Penger

9 tips for å forhandle færre timer på en dagjobb (uten å bli sparket)

9 tips for å forhandle færre timer på en dagjobb (uten å bli sparket)

Jeg har nylig delt ut mine tips for å øke din freelance karriere nok til å slutte dagjobben. I det innlegget diskuterte jeg hvordan jeg gradvis "gikk ned" fra min heltidsjobb ved å jobbe en dag mindre en uke og deretter på deltid, til jeg hadde nok frilansinntekt til å slutte helt.

Vi mottok noen spørsmål fra Penny Hoarder-leserne som ønsket å vite mer om hvordan Nøyaktig å forhandle med å redusere arbeidstiden din - og forståelig nok. Av alle samtalene du har med en arbeidsgiver, er "Jeg vil jobbe mindre, så jeg kan gjøre min egen ting". Samtale er en av de mest foruroligende.

Så her er ni praktiske tips, fra min egen erfaring og råd fra arbeidseksperter og andre frilansere, for å hjelpe deg i denne nervepirrende situasjonen.

1. Vet du trenger

Før du går inn på sjefsens kontor, må du ha en solid ide om hva du vil be om. "Jeg vil jobbe mindre" vil ikke kutte den.

Sett deg ned med ditt månedlige budsjett og din forventede sidegittinntekt og spør deg selv nøyaktig hva du trenger fra din arbeidsgiver.

  • Hvor mye penger vil hjelpe deg med å holde regningene dine betalt?
  • Vil du helst jobbe halv dager i løpet av uken eller jobbe noen få fulle dager, slik at du kan ta andre dager?
  • Er du åpen for å jobbe hjemmefra til tider, og vet at du kan få mer gjort det (og forhåpentligvis bruke litt tid på dine egne prosjekter)?

Selv om arbeidsgiveren din sannsynligvis vil tilby en teller til det du spør, må du vite hvor mye du kan budge og hvilke ting du anser for å få avbrudd. Ellers forhandler du blind.

2. Tidsforespørselen din rett

Den enkleste måten å drepe sjansene dine er å fange sjefen din på en dårlig dag.

Som keeper av min nærmeste sjefs kalender, visste jeg hvilke dager han sannsynligvis ville bli stresset ut på grunn av store frister eller en tung møteplan. Jeg visste også hvilke dager han pleide å være i det beste humøret, som fredag ​​ettermiddager rett før han dro til en weekendtur.

Hvis du ikke har den typen insider kunnskap, prøv å kompisere til en annen kollega som kanskje, som sjefsassistent.

"Vent til du har nådd de siste målene dine," anbefaler Kuba Koziej, administrerende direktør og medstifter av Uptowork. Du vil sørge for at du nærmer deg sjefen din fra en styrkeposisjon:

Når du er klar til å snakke, legg vekt på behovet for endringen for å balansere livet ditt. Fokuser på at en bedre balanse mellom arbeid og liv vil gjøre deg lykkeligere og mer produktiv. Du tror at en endring i tidsplanen vil hjelpe. Sett det opp med et par eksempler på mål du har oppnådd eller mål du har møtt.

Denne typen argument er sterkere når du bare kommer ut av en prestasjon. Hvis du nylig har gått glipp av et mål eller to, er det bedre å vente til du har oppet ditt resultat, slik at du har mer forhandlingsevne.

3. Tenk som din arbeidsgiver

Som finansdirektør i New Eagle, har Mickey Swortzel blitt nærmet av ansatte som ber om å redusere timene sine for å forfølge et personlig prosjekt. Hun anbefaler:

Nøkkelen til å gjøre dette til en vinn-vinn for begge parter er for den ansatte å tenke gjennom de økonomiske og arbeidsbelastende problemene fra selskapets perspektiv.

Noen av spørsmålene som er nyttige for å starte samtalen, inkluderer: Hvordan kan arbeidet oppnås? Hva er tidslinjen for denne justerte tidsplanen? Hvordan kommer dette til å fungere under din nåværende ansettelseskontrakt?

Sett deg på arbeidsgiverens sted og brainstorm hva frykt og bekymringer forslaget ditt kan inspirere.

Som Evan Harris, medstifter og direktør for HR for SD Equity Partners, sier det, vil din arbeidsgiver "ønsker å være sikker på at du ikke prøver å dra nytte av selskapet. Dekk dine grunner og prøv å diskutere eventuelle problemer som arbeidsgiveren kan ha med overgangen før de tar det opp til deg. "

4. Legg vekt på fordelene for din chef

Ja, du vil ha et nytt arrangement fordi det blir bedre for deg - men du må ramme den på en måte som viser hva som er i det for din arbeidsgiver.

Studier har vist at ansatte som jobber hjemmefra, er mer produktive. Det er også ansatte som er mer fornøyd med jobbene sine. Vær sikker på å understreke hvordan den nye timeplanen du søker, vil faktisk hjelpe deg med å gjøre bedre arbeid.

"Husk at du bare vil oppnå målet ditt hvis du kan overbevise din arbeidsgiver om at du vil møte mål," sier Koziej. Som han forklarer, vil du kunne si til arbeidsgiveren din: "" Slik ser det ut når jeg er produktiv. Nå, tenk at jeg er enda lykkeligere med timeplanen. '"

Da jeg forhandlet min nedleggelse, presenterte jeg sjefen min med et anslag på hvor mye tid jeg brukte på å gjøre fakturerbare, paralegal-nivåoppgaver jeg bare kunne gjøre, og hvor mye jeg brukte på grunnleggende administrativt arbeid.

Jeg foreslo at han kunne ansette en deltidsassistent for å gjøre disse mindre kritiske oppgaver for en mye lavere timepris enn han betalte meg - og han elsket ideen.

Arbeidet vil fortsatt bli gjort, og selskapet vil spare penger. Å sette min plan i disse dollar-og-cent-vilkårene gjorde det mye mer velsmakende for ham.

5. Gå inn med en plan ...

Jo flere detaljer du kan tilby, desto bedre.

Å presentere en detaljert plan viser at du virkelig har tatt deg tid til å tenke på forslaget ditt og reduserer sjefs evne til å generere tonn "hva hvis?" Bekymringer.

"Å ha en plan klar viser at du er forpliktet til selskapet og presenterer arbeidsgiveren med noen få valg," sier Harris. "Ofte vil arbeidsgiveren lage sin egen løsning, men ved å presentere et alternativ eller to, styrer samtalen til den retningen du vil at den skal gå."

Dr. Heather Rothbauer-Wanish, en profesjonell gjenopptaksforfatter og eier av Feather Communications, er enig:

Når du ber om tid bort for å fokusere på en sidekast, er det ekstremt viktig å la selskapet vite at dette IKKE vil påvirke ditt nåværende arbeid med dem. For eksempel vil det være viktig å si at du ville være villig til å jobbe med en alternativ tidsplan for å opprettholde de samme timene.

Når du ber om en alternativ tidsplan, legger du til et direkte kompliment til firmaet og / eller lederen, vil være en fin måte å bryte inn i samtalen.

Her er et eksempel:

"Jeg elsker min stilling her med ABC Company. Som du vet, jobber jeg også med {sette inn sidehandel her} og vil gjerne gi tid til den muligheten også. Er det mulig å komme om to timer sent to dager i uken? I bytte ville jeg være villig til å gjøre disse timene opp om ettermiddagen eller på en helg. "

6. ... Men vær åpen for alternativer

Som regel, i noen forhandlinger, må det være gi og ta, Sier Trevor Lamson of Connected Recruiting Ltd.

"Hva er du villig til å gjøre eller gi opp for å få dette til å skje? Tenk på hvordan dette påvirker arbeidsgiveren din og ha ideer til å tilpasse, jobbe hjemmefra på den dagen eller delte tidsplaner. Vær kreativ; Å ha løsninger øker alltid suksess i forhandlinger. "

Aviva Legatt forsøkte å forhandle seg ned fra hennes administrative jobb ved University of Pennsylvania for å lansere en sidevirksomhet og fullføre doktorgradsavhandlingen. Hun gikk inn med en klar forespørsel, men var fleksibel nok til å svinge når den ikke fungerte:

Jeg skrev ut en liste over oppgaver, hva jeg kunne gjøre hjemmefra, og hvor mye penger virket hensiktsmessig med andelen oppgaver kontra min heltidslønn. Da jeg lærte at denne typen arrangement ikke ville fungere for min avdeling, tok jeg på seg en annen rolle på universitetet som en høyt ansatt lagleder [for en annen avdeling].

7. Vurder fordeler

Når du ber om en redusert tidsplan, husk mange arbeidsgivere vil bøye ved tanken på å utvide heltidsfordeler når du går på deltid - selv om de er pålagt å tilby helseforsikring hvis du jobber minst 30 timer i uken, og selskapet har 50 eller flere ansatte.

Hvis du er bekymret for den ekstra kostnaden til bunnlinjen, bør du vurdere å justere tilbudet ditt for å inkludere en lavere lønn eller timepris i bytte for å beholde noen av fordelene dine, som også kan omfatte betalt ferie eller en 401 (k) kamp.

Du kan også vurdere alternative helseforsikringsalternativer som er tilgjengelige for deg, for eksempel å bli med i en partners plan. Legatt var fortsatt en Ph.D. student ved University of Pennsylvania da hun ba om å jobbe mindre, så hun var i stand til å bytte til en studentforsikringsplan da hun ikke lenger kunne bruke de ansatte.

8. Gi en prøveperiode

En av de beste måtene å lette på å be om å redusere arbeidstiden er å tilby arbeidsgiveren en vei ut.

Min sjef spurte at vi har regelmessige innsjekking for å berøre base og sørge for at det nye arrangementet fortsatte å virke for oss begge, og jeg var glad for å være enig. Det beroliget ham og ga meg også en sjanse til å gjøre en testkjøring av virksomhetenes levedyktighet.

Først møttes vi hvert par uker for å diskutere prosjektlasten og kommende frister. Etter et par innsjekkinger var det klart at jeg fikk jobben min, og det var ingen klager fra resten av laget, så vi møtte sjeldnere.

Jeg sørget for å gå inn i hvert møte med en liste over hva jeg hadde jobbet med, samt en oversikt over hvordan jeg skulle takle kommende oppgaver, for å sette sjefens sinn rolig. Jeg mistenkte at han også avstemte kollegerne for å sørge for at min nye tidsplan ikke satte ekstra arbeid på skuldrene sine, så mellom møter var jeg sikker på å jobbe halen min for å få alt gjort og gjort det bra.

Hvis sjefen din bestemmer deg for å nix din nye tidsplan etter en prøveperiode, har du fortsatt kjøpt deg litt ekstra tid på lønnslisten mens du bestemmer deg for hva du skal gjøre neste gang.

9. Bestem om å være gjennomsiktig

Hvor mye skal du avsløre om Hvorfor du ber om et annet arrangement? Våre kilders meninger varierte.

Lamson, rekruttereren, mener at "hvis dette virkelig er ditt ønske, bare være på forhånd. Dette er en vanskelig diskusjon i seg selv; aksepter det faktum at å spørre dette kan føre til at arbeidsgiveren blir bekymret. Vær forberedt på konsekvensene. "

Men Adam Hatch, en karriereådgiver på Resume Genius, foretrekker en mer forsiktig tilnærming. Han vet på førstehånd hvordan det er å spørre en sjef å kutte timene dine, slik at du kan fokusere på en sidehandel. Her er det han anbefaler:

[Ikke] selv nevne din side virksomhet. Hvis sjefen din spør hvorfor du vil ha mindre tid, avbøyes. Du trenger ikke å forklare deg selv, så vær generell. Si at du har mye på tallerkenen din, eller du må bruke mer tid med familien, eller at du har noen prosjekter du har ment å takle.

Men du trenger ikke å gå inn i for mye detalj. Vær forsiktig, skjønt; du vil unngå å komme over tett lippe fordi det vil virke som om du gjemmer noe ... du har ikke noe ansvar for å informere arbeidsgiveren om hva du er opptatt i løpet av dine off-timer. "

Alt avhenger av din personlige arbeidssituasjon og risikotoleranse. Hvis du har et godt forhold til sjefen din, har firmaet vist fleksibilitet til ansatte i fortiden, eller du har høy risiko toleranse, er det enkleste å legge alle kortene dine på bordet.

Sjefen min visste at jeg hadde jobbet med skriving i mine off-timer, så jeg så ikke noe poeng i å være coy om det. Jeg var klar til å akseptere hans reaksjon, uansett hva det var, selv om det betydde å finne en annen jobb andre steder.

Kort sagt: Stol på din tarm.

Redusere arbeidstimer: En casestudie

Ron Stefanski gikk ned fra sin jobb for å fokusere på å bygge nettsteder som Jobs for Teens HQ. Hans historie er et godt eksempel på mange av disse tipsene i aksjon:

Det første jeg gjorde var å fortelle sjefen min nøyaktig hva som foregikk. Jeg forklarte for ham at jeg hadde en sidevirksomhet som gikk bra, og jeg ønsket å jobbe med det på heltid.

Da fortalte jeg ham at det siste jeg ville gjøre var å "la selskapet være i dårlig stilling fordi de hadde vært så bra for meg som en ansatt", og jeg forklarte at jeg ville være tilgjengelig for dem som konsulent hvis de " d liker. Nøkkelen her var at jeg var klar for dem å si "nei", men var håp om at de ville si "ja" som jeg trengte pengene.

Ordningen inneholdt ikke noen betalt ferie eller helseforsikring fordeler. Min tanke var at for å få dette til å skje, måtte jeg bli betalt rådgiver for dem fordi ellers ville de fortsatt gi meg fordeler, noe som er en stor spør siden jeg ikke lenger var en heltidsansatt .

Etter at sjefen min hadde diskutert situasjonen med ledergruppen, var de enige om at dette arrangementet ville fungere, og vi kunne få en prøveperiode på en måned. Jeg gikk med en timeløs konsulentkostnad som var 20% større enn det jeg jobbet som en heltidsansatt, fordi det er et godt anslag på hvor mye en arbeidsgiver betaler over en lønn for alle fordeler.

Vi begrenset engasjementet til seks måneder (med mulighet til å signere ytterligere seks måneder om nødvendig), slik at jeg kunne få en sluttdato som vil tillate meg å jobbe fullt ut på mine egne prosjekter. I begynnelsen hadde jeg mye arbeid fra dem, men da overgikk de lenger unna meg når tiden gikk, og samlet sett ville jeg si at arrangementet var en vinn-vinn for oss begge.

Hva hvis din chef sier nei?

Så det største spørsmålet om alle: Hva om sjefen din flat-out benekter deg?

Vel, i det minste prøvde du, og du er ikke verre enn du var da du jobbet på heltid og lurte på "hvis bare." Nå er det på tide å finne en annen måte å få drømmen til å skje.

Det kan bety at du søker en deltidsjobb hos et annet selskap. Det kan bety at du bytter til en jobb-hjemme-jobb, slik at du har mer kontroll over timene dine. Det kan bety at du slår sammen en håndfull sidegig som hunden som sitter eller selger ting på Etsy.

Det er mer enn en måte å ta tid til frilansvirksomheten din, og som alle som vil være en gründer, vil raskt finne ut, er det bare en del av å lykkes - resten lærer å aldri ta "nei" for et svar.

Din sving: Har du noen gang forhandlet en ny arbeidsavtale med firmaet ditt? Hvordan gjorde du det? Del dine tips i kommentarene!

Kelly Gurnett er freelance blogger, forfatter og redaktør som kjører bloggen Cordelia Calls It Quits, hvor hun dokumenterer hennes forsøk på å kvitte seg med livet av de tingene som ikke har betydning og fokusere mer på ting som gjør. Følg henne på Twitter @ CordeliaCallsIt.

Skrive Inn Din Kommentar