Penger

Her er nedgangen på ubegrenset ferietid og hvordan du virkelig bruker den

Her er nedgangen på ubegrenset ferietid og hvordan du virkelig bruker den

Da jeg først flyttet til USA fra Europa, var jeg sjokkert over å lære at bedrifter ikke var lovkrav for å tilby sine ansatte betalt ferietid.

Jeg vokste opp i England og Belgia, hvor betalte fridag ble behandlet som en rett at ansatte ble oppfordret til å dra nytte av. Her i Amerika virket det som om motsatt var sant; i hvert fall hos de selskapene hvor jeg jobbet.

Tess Taylor fra balansen rapporterer gjennomsnittet Amerikanske medarbeider får 13 feriedager og åtte betalte ferier per år, sammenlignet med gjennomsnittlig europeisk som får 20 feriedager og 13 betalte ferier. Jeg lurte alltid på hvorfor den amerikanske mentaliteten var så annerledes når det gjaldt å ta seg av.

I de siste årene har jeg imidlertid hørt mer og mer om big-name selskaper, som Netflix og Stitch Fix, som tilbyr ubegrensede feriefordeler. Men som noe skeptisk menneske, lurte jeg på om dette var for godt til å være sant, og hvor mye viktig vi burde legge på disse typer progressive fordeler når vi søker etter en jobb.

For å finne ut mer, snakket jeg med ledelseskonsulent og The Balance's human resources forfatter Susan Heathfield for å få henne til å ta hele ideen.

Hvorfor selskaper tilbyr ubegrenset feriepolitikk

Heathfield fortalte meg at mange arbeidsgivere tilbyr ubegrensede feriefordeler som en måte å tiltrekke dyktige arbeidere i et konkurransedyktig arbeidsmarked.

"I USA lærer og unngår ikke fagene som vil forberede dem til STEM karriere (vitenskap, teknologi, ingeniørfag og matematikk)," forklarte hun. "Derfor er det allerede en alvorlig mangel på mennesker med disse ferdighetene som bare vil bli verre med tiden. Talentmarkedet har blitt hyperkompetitt, slik at arbeidsgivere må gi fordeler som får dem til å skille seg ut fra pakken.”

Dette bidrar til å forklare hvorfor fordelene er mer utbredt blant teknologibedrifter enn noen annen bransje, og kan være de lokke ungdommene trenger for å forfølge karriere i disse fagene.

En annen grunn selskapene velger å tilby denne sjenerøse fordelen er å sørge for at de har velholdte, engasjerte og medarbeidere. Heathfield sa: "Ubegrenset ferie er en måte å sikre dette på, fordi folk som har kontroll over deres balanse mellom arbeid og liv, pleier å være sterke bidragsytere."

Du kan ende opp med å ta mindre tid

Kennesaw State University i Georgia leder økter om ubegrenset ferie.

I disse sesjonene avslører han at mange ansatte ender med å ta mindre tid under en ubegrenset feriepolitikk enn de ville under en begrenset periode.

Dette kan skyldes at du i en ubegrenset feriepolitikk kan være mer opptatt av å ta for mye tid og misbruke arbeidsgiverens tillit.

Hvis du befinner deg i denne situasjonen, Det er best å spørre om firmaet ditt har retningslinjer for å ta ferie, for eksempel hvor mye varsel å gi og hvor mye du kan ta av på en gang. Selv en ubegrenset politikk har sine grenser, og hvis de ikke blir gjort klart, kan det faktisk forlade deg mer forvirret.

Fra et bedriftsperspektiv er det best å være klar over forventninger fra get-go.

"En av de viktigste faktorene i å implementere en slik politikk er å være tydelig for dine ansatte om dine forventninger til bruk og misbruk," forklarte Heathfield. "Du må ha et utmerket sporingsverktøy på plass som gjør at ansatte kan be om tid og for ledere å godkjenne bruken."

En annen ting selskaper bør vurdere er arbeidsflyt.

"Du trenger politikken som er avhengig av arbeidsflytbehov," sa Heathfield. "For eksempel kan fem personer fra samme avdeling ikke ta en lengre tid på samme tid."

Bruk det, ikke misbruk det

Noen selskaper, for eksempel MammothHR, bestemmer seg for å teste ut en ubegrenset feriepolitikk for en periode før det blir en permanent fordel. Hvis det ser ut til at mange ansatte misbruker systemet, er sjansene for at selskapet holder politikken smal.

Med andre ord, hvis du snag en jobb hos et selskap som tilbyr ubegrenset ferie tid, bruk det klokt. Pass på at du holder deg innenfor de begrensninger som ledelsen har fastsatt.

Heathfield anbefaler bedrifter "lage skriftlige retningslinjer i [deres] arbeidsbok om hvem som er kvalifisert, når de blir kvalifiserte og det faktum at ansatte ikke kan forvente å bli betalt for ubegrenset ferie når de forlater selskapet."

Selv om det kan være vanskelig å implementere i begynnelsen, mener Heathfield fortsatt at fordelene er et godt trekk for bedrifter.

"Jeg anbefaler ubegrenset ferie som en ansattes fordel, men det må håndteres forsiktig, eller det kan gå ut av kontroll og bli misbrukt av fattige ansatte," sa hun.

Du kan ta mindre tid enn du tror

MammothHR testet sin policy for et år og bestemte seg for å holde det som en permanent fordel.

Overraskende, Selskapet fant at ansatte tok samme antall gjennomsnittlige fridager per år, bruker ubegrenset feriepolitikk som de gjorde da MammothHR tilbød en mer tradisjonell politikk.

Men selv om mange ansatte ikke tok mer tid, følte de at selskapet verdsatt og stolte på dem mer. Det har også gjort dem til å føle at MammothHR verdsatt dem som individer som trengte varierende tidsavbrudd.

Samlet sett var ansatte lykkeligere, og derfor bestemte selskapet seg for å beholde fordelen etter teståret.

Bedrifter som tilbyr ubegrenset ferie er fortsatt i mindretallet. Men hvis du er i STEM-feltet eller kommer over en jobb i din bransje som tilbyr ubegrensede feriefordeler, er det vel verdt å vurdere.

Bare vær sikker på at du ber arbeidsgiveren å legge ut klare forventninger rundt fordelen før du tar deg tid.

Catherine Hiles er en forfatter og redaktør som bor i Ohio. Når hun ikke er på jobb, kan hun vanligvis bli kjørt, jage på pjokk eller spise karbohydrater.

Skrive Inn Din Kommentar