Penger

Hvordan unngå lønnshistorie-spørsmålet - og hva du bør si i stedet

Hvordan unngå lønnshistorie-spørsmålet - og hva du bør si i stedet

Det er vanlig praksis for enkelte arbeidsgivere å stille jobbkandidater om deres lønnshistorie under intervjuprosessen.

Ansatte ledere bruker noen ganger informasjonen som et foreløpig screeningsverktøy eller for å fastslå sannsynligheten for at en søker vil godta sitt tilbud.

Imidlertid ber arbeiderne om å avgjøre sin lønnshistorie setter kandidaten i en forhandlingsnedsettelse og bidrar til kjønnsloonegapet.

Og det er en del av grunnen til at det er ulovlig for arbeidsgivere i Massachusetts og New York City å spørre jobbsøkere om deres lønnshistorie.

Å gi lønnshistorie kan komme tilbake til å bite deg

Det kan hende du tror at å gi din lønnshistorie til en potensiell arbeidsgiver ikke er en god avtale, eller at det å vise deg som en lagspiller, vil gi deg det.

Tenk igjen.

Å holde lønnshistorien din selv kan hjelpe deg - her er hvordan.

1. Dodge et Lowball-tilbud

Når du har oppgitt lønnshistorikken, kan arbeidsgivere bruke denne informasjonen til å kalibrere kompensasjonen som inngår i et tilbud.

Hvis du for eksempel ble betalt $ 10 per time i de siste fire jobbene, kan en arbeidsgiver anta at du vil hoppe på et tilbud på $ 12 per time - selv om de budsjetterte for $ 20.

Jo, du kan (og bør) forhandle for bedre lønninger, men Å avgjøre lønnshistorien din, svarer til å vise hånden din på pokerbordet. Det er vanskelig å unring den klokken.

2. Slå elimineringsrunden

På flipside kan arbeidsgivere også bruke lønnshistorieinformasjon for å diskvalifisere deg fra søkerens basseng hvis De tror du forventer betydelig høyere lønninger enn de er forberedt på å tilby.

Kanskje du endrer karriere og er villig til å jobbe for mindre lønn i bytte for erfaring. Kanskje du arvet en kontanteravfall som gjør deg mindre avhengig av lønnsslipp. Uansett grunnen, må du få foten i døren for å forklare.

3. Lukk hullet

Kjønnsforskjellen er et godt dokumentert problem i USA, og Lønnshistorieforespørsler under ansettelsesprosessen kan ha noe å gjøre med det.

Kvinner gjør allerede 6,6% mindre enn sine mannlige kolleger. "Hvis denne ulempen kan begynne fra det øyeblikket du går til din første jobb, og det følger deg gjennom hele din karriere, blir den aldri rettet, og lønnsgapet vil aldri bli utbedret, sier kongresskvinne Eleanor Holmes Norton.

4. Velg din egen verdi

Arbeidsgivere bestemmer hvor mye noen bør gjøre basert på verdien de bringer til selskapet (eller i det minste de burde). Ved å dele din lønnshistorie, "du har merket deg selv, hensiktsmessig eller på annen måte," sier human resources ekspert Liz Ryan. "Du har tillatt en helt annen arbeidsgiver å sette verdien din, uansett hvor forskjellig denne nye jobbmuligheten kan være."

Slik setter du opp lønnshistorieproblemet

Ingen liker å bli spurt sin lønnshistorie, men med mindre du bor et sted er det ulovlig, spørsmålet er veldig sannsynlig å komme opp.

Slik håndterer du det.

1. Gjør leksene dine

Bruk nettsteder som PayScale og Glassdoor for å få en generell ide om hva gjennomsnittlig lønn er for jobben du er interessert i. På den måten vil du gjenkjenne en lowball eller et rettferdig tilbud når du ser det.

2. Kunnskap er makt

Samle så mye informasjon om jobben som mulig under ditt intervju. "Bekreft jobbenes omfang før du snakker om lønn," sier Monster-bidragende forfatter Carole Martin. "Det er vanskelig å diskutere kompensasjon før du har tilstrekkelig informasjon om stillingen og ansvarsnivået."

3. Øvelse gjør perfekt

Bestem - og praksis - på forhånd hvordan du svarer på en forespørsel om din lønnshistorie. "Det beste du kan gjøre når en intervjuer spør om lønnshistorien din er å reframe spørsmålet i hvilket lønnsområde du søker," sier karrierekonsulent Alison Green.

(Derfor er de to første trinnene så viktige!)

Uansett hvordan du bestemmer deg for å håndtere denne vanskelige intervju situasjonen, er det en ting alle ansatt ledere er enige om: Aldri lyve om din lønn historie.

Men det visste du allerede.

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun ønsker at hun hadde dette rådet tidlig i sin karriere.

Skrive Inn Din Kommentar