Penger

6 selskaper hvor du kan jobbe deg opp til en seks-figur jobb

6 selskaper hvor du kan jobbe deg opp til en seks-figur jobb

Mange ansatte bor hos bedrifter mindre enn fem år før de hopper til en ny jobb et annet sted.

I 2016 var median jobbtidspunktet 4,2 år, rapporter fra Bureau of Labor Statistics.

Men det er fortsatt en viss sannhet om det rådet foreldrene ga deg å vokse opp: Arbeid hardt, legg inn tiden, og din bedrift vil belønne deg.

Her er seks selskaper hvor du kan starte på bunnen og slå opp med seks figurer.

Hver er kjent for å fremme fra innsiden, gi trening og utvikling muligheter for ansatte, og å hjelpe de mest dedikerte arbeidstakere å stige gjennom rekkene.

1. Tjen 6 tall på hele maten

Matvareforretningen for naturlig mat har gjort det til Fortune-magasinets "100 Best Companies to Work For" hvert år siden listen startet i 1998, hovedsakelig på grunn av bedriftskulturen.

Selskapet sier at det er "utallige" historier om folk som begynte å legge på dagligvarer og strømpehyller, og som nå er ledende stillinger. Store ledere kan gjøre mer enn $ 100.000.

"Vi mener at (arbeidstakernes) lykke og helse er avgjørende, og derfor satser vi på personlig og profesjonell vekst, sier Whole Foods meddirektør Walter Robb.

"Vi oppfordrer lagmedlemmene til å oppsøke muligheter som oppfyller deres dypere formål og feire individuell kreativitet og potensial."

2. Tjen $ 125K per år som en Chipotle Restaurateur

Et etableringsmedlemsbesetningsmedlem på rask casual restaurantkjede Chipotle gjør gjennomsnittlig $ 31 000 per år.

Men hold deg lang nok og gå gjennom selskapets restauratørprogram, og du kan tjene $ 120 000 i året, pluss få noen ganske søte fordeler som en firmabil, opplæringsgodtgjørelse og lagerrettigheter.

Plus, hver gang en restauratør trener et annet mannskap til å bli daglig leder, får de $ 10.000.

Det er fordi tidligere styreformann Monty Moran fant de mest effektive Chipotle-stedene hadde en leder som hadde jobbet seg opp gjennom rekkene helt fra bunnen.

Moran håpet å beholde kvalitetsansatte på restaurantnivå, slik at de ville fokusere på å gjøre individuelle butikker gode og trene folket rundt dem.

"Grunnlaget for vår folkkultur, som alt annet står på, er konseptet at hver person i Chipotle vil bli belønnet ut fra deres evne til å gjøre folket rundt dem bedre," fortalte Moran Quartz.

3. Start en høybetalt karriere på Costco

Costco er kjent for sin kultur for å fremme fra innsiden. Den gjennomsnittlige Costco-lederen begynte å presse handlekurver på parkeringsplassen da de var 19 eller 20 år, Jim Sinegal, Costcos medstifter, sa i et intervju med The Motley Fool.

Costco-lagerforvaltere tjener rundt 74 000 dollar i året, ifølge Glassdoor, som ber nåværende og tidligere ansatte å dele lønnsinformasjon anonymt.

"Vi ville aldri drømme om å ansette en leder for en av Costcos utenfor firmaet," sa Sinegal. "Det må være noen som har jobbet seg opp i systemet vårt."

I tillegg er selskapet opptatt av balanse mellom arbeid og liv og tillater ansatte å forfølge sin utdannelse mens de jobber.

Kanskje du ikke vil styre Costco, men du vil bli apotek. Selskapet vil holde deg på mens du går på skolen, og deretter markedsføre deg til apotekssjef, sa Sinegal.

4. Bli en kaptein hos Trader Joe

Tre fjerdedeler av TJs forretningsleder, kalt Mates, startet på bunnen av næringskjeden (ingen ordspill ment), ifølge dagligvarebutikkens hjemmeside.

Et trinn over Mates er kapteiner, eller Trader Joe's store ledere, som fremmes eksklusivt fra innsiden.

"Vi fremmer basert på ytelse, noe som betyr at lidenskap og dedikasjon bestemmer vekst," ifølge Trader Joes nettsted.

Den gjennomsnittlige butikkansvarlige hos Trader Joe er mellom $ 52 000 og $ 106 000, ifølge Glassdoor.

Selskapet bidrar også med 10% av en ansattes bruttoinntekt til utsatt pensjonskonto.

5. Gjør mer enn $ 200K på Procter & Gamble

Procter & Gamble, produsenten av et bredt utvalg av husholdnings- og personlig pleieprodukter, er kjent for sin interne ansettelsespraksis.

Selskapet, som ble grunnlagt i 1837, har hovedkontor i Cincinnati, Ohio, men har steder over hele verden. Det tilbyr hundrevis av karrierer fra engineering til informasjonsteknologi til merkevarebygging til markedsanalyse.

"De fleste av våre mennesker starter på et inngangsnivå, og deretter utvikler seg og trives gjennom hele organisasjonen," sier P & G-nettsiden. "Dette driver en kultur av coaching, utfordrende og forme vårt folk til P & G-ledere i dag og i morgen."

Hvis du gjør det til regissørnivå, kan du gjøre mer enn $ 200 000, ifølge Glassdoor.

Selskapet sier at det ansetter personen, ikke stillingen, som betyr at du kan flytte rundt til ulike roller avhengig av dine interesser og talenter.

P & G sier også at den forsøker å bygge ledere i alle aspekter av virksomheten og i alle områder i landet ved å gi dem tidlige og meningsfulle ansvar.

6. Kom tidlig med en oppstart

Selv om oppstart er litt risikabelt - jeg har hørt noe som 90% av dem feiler - hvis du kommer inn med en vellykket oppstart i begynnelsen, kan du ende opp med å gjøre en ganske fantastisk lønn hvis selskapet tar av.

Tenk på det: Hvis du er en av de første som jobber 10-12 timer med selskapets grunnlegger i garasjen, du vil sannsynligvis bli belønnet godt hvis virksomheten begynner å blomstre eller et annet selskap kjøper det.

Et eksempel: Når annonseteknologibolaget MoPub ble kjøpt av Twitter i 2013, ble 36 av de 100 ansatte miljonærer.

I tillegg får du intenst praktisk erfaring, sannsynligvis fra nesten alle aspekter av virksomheten. Skulle du noen gang bestemme deg for å forlate oppstarten, vil det gjøre deg mer markedsførbar i bedriftens verden og kunne gi deg en større lønnsslipp.

Sarah Kuta har en forkjærlighet for helgedrift, oppussing av møbler og gode tilbud. Finn henne på Twitter: @sarahkuta.

Skrive Inn Din Kommentar