Penger

Gutter vil bare ha det gøy i sine karriere; Jenter vil bare hjelpe folk

Gutter vil bare ha det gøy i sine karriere; Jenter vil bare hjelpe folk

Det er en allment akseptert tro på at ung voksenliv er tiden for å gjøre feil og finne deg selv.

Adulting er vanskelig. Det tar et øyeblikk å finne ut alt.

Jeg mener, hvem har ikke endret sin major en gang - eller to ganger? Eller gjort en karrierebryter? Eller har du gjort litt jobbhopping?

Eller var det bare min vennekrets og kolleger?

En nylig studie av Junior Achievement og EY, tidligere Ernst & Young, fant det 91% av ungdommene 13 til 17 vet allerede hvilket fremtidig studium de ønsker å forfølge. Så kanskje er det håp om at neste avling av barn vil være mer fokusert og snuble mindre i deres tidlige karrierer.

Men de undersøkte ungdommene synes ikke å gjøre skritt mot å knuse de tradisjonelle kjønnsrollene der menn er brødvinnere og kvinner er omsorgspersonene.

Hvordan Karriereprioriteter Avviker etter kjønn

Studien spurte tenåringer hva deres topprioriteter var når de valgte en fremtidig karriere. For gutter hadde det en jobb som er morsomt, etterfulgt av en jobb de ville være gode på og en jobb som vil gi deg mye penger.

Toppsporet for jenter hadde en jobb som hjalp folk. Å ha en jobb de ville være gode på, og en jobb som var moro var den andre og tredje bekymringen for jenter.

Femti prosent av jentene ville ha en karriere som har en meningsfylt innvirkning på samfunnet eller deres samfunn, sammenlignet med 33% av guttene. På den andre siden, 29% av guttene ønsket å forfølge arbeid hvor de skulle være leder eller ekspert, mens bare 23% av jentene hadde lignende ambisjoner.

Feltene i studien tenårene gravitated mot også reflektert de typiske stereotyper. Over en fjerdedel (26%) av jentene planla å studere kunsten, som bare interesserte 10% av guttene. Over en tredjedel (36%) av gutter planla å studere et STEM-felt (vitenskap, teknologi, ingeniørfag og matematikk), sammenlignet med 11% av jentene - selv om jenter (24%) favoriserte karriere i medisinske og tannfeltene over gutter 6%).

For de som ønsker å ødelegge stereotyper

Heldigvis, for de som ønsker å smadre tradisjonelle kjønnsroller, er denne studien ikke en kutt-og-tørr bestemmelse av alle tenårenees karriereinteresser. Det er viktig å merke seg det Prøvestørrelsen for denne studien var 1000 tenåringer.

Jenter som er interessert i STEM karriere kan bli med Girls Who Code, og de som er interessert i virksomheten kan søke et mentorskap med en kvinnelig leder.

Gutter som er interessert i caregiving karriere kan sjekke ut den amerikanske foreningen for menn i sykepleier initiativ til å øke mengden av sykepleiere i 2020. Det er heller ikke noe galt med å være en hjemme-hjemme-pappa eller hjemme-ektefelle.

Jeg er ikke en karriereveiledning, men jeg vil si at du følger de sanne interessene du kan gi en type suksessstatistikk, ikke kan måle.

Nicole Dow er en stabskribent på The Penny Hoarder. Da hun var en tenåring, planla hun en karriere på det medisinske feltet. Hun ble journalist i stedet.

Skrive Inn Din Kommentar