spøk: Denne komikeren fordoblet hans inntekt da han begynte å kjøre med uber

Ingen spøk: Denne komikeren fordoblet hans inntekt da han begynte å kjøre med uber

Ved våren 2014 hadde Stefan Davis jobbet heltid som komiker i mer enn tre år, en jobb han elsket. Han oppførte seg over hele landet, traipsing overalt fra Seattle til Tampa, Albuquerque til Philadelphia.

Han var på veien de fleste helger, noen ganger tilbringe uker hjemmefra. Malen var lønnet med bedre konserter, lønn og anerkjennelse blant andre tegneserier.

Men pengene var ikke helt skjære det. Ved 31, tjente Davis bare "nok til å overleve."

Han trengte en måte å legge mer penger på i banken, og visste at han hadde tid til å gjøre det.

"Jeg hadde ganske mye mandag til onsdag helt gratis hver uke," forklarer Davis, "og jeg brukte ikke den tiden klokt. Mest sett ser Netflix og [surfing] på Internett. "

Det han ikke hadde, var en stabil tidsplan, som tillot ham å få en tradisjonell jobb. Han reiste ofte for komedie-konserter, og trengte fleksibiliteten til å ta uker av gangen for å være på veien.

Davis oppdaget Uber. Hans andre komikere rundt om i landet tjente ekstra kontanter for det raskt voksende rideshare-selskapet mellom konserter.

Med Uber ville du ikke bekymre deg for å bli sparket eller påtalte eller la kolleger ned "for å prioritere en karriere i komedie, realiserte Davis.

Hans venner sa det beste var at de ikke hatet arbeidet. De var faktisk nyter det.

Så da Uber lanserte et nytt marked i Madison, Wisconsin, tok Davis muligheten - klar til å bevege seg utover knapt nok å få ender til å møtes.

Hvis du vurderer å kjøre med Uber for å tjene noen ekstra penger, er det en veiledning for å komme i gang og råd fra drivere som har funnet ut hvordan man får det til å fungere.

Hvor mye penger kan du tjene å kjøre med uber?

La oss starte med det store spørsmålet.

Davis kjørte i omtrent et og et halvt år i Madison i 2014-15. I en 40-timers uke ville han tjene nok til å matche det han gjorde med komedie i helgene. Det er lønnen som kom fra Uber, etter selskapets serviceavgift.

Davis leide en iPhone fra Uber for en annen $ 10 per uke. Den valgfrie Uber-telefonen tillater en driver å koble til begrensede tjenester, for eksempel Uber Partner-appen, Apple Music, Maps og telefonens kamera. Uber dekker service- og datakostnadene.

Hvis du velger å bruke din egen enhet (iPhones og Android-enheter som kjører på minst iOS 7 eller Android 4.0), er du ansvarlig for dataavgifter.

Median nettoinntekter i Madison på den tiden var $ 15,41, ifølge Uber, noe som ville bety brutto på rundt $ 600 for en 40-timers uke. Føreren dekker kostnadene for gass og kjøretøy slitasje.

Noen nyere numre trukket gjennom Uber, viste at gjennomsnittlig sjåfør hadde gjort $ 556,22 per uke i november 2017. *

Men fordi uber rider priser varierer med etterspørsel, du har mye kontroll over hvor hardt du skal jobbe og hvor mye du gjør.

Davis sier at han valgte å ikke jobbe med det frenziede "bar shift" (etter kl. 9.00 til Wisconsin barer nærmer seg rundt 2 am), da etterspørselen og prisene var høye.

Kjøredagskift betydde at han måtte jobbe flere timer og velge andre travle tider, som rushtid, for å gjøre hva barskift-drivere ville gjøre torsdag til lørdag.

Klar til å komme i gang? Her er en link for å registrere deg som en Uber Driver Partner.

Utfordringene ved å starte en sidegasning

Å jobbe for deg selv er ikke alltid lett, men overgangen var ganske jevn for Davis.

"Jeg gjorde det allerede med komedie," sier han. Han var allerede sin egen sjef, satt sin tidsplan, motiverte seg og administrerte sin inntekt som entreprenør.

Dette kan være en naturlig sidegig å plukke opp hvis du allerede har brukt til å jobbe som artist, forfatter eller artist. For en tegneserie er arbeidet en no-brainer - å eie og vedlikeholde en bil som tåler noen ekstra kilometer kommer med territoriet.

Uber Driver Krav

Du kan kjøre med Ubers grunnleggende rideshare-tjeneste, UberX, med ditt personlige kjøretøy uten kommersiell lisens. Din bil må:

  • vær en fire dør
  • sete minst fire passasjerer (unntatt føreren)
  • bli registrert i staten
  • være dekket av in-state forsikring (Uber gir ekstra forsikring med dekning som varierer avhengig av om du har en rytter i kjøretøyet ditt.)

Krav til kjøretøyår varierer etter by og stat. I mange stater er kravet 2000 eller nyere, men noen byer krever at kjøretøyet blir gjort i løpet av de siste 10 årene.

Hvis bilen din har plass til seks passasjerer eller mer, kan du også kjøre med UberXL, den grunnleggende tjenesten for større grupper.

Tilleggstjenester inkluderer Uber PLUS (f.eks. Uber SELECT), Uber SUV, Uber BLACK og Uber LUX. Disse alternativene følger med strengere krav til kjøretøy og er kun tilgjengelige i utvalgte markeder.

Når du registrerer deg, må bilen din passere Ubers bilinspeksjon. I mange byer må du sjekke bilen, men Davis måtte bare sende inn et bilde av sin bil i Madison.

Inspeksjonen sikrer i utgangspunktet at bilen din er trygg og ren.Uber ser etter "vinduer intakt, [god] slitasje på dekk, alle lys og signaler fungerer og et rent interiør," forklarer Davis.

Som driver må du også:

  • være minst 21 år gammel
  • har minst tre års kjøreopplevelse
  • har et in-state førerkort
  • ha en ren kjøreoppføring
  • send en kriminell bakgrunnssjekk

Finn ut din kjørestrategi

Når du er registrert og ser noen orienteringsvideoer for å lære å bruke Uber Partner-appen, er suksessen din virkelig opp til deg.

"Du er ganske mye alene for å finne ut hvordan du skal bruke markedet," sier Davis.

Uber reps er tilgjengelige for spørsmål eller problemer som oppstår. Davis sier at de alltid var ganske enkle å komme i kontakt med og reagere på problemer. Men det er opp til deg å bestemme hvordan du driver din sidevirksomhet.

"I Madison måtte jeg ikke lære å bruke området [med en gang] fordi det var så få drivere [da jeg startet]," forklarer Davis. "Når det ble populært, finner du steder å slappe av der det er opptatt. Jeg lærte å slappe av i mobiltelefonen mye på flyplassen. "

Ulike byer har forskjellige regler for Uber på flyplasser. For eksempel begrenser noen hvor lenge en sjåfør kan vente på flyplassen - andre tillater avbrutt, men ikke henting.

Skriv ut byens regler før du bestemmer din kjørestrategi.

Davis anbefaler å kjøre rundt i byen mens de er på nettet de første dagene. Vær spesiell oppmerksom på hvilke områder som gir deg de fleste forespørsler om rides.

Når du får en følelse for områdene du vil kjøre, er den beste strategien å parkere og vente. Ikke kjør rundt på jakt etter turen, Davis advarer. "Du vil bare kaste bort gass og tape penger."

Hvordan være en god sjåfør

Internett har mange Uber kjøretips: Tilby vannflasker, godteri og andre godbiter til ryttere.

Hvordan har dette fordelen med føreren?

"Disse kan bidra til å holde en sjåførens vurdering opp," forklarer Davis, med henvisning til 1 til 5-stjerneklassifiseringen drivere mottar på slutten av en tur (og omvendt).

Forfriskninger er ikke nødvendige, sier han. "Bare å være en høflig, trygg og effektiv sjåfør var mer enn nok til å holde min vurdering opp." Han utgjorde 4,8 av 5 stjerner for det meste av hans uber tenure.

Vannflasker kan ikke være avgjørende for Uber suksess, men å holde din vurdering opp er viktig.

Dette er en av de eneste måtene Uber vurderer drivere - selskapet ønsker ikke å jobbe med partnere som konsekvent gjør dårlige inntrykk på ryttere.

Avhengig av markedet, kan kontoen din deaktiveres hvis sjåførens rating faller under 4,5 - så sørg for å tilby din beste kundeservice!

Hva det er å kjøre med Uber

Davis sier at kundeservice sier at Uber kjører sikkert prøvd sine ferdigheter.

"Det straffer absolutt introverts, fordi rytterne får til å bestemme seg for å ha en samtale, eller ikke," forklarer han. "Jeg likte alltid folk bare å være på telefonen og ikke snakke."

Han jobbet i servicebransjen i mange år. Og han visste hvordan han skulle skumle med publikum etter et komedieshow. Men kjøring var annerledes.

"Det er ingen annen jobb hvor du er i nærhet til kunden for den tiden," sier han. "Som kassereren snakker du i fem minutter, men i en Uber kan du være i bilen med en person i førti minutter."

Det er en mulighet til å strekke disse sosiale ferdighetene!

"Jeg fikk ting feil hele tiden med folk," spretter Davis om seg selv. "Jeg var en lurende idiot hele tiden ...

"Jeg plukket et par opp på beredskapsrommet en gang. Kvinnen hadde et knust ben, med et kast og krykker. Selvfølgelig antok jeg at hun var den som besøkte ER.

"Vises, det var fyren. Han fikk bakover og hadde whiplash. Hun hadde brutt benet fire uker før. Det var ikke før halvveis gjennom turen at jeg skjønte at hun ikke var den som hadde kommet i bilvrak.

"Så jeg var veldig hyggelig og hjelpsom med henne, og denne stakkars fyren som nesten brøt halsen hans, sto bare der alene."

Han sier at konserten lar deg møte interessante mennesker, og lærer ting om byen du ellers ikke ville vite.

Å være personable kan til og med lande deg litt unike muligheter

"Jeg har en gang fått en forespørsel om å hente ryttere på en turbuss sentrum," sier Davis.

Begynnelsen til hans favoritt Uber-historie var ikke noe nytt. Bands og andre utøvere fra utlandet bruker ofte Uber til å forlate steder og henge sentrum etter deres forestillinger.

"Som alltid spurte jeg hvilket band de var med, og de sa" Against Me "- det var trommeslageren og gitaristen," forklarer Davis. "Det er en av mine favorittband!

Så vi snakket om musikk, andre band, uansett. Noen spurte om jeg kom til showet neste kveld, og jeg sa at jeg ikke hadde penger for det.

"Så sa de," Vi får deg gratis "- og jeg fikk en billett og et pluss en å gå til showet!"

Hvordan håndtere dårlige ryttere

Hvis du ikke er en introvert, kan du fortsatt ha reservasjoner om å la fremmede være i bilen din.

"Nitti ni prosent av tiden, folk er kjempebra" Davis sier. "Halvdelen er stille og vil ikke at du skal snakke med dem.

"Den andre halvparten er veldig snakkesalig og personell. Du har gode samtaler med folk du ikke ville ellers. "

For de få vanskelige rytterne, forklarer Davis sin tilnærming.

"Du er ikke beholdt til ryttere ... Hvis noen er respektløs, forbeholder du deg retten til å avbryte turen og be dem om å forlate," sier han. "Jeg ville bare sende Uber umiddelbart for å forklare hva som skjedde og be om tilbakebetaling for rytteren."

Uber er rask til å gi refusjoner i vanskelige situasjoner. Davis måtte ikke bekymre seg for å bytte en rytter når han bestemte seg for å beskytte seg selv eller hans bil.

Uber dekker også rimelige rengjøringskostnader dersom bilen din ser det verste av senkestangsmengden.

Når det gjelder dyr? Du er kun lovlig å transportere registrerte tjenestedyr, men du kan hente ryttere som tar et kjæledyr til og fra veterinæren eller flyplassen.

Mange Uber-partnere bekymrer seg for rot eller skade på kjøretøyene sine, men Davis (som ikke har en egen) anbefaler at han aksepterer kjæledyr.

"Det er ikke så stor en avtale å være i bilen med en hund i 15 minutter," sier han. "Folk bringer ikke dårlige hunder inn i andres biler. De er vanligvis små og opptatt. "

"En lintvals er billig, hvis du trenger det," sier han.

"Det er bilen din," forklarer Davis, "og det er din virksomhet. Det er fordeler å være entreprenør! Du jobber for deg selv. Du kan velge bort.

"Det er det som alltid har vært attraktivt for meg om kontraktsarbeid (i komedie, så vel). Du kan velge bort alt du ikke vil gjøre. "

Skal du bli Uber-partner?

Dette arbeidet er ikke for alle, men kan være en god mulighet. Noen ting å vurdere:

Du må like å kjøre

Hvis du hater å være bak rattet eller blir lett stresset i trafikken, kan uberkjøring være et mareritt for deg.

Hvis du finner trøst på veien og nyt å finne den beste ruten over byen, dette er en fin måte å tjene penger på å gjøre det!

Du bør vite byen din

Å kjenne deg rundt vil spare tid og gass. Det betyr også forstå lokale hendelser og trender som driver forretninger.

Du bør være personell

Det er godt å ha kundeservice opplevelse.

Som Davis illustrerer, trenger du ikke å elske folk eller være ekstrovert. Men du må være komfortabel å chatte med ryttere og tilby kvalitetsservice.

Du trenger litt forretningssensitivitet

Som en Uber entreprenør, du er ansvarlig for å sette opp timeplanen din og motivere deg til å jobbe - Ingen holder faner på deg.

Du må administrere inntektene dine

Vet hvor mange timer du trenger og hvilke som skal fungere for å slå dine ukentlige inntektsmål. Du vil også være ansvarlig for å betale inntektsskatt og notere entreprenør fradrag eller kreditter.

Klar til å komme i gang? Her er en link for å registrere deg for å kjøre med Uber.

Dana Sitar (@danasitar) er en Staff Writer på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer. Hun bodde hos Stefan gjennom komedie og kjører med Uber, og kan bekrefte at en på-chauffør er lettere å leve med enn en komisk komiker.

Skrive Inn Din Kommentar