Penger

7 Creative Freelance Gigs Du har aldri tenkt på før

7 Creative Freelance Gigs Du har aldri tenkt på før

Når du hører ordet "freelance", hvilke karriere kommer i tankene? Sjansene er at de er noe som forfatter, redaktør, journalist, webdesigner eller sosial media manager.

Hvis du ikke er interessert i innholdsmarkedsføring, kan du fortsatt starte en bedrift som frilanser?

Helt sikkert.

Hvis du er død sett på å leve freelance livsstilen, men er ikke helt sikker på hva slags tjenester du tilbyr, vurdere disse uvanlige freelance karrierer. En av dem kan bare være den muligheten du leter etter.

1. Calligrapher

Kanskje du ikke vil være en innholdskritiker, men hvis du har gode håndskriftsferdigheter og et sett med kalligrafiverktøy, kan du adressere konvolutter. Du kan lage $ 2 til $ 5 en pop bare for å være en talentfull kalligrafiforfatter!

Det høres ikke ut som mye, men bestille et bryllup med 100 gjester, og du kan rake i $ 200 eller mer for håndskrevne invitasjoner.

Start ditt eget nettsted for å selge tjenestene dine, eller gi kalligrafi gjennom Etsy. For eksempel blir Margo Dittmer kreativ med sine kalligrafi tjenester og selger egendefinerte bryllup sertifikater for $ 175 hver på Etsy.

2. Dato Concierge

Hvis du har tenkt på å være en freelance eventplanlegger, men ikke ønsker å planlegge store begivenheter som bryllup, må du få foten i døren med par som ikke har tenkt på ekteskap ennå.

Som en dato portvakt, planlegger du datoene parene ikke har tid til å planlegge seg selv. Du vil gjøre alt fra å utvikle datidéen til å bestille restaurantreservasjoner og leiebil.

Freelance date concierge Brenndon Knox belastet ett par $ 12,50 per time for hans tjenester i 2012. Avhengig av din kundekreds, kan du enkelt lade mer i dag.

Hvem vet? Dine kunder kan høre bryllupsklokker takk til deg, og hvis du er i det, kan de be deg om å planlegge deres bryllup, også!

3. Fabric Reseller

Kanskje du har leget med ideen om å starte din egen klærendringsvirksomhet, men det virker ikke helt riktig? Vurder å bli en stoffforhandler.

Du må besøke stoffsalg eller kjøpe engrosstoffer og samle små mengder inn i passende pakker. Det er en anstendig etterspørsel etter denne typen stoffbunt i quilting, scrapbooking og håndverksmarkeder. Sjekk ut noen av disse pakkene på Etsy for inspirasjon.

4. Virtual Recruiter

Har du ferdigheter og forbindelser for å finne de rette ansatte eller frilansere for jobb? Prøv å jobbe som en virtuell rekrutterer.

Som freelance rekrutterer kan du tilby tjenester som:

  • Posting jobber
  • Screening gjenopptas
  • Håndtere foreløpige intervjuer
  • Forhandlingslønn

Hvis du ønsket å utvide, kan du jobbe den andre veien og konsultere jobbsøkere for å finne sine perfekte karrieremuligheter.

Dorothy Rawlinson jobber i denne bransjen og sier at de fleste virtuelle rekrutterere blir betalt på provisjon.

5. PowerPoint Presentation Designer

Hvis du har et talent for å designe fantastiske PowerPoint-presentasjoner, setter du talentet inn i en pengeverker.

Grafisk designer Magda Maslowska designer tilpassede presentasjoner og infographics for bedrifter og keynote høyttalere som ikke har tid eller ferdigheter til å gjøre det selv. Hvis du har et øye for gode presentasjoner, bør du vurdere å starte en egen bedrift.

6. Barns bok Illustrator

Elsker å tegne eller designe søte bilder med Adobe Illustrator? Du kan tjene penger som illustrerer barnebøker. Den type arbeid du kan gjøre og hvor mye du kan gjøre varierer mye.

Den gode nyheten er selvutgivelse er på vei oppover. Barns bokforfattere vil vende seg til frilansende illustratører for å hjelpe deres historier komme til live, så nå kan det være en flott tid å tilby dine kreative tjenester.

7. Genealogist

Elsker å sette sammen forvirrende familietrær? Folk betaler deg for å unngå å gjøre det alene.

Anthony Adolph er en profesjonell freelance genealogist som belaster mellom £ 50 og £ 500 per forespørsel. Hvis du har vært en hobby genealogist for noen tid, kan du enkelt lade disse prisene med riktig kunnskapsbase.

Få kreative til å finne frilansjobb

Som disse alternativene viser, er frilans karriere ikke begrenset til skrive- eller markedsføringsindustrien. Forgren deg, vurder dine egne interesser og talenter, og bli kreative med tilbudene dine.

Lisa Stein eier FreelanceMom.com og er en høyskole business professor og en mor til to voksende døtre. Lisa er dedikert til å spille en rolle i å hjelpe kvinner og mødre til å drive bedrifter de elsker, støtte seg selv og deres familier, og skape fleksible livsstil.

Skrive Inn Din Kommentar