Penger

Hvordan avslutte jobben din kan hjelpe deg med å tjene mer penger

Hvordan avslutte jobben din kan hjelpe deg med å tjene mer penger

Føler du deg undervurdert i din stilling på jobb?

Forhandlinger om økning kan være et smart trekk, men forskning viser at det kan være en smartere: Slutt jobben.

Heltidsansatte som skifter jobb, får en høyere økning enn de som bor hos samme selskap, ifølge 2016 arbeidsstyrke vitalitetsrapport fra ADP.

Ansatte som avslutter en heltidsjobb og flytter til en annen, ser en gjennomsnittlig lønnsøkning på 6%, sammenlignet med 4,6% for de som bodde i samme jobb.

Industri, alder, tenure og kjønnsspørsmål

Det er overraskende at et hopp til et nytt selskap er betydelig forskjellig avhengig av alder.

For ansatte 25-34 betyr en ny jobb en 10% lønnsøkning; mens det er på 35-54, er det bare 4,9%; og bare 2,2% for de 55 eller eldre.

Tilsvarende, hvor mye tid du brukte på din siste jobb, påvirker hvor mye av en heve du kan få på en ny. Jobb hopper for ofte eller ikke ofte nok, og dine prospekter er langt verre.

De som tilbringer to år eller mindre på en tidligere jobb, ser bare en 2,7% økning i en ny jobb, Quartz-rapporter. Opphold 10 år eller mer, og økningen er bare 2,2%.

Det søte stedet for å bytte jobb er etter tre til fem år. Heltidsansatte ser en kjappe 8,3% økning med en ny arbeidsgiver etter denne tiden.

Opphold seks til ni år, og gjennomsnittsøkningen er fortsatt relativt god til 6%.

Litt overraskende er kjønnsforskjellen i lønnsveksten.

I samme rapport for 2015 viste kvinner overordnet større lønnsvekst enn menn. For kvinner som bor på samme jobb var lønnsveksten 6%, mot 5,6% for menn.

Men menn så en mye større lønnsvekst når man byttet jobb: en 10% økning, sammenlignet med 7,9% for kvinner.

Forskjellen kan være relatert til arbeidsformer. Kvinnedominert næringer som utdanning og helsevesen viser mindre økninger for arbeidsomskiftere enn manndominerte næringer som økonomi, informasjon og forretningstjenester.

Samlet sett viser de fleste næringer en høyere lønnsøkning for å ta en ny jobb. Men disse er de beste industriene for jobbhopping:

  • Fritid og gjestfrihet: 10,1% økning (versus 5,7% for å holde seg på plass)
  • Trade, Transportation and Utilities: 9,8% økning (versus 4,3% for å bli på plass)
  • Informasjon: 7,5% økning (mot 6,4% for å bli på plass)
  • Finans og eiendomsmegling: 6,7% økning (versus 5,3% for å holde på plass)

I konstruksjon eller produksjon, er du bedre i å holde og forhandle en økning. Ansatte i disse næringene får gjennomsnittlig økning på ca 1,5% høyere når de blir satt i forhold til jobbhopping.

Ansatte vet fordelene med å slutte. Nesten 2.8 millioner ansatte frivillig sluttet jobbene deres i januar, en økning på 17% fra året før, rapporterte CNN Money.

Dette viser at arbeidstakere er mer selvsikker i sin verdi.

Når du vet hvor mye du er verdt, og arbeidsgiveren din vet at du er villig til å reise hvis du ikke klarer det, kan du bli sterkere i lønnsforhandlinger.

Hvordan vite når du skal avslutte jobben din

Hvis du har tenkt på å ta spranget, men er bekymret for å kaste deg inn i usikkerheten om en jobbjakt, kan denne informasjonen bare være den push du trenger.

Jobbsikkerhet er fint, selvfølgelig. Men disse dataene viser at du kan gå glipp av bedre muligheter hvis du aldri gjør et sprang.

Selv om du er fornøyd med jobben din, kan du bruke denne trenden til din fordel i lønnsforhandlinger. Les vår historie om hvordan en IT-profesjonell fikk sjefen sin til å tilby ham en 45% økning etter at han startet en jakt på en ny jobb.

Mer generelt sett, merk at lojalitet ikke alltid er den mest lukrative banen lenger.

Når du er villig til å kreve hva du er verdt - og villig til å gå over det - er du mye mer sannsynlig å få det.

Din sving: Har du vurdert å endre jobber for høyere lønn?

Dana Sitar (@danasitar) er en senior forfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, prøver humor hvor det er tillatt (og noen ganger hvor det ikke er).


Skrive Inn Din Kommentar