Penger

9 tips som vil hjelpe deg med å score en søt jobb på din neste karrierefelle

9 tips som vil hjelpe deg med å score en søt jobb på din neste karrierefelle

Å gå på en jobbmesse er som speed dating.

Du kle deg, kontroller tennene dine for spinat og lag en rask heis tale om deg selv. Deretter leder du inn i en overfylt hall for å møte dusinvis av potensielle suitors - ansette ledere - og håper du skiller seg ut fra konkurrentene dine.

Du har bare noen få minutter til å formatere hverandre før du går videre til en annen messe, og en annen og en annen.

De neste dagene blir brukt til å sitte ved telefonen eller stalking din e-postkasse, håp om at noen vil gi deg en rose - jeg mener, ringe deg.

Jobbmesser, også kalt karrieremesser, er nervepirrende, men de kan også være en viktig del av å finne drømmejobb.

Jeg spurte noen bedriftseiere, ansatt ledere og karriere trener for tips om å vinne karriere fair lotteriet og lander en jobb. Her er hva de måtte si.

Hva å gjøre før en jobbmesse

Et lite forberedelse går langt.

1. Trekk deg sammen

"Uansett om du deltar på en jobbmesse for første gang, eller du har vært mange ganger, er det viktig å se og handle som en profesjonell, "Sier Deborah Sweeney, administrerende direktør for MyCorporation.com.

"Stå ut ved å sette deg sammen, ta med flere kopier av et riktig, godt skrevet CV og være oppriktig og oppriktig interessert i å lære mer om disse selskapene."

2. Forbered deg på å bli kortere

"Sjekk ut hvem som skal være der, og lag en liste over de selskapene du vil møte," sier Ryan Naylor, grunnlegger av stillingsannonsering og rekrutteringswebsted LocalWork.com. "[Søk deretter selskapets nettsteder for å identifisere åpne stillinger og se hvordan de liker å motta CVer. Se på LinkedIn for rekrutterere og nøkkelpersoner som kan være på jobbmessen og er i nettverket ditt. "

Han legger til, "Vurder å få forretnings- eller telefonkort trykt for å ta med deg til jobbmessen. De skal ha ditt navn, telefonnummer, e-postadresse, LinkedIn URL, og litt om hva du vil i din neste posisjon. "

Hva å gjøre på en jobbmesse

Rett slipset ditt, slett håret ditt og ta et dypt pust. Du har dette.

3. ring en venn

"Hvis du er sjenert eller spesielt innadvendt, ta med en "karriere kompis" - En venn i ditt felt eller i din store hvis du fortsatt er på college og går på karrieremessige messer før du oppgraderer, "sier Valerie Streif, Seniorrådgiver for thementat.com, et nettverksnettverk for jobbsøkere.

Å ha noen til å gå med, gjør det mye mindre skremmende å gå opp til rekrutterere og bedriftsrepresentanter for å finne en samtale. [Din karriere kompis ikke] må være på utkikk etter samme type jobb som deg, men hvis de er, kan du begge få mye ut av ettermiddagen din på en karrieremessig messe! "

4. Kjør (vel, gå) en omgang

Ta et raskt overvåkningsspill rundt messen før du begynner å engasjere deg med noen, sier Streif. Ikke hold noen ned, men ta et øyeblikk for å finne ut hvem som er der (eller enda bedre, hvis du får en flyger med en liste over arbeidsgivere som deltar, prioritere en liste over hvem du vil se) og gå til dem først."

"Flere timer kan passere veldig fort når du har alle disse forskjellige samtalene, og du vil ikke gå glipp av å snakke med et selskap som du egentlig ønsker å jobbe på fordi du kastet bort tid på noen få tilfeldige booths å få mer informasjon. "

5. Skarpere intervjuevitenskapene dine

Still spørsmål om åpne spørsmål at du ikke kunne finne svarene på nettet, som "Hva liker du om å jobbe for bedriften?" eller "Hvor ser du selskapet i løpet av de neste fem årene?" antyder Julie Austin, grunnlegger av Fun Job Mairs.

Hun legger til, "Vær virkelig interessert i hva de har å si. Vær interessant. Alle har noe i bakgrunnen deres som er fascinerende. Ikke bare tut av ditt CV. Fortell en historie som er interessant og relaterer seg til dine kvalifikasjoner for jobben. "

6. Skjem deg bort din indre Introvert

"Tenk på [en jobbmesse] som informasjonsintervju i større skala," forklarer karrieren coach Andy Chan. "Å ha en-mot-en-møter vil gi fagfolk flere sjanser til grundige samtaler, fordi folk nå ønsker å engasjere seg i inspirerende og pedagogiske samtaler."

Han legger til, "Introvert kan også finne det mer behagelig å ha en-ett-en-chatter. Formålet med informasjonsintervjuer er å snakke med fagfolk som kan gi innblikk i hva som jobber i en bestemt by eller industri er som. "

7. Nettverk som en sjef

"Nettverk på en jobbmesse er akkurat det du trenger for å flytte karrieren i riktig retning. Selv om du ikke er den rette passformen for et selskap du spørre om, kan de tilby deg råd om andre selskaper å søke om, sier Steve Pritchard, forretningskonsulent for mobilnettet giffgaff.

"Arbeidsgivere ser etter trygge kommunikatorer, så vær den beste versjonen av deg selv; ikke vær redd for å stille spørsmål og vise interesse for et selskap.I tillegg, hvis et selskap viser interesse for personligheten og opplevelsen du har å tilby, kan de godt skape en rolle som passer for deg - det er den virkelige skjønnheten i nettverk på slike karrierebegivenheter. "

Hva skal jeg gjøre etter en jobbmesse

Messen kan være over, men arbeidet ditt er ikke ferdig ennå.

8. Bare som mor lærte deg

"Alltid få ansettelseslederens kontaktinformasjon, og takk dem for deres tid med en oppfølging takk som oppsummerer interessen din, "forklarer Laura Platt, human resources direktør for online detaljhandel selskapet Spreadshirt.

"Hvis du ikke får et tilbud, gjenkjenn at samspillet ved et arrangement som dette bygger nettverk og intervjuing ferdigheter, så det er aldri dårlig bruk av tid. Embrace at det er en lærerfaring, og du vil bli mer polert for det neste intervjuet. "

9. Link Up på LinkedIn

Når du sender ut takknemmer, sier karriere coach Lavie Margolin, "Legg ved en kopi av CV-en din sammen med notatet. Følg opp med selskapet hvis du ikke har hørt fra dem for å minne personen på det du diskuterte på messen og dine kvalifikasjoner. "

I tillegg sier Margolin, "Prøv å etablere et forhold ved å invitere arbeidsgiveren til å koble på LinkedIn. Ikke gjør dette under det aktive intervjuetrinnet, men etter at prosessen har konkludert, selv om du ikke ble ansatt eller valgt å ikke godta posisjonen. "

Finn en jobbmesse i nærheten av deg

Nå som du vet hva du kan forvente og hva du skal gjøre på en jobbmesse, er det på tide å øve.

Skriv "karriereverd" og "jobbmesse" i din favoritt søkemotor, etterfulgt av navnet på byen eller byen for å finne ut hva som skjer i nærheten.

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Den siste karriereverdien hun gikk for å få henne til å bryte ut i en kald svette, men hun overlevde - og landet en søt jobb for hennes innsats!

Skrive Inn Din Kommentar