Penger

Her er hvordan Oregons nye lov beskytter arbeidere i restaurantbransjen

Her er hvordan Oregons nye lov beskytter arbeidere i restaurantbransjen

Etter hvert som flere bedrifter håndterer lax eller ikke-eksisterende arbeidspolitikk, har Oregon gått opp for å bli den første staten for å takle et grønt arbeidstakerproblem: Planlegge usikkerhet.

Oregon-regjeringen Kate Brown logget på lov i denne uken et mandat om at arbeidsgivere gir minst en ukes varsel før han setter en arbeiders navn på planen, ifølge en artikkel i CNN Money. Ikke mer siste øyeblikk Ubers eller barnevakt for Oregonians!

Flyttet kommer som sysselsetting i bransjer mest sårbare for siste øyeblikk planlegging har eksplodert.

Siden januar 2010 har jobber i restaurantbransjen vokst til dobbelt tempo i all sysselsetting i USA, ifølge statistikk fra Federal Reserve Bank of St. Louis.

I den siste jobberapporten fra juli alene la "mat og drikkeplasser" til i alt 53,100 arbeidsplasser i samme måned i fjor. Det er mest ut av en spesialisert industri i samme tidsperiode - faktisk er det mer enn hele profesjonell og næringslivssektoren.

Dette er jobber som er ganske fleksible, uten erfaring og minimal trening påkrevd. Så dette kan bare være gode nyheter, ikke sant?

Feil.

Arbeidslover tilbyr lite beskyttelse for restaurantarbeidere

Eksplosjonen i vekst er ikke nødvendigvis en god ting, ifølge en fersk artikkel i Atlantic som fremhever veksten i restaurantgigs.

"Jobb er jobber, men disse betaler ikke veldig bra, sier artikkelen. "Den typiske privat sektor jobber ca $ 22 i timen. Den typiske restaurantjobben betaler omtrent $ 12,50. "

Og disse typer tjenestejobb er de mest utsatt for mindre enn perfekte arbeidsforhold og fordeler. (Hoste, Chipotle, hoste.)

Men ingenting påvirker denne sektoren ganske som mangelen på en føderal lov om planlegging av usikkerhet. Som servitør kan sjefen din sette deg på den ukentlige tidsplanen i siste øyeblikk - ditt personlige liv, transport eller andre hensyn blir fordømt.

Men det kan endres med oregon hjelp.

Oregon styrker sine arbeidslover med nytt arbeids-ukommandat

Loven, som trer i kraft i juli 2018, gjelder for detaljhandel, gjestfrihet og matselskap med minst 500 globale ansatte. Det krever også at ansatte skal gi arbeidstakere 10 timer mellom skift.

Det er også en stor avtale.

En av seks Oregonians undersøkt av University of Oregon for en februar-studie sa at de fikk mindre enn 24 timers varsel før sjefen deres satte dem på skjemaet.

Denne analysen skyldes økningen av uregelmessig planlegging på ny programvare som bruker sanntidsdata for å forutsi hvor mange kunder som er slated for å kreve en bestemt tjeneste hver dag. Takk, roboter - først prøver du å ta jobbene våre, nå skruer du med planene våre?

Byer som New York, Seattle og San Francisco har vedtatt lignende lovgivning, ifølge CNN Money. Men arbeidere i de andre 12.000-pluss-byene og 49-statene har ikke lykke for nå.

Med restaurantbransjen som driver jobbvekst i USA, bør det være et spørsmål om tid før flere kommuner og stater følger etter.

Vi håper.

Alex Mahadevan er data journalist på The Penny Hoarder. Han jobbet med planlegging problemer da han var en servitør på en sushi restaurant mens han jobbet seg gjennom college.

Skrive Inn Din Kommentar