Penger

Ønsker du å bli en Bryllupsplanlegger? Denne eksperten deler hennes beste råd

Ønsker du å bli en Bryllupsplanlegger? Denne eksperten deler hennes beste råd

Jeg har ofte drømt om å bli en bryllupsplanlegger.

Jeg elsker bryllup, og jeg elsker - kjærlighet - gjør ting pent og organisert.

Så jeg har alltid lurt på: Hva tar det å være bryllupsplanner?

Er det noen magisk skole hvor du går inn som en vanlig person og forlater som JLo i den Matthew McConaughey Romcom?

Hvis du har spurt deg selv de samme spørsmålene (og egentlig, hvem har ikke?), Fortsett å lese. Jeg spurte to fagfolk for deres beste råd om hvordan å bli et bryllup planlegger.

I motsetning til å bli si, en sykepleier eller en regnskapsfører, er det ingen måte å bli bryllupsplanner - så les så mye du kan, snakk med planleggere i ditt område og velg din egen beste vei.

Hvilke egenskaper krever Bryllupsplanleggere?

Første ting først: Har du ferdigheter og personlighet til å bli et bryllupsplanlegger?

I følge bransjeproffene er det noen viktige egenskaper som hver bryllupsplanlegger burde ha:

  • Organisasjon: Juggling dusinvis av bryllup - og flere leverandører for hver enkelt - krever at du er på ballen hele tiden.
  • Kommunikasjon: Ikke bare må du kommunisere med leverandører og klienter før og under arrangementet, du må også håndtere gjester i et kaotisk miljø.
  • Tålmodighet: Klienter ønsker at deres bryllup skal være perfekt, noe som betyr at de ofte kan være krevende.
  • Utholdenhet: På bryllupsdager vil du være på stedet, på dine føtter (med et smil!) I opptil 15 timer rett.

"Mange av oss velger denne karrieren fordi vi trives på spenningen, utfordringen og galskapen som skjer på bryllupsdagen," forklarer Debbie Orwat, grunnlegger og Chief Inspiration Officer på Planner's Lounge, et fellesskap for eventplanleggere.

"Vi lever for å løse problemer, holde alt på tid og administrere 20 + leverandører uten å svette. Hvis du kan takle stress og Hold deg kult, så dette kan være et godt karriere valg. "

Skal Bryllupsplanleggere få en grad eller sertifikat?

Du trenger absolutt ikke en høyskole grad til å bli et bryllup planlegger, men majors som forretninger, kommunikasjon, PR, markedsføring eller arrangement planlegging kan gi deg et nyttig fundament.

Og mens sertifikater kan gjøre deg mer tiltalende for potensielle kunder, er de heller ikke nødvendige.

Hvis du ønsker å forfølge en, Orwat hører "den mest positive tilbakemeldingen" om Nordamerikanske bryllupsakademi. Den elektroniske "Certificate in Wedding Planning" -programmet varer 12 uker og koster $ 1100 (eller $ 1,350 hvis betalt over 10 måneder).

Slik får du erfaring som en bryllupsplanlegger

Mer viktig enn grader eller sertifikater? Erfaring.

Enten det er en internship på et byrå eller bare planlegger et bryllup gratis, er å skaffe seg personlig erfaring nøkkelen til suksess i denne karrieren.

Angelina Colhouer av Den apostolske kone begynte med å planlegge og designe sitt eget bryllup.

Etterpå begynte nesten alle jeg kjente, å oppmuntre meg til å starte mitt eget selskap, sier hun. "Jeg bestemte meg for å gjøre en venns bryllup, og det kom vakkert ut. Så snart bryllupet var over, booket jeg umiddelbart to flere. "

Selv om du ikke kan få en bryllupsplanleggerjobb, søk etter en stilling i hendelsesbransjen. For eksempel anbefaler Orwat å jobbe for en caterer, blomsterhandler eller dekoratør.

"Du får muligheten til å jobbe på mange forskjellige steder, se hvordan ulike leverandører jobber og oppleve mange bryllup," forklarer hun. "Det vil også gi deg en ide om hvordan fysisk krevende det er å jobbe bryllup."

Eller hun foreslår å gå internt ved å jobbe i arrangementet eller cateringavdelingen på et hotell eller sted.

Skal Bryllupsplanleggere jobbe for et selskap eller gå freelance?

Svaret på dette spørsmålet er helt avhengig av deg, dine preferanser og ditt erfaringsnivå.

Hvis du har jobbet i hendelsesplanlegging eller prosjektledelse, eller har tidligere erfaring med å drive egen virksomhet, kan du være god til å bli freelance.

På den annen side, hvis du er en ny college grad eller ikke har erfaring med å administrere hendelser, kan det være smart å bli med i et selskap først.

Hvis du velger å gå freelance, er det noen tips:

  • Invester i et profesjonelt nettsted: Som Orwat forklarer, "Din nettside er butiksfronten din og er det første inntrykket potensielle kunder ser."
  • Opplær deg selv: Orwat anbefaler å ta online kurs, delta på konferanser og til og med ansette en forretnings coach.
  • Forbered deg på forhåndskostnader: Når Colhouer startet, måtte hun betale for en LLC, stilfotoskudd og en salgsfremmende video.

Hva er livet som en Bryllupsplanlegger?

Hvis du er på utkikk etter en jobbbeskrivelse for bryllupsplanner, er det ingen størrelse-passer-alle.

Men uansett hvor du jobber som en bryllupsplanlegger - og om du er freelancer eller ansatt - kan du forvente hver dag å være annerledes.

Du kan tilbringe tid på å svare på e-post fra kunder og samtaler fra leverandører. Du kan smake kaker en dag, og velg blomster neste. Du må kanskje sjonglere fakturaer, skatter og andre virksomhetsoppgaver.

Selvfølgelig må du også planlegge og delta på mange arrangementer - så det er viktig at du er ok med å jobbe på kveldene og helgene.

Og til slutt? Forvent ikke at det skal være enkelt. Som Orwat advarer, er denne jobben "krevende både fysisk og mentalt."

Hvor mye gjør Bryllupsplanleggere?

Din bryllupslønnslønn vil avhenge av din plassering og erfaring - men Payscale rapporterer at den nasjonale medianen er 42,407 dollar per år.

Ifølge Orwat, her er noen årlige lønnsområder bryllupsplanleggere kan forvente:

  • Som en sidespill: $5,000-$10,000
  • Som en erfaren heltidsplanlegger i en storby: $75,000-$200,000
  • Som en heltidsplanlegger i et landlig område: $25,000-$75,000

Siden hun er ny i spillet, bestemte Colhouer hennes priser ved å snakke med etablerte bryllupsplanleggere i sitt område. De belaste $ 3000 - $ 5000 per bryllup, så hun bestemte seg for å belaste $ 2000 for hennes første.

Nå som hun har noen under beltet, belaster hun $ 2500 - og når hun tar sin travle tid, planlegger hun å øke prisene igjen.

Skal du bli en Bryllupsplanlegger?

Klar til å dykke inn og lage din egen bryllupsplanlegger jobb? Forhåpentligvis har dette innlegget vaktet deg med nok informasjon - og motivasjon - for å komme i gang.

"Hvis jeg skulle begynne på nytt fra begynnelsen, ville jeg ha oppmuntret meg til å starte denne virksomheten tidligere," sier Colhouer.

"Jeg lar min egen frykt og nervøsitet hindre meg fra å starte det jeg har vokst til å elske dyrt."

Fordi, selv om det er hardt arbeid, synes bryllupsplanleggere å virkelig elske jobbene sine.

"Å bruke seks til tolv måneder med et par, så ser det ut til å bli til en nydelig feiring, er utrolig givende, sier Orwat.

Susan Shain er freelance skribent og digital nomad. Hun dekker reise, mat og personlig økonomi (i utgangspunktet, hvordan du sparer penger slik at du kan reise mer og spise mer). Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.

Skrive Inn Din Kommentar