Penger

Google for Jobs er offisielt her - og det vil endre jobbsøkespillet

Google for Jobs er offisielt her - og det vil endre jobbsøkespillet

I forrige måned har vi gitt deg nyheter om at Google snart vil lansere Google for Jobs, et verktøy som lar deg søke jobber på hele internett i ett trekk.

Vi vil, snart er - og Google for Jobs er offisielt oppstart.

(Verktøyet ruller for tiden ut, men det kan ta noen dager å komme opp på telefonen eller datamaskinen. Her i The Penny Hoarder HQ er det en 50/50 splitt - for noen av oss fungerer det bra, men for andre , vises ikke funksjonen enda en gang! Hvis du ikke ser det med en gang, gi den tid og sjekk senere.)

Slik bruker du Google for jobber

Nå siden jeg vet at du er ivrig etter å starte din nye og forbedrede jobbjakt, får vi rett til "hvordan" og legger en pin i "hvorfor" et øyeblikk.

For å bruke Google for Jobs, skriver du bare en jobbforespørsel inn i den vanlige olens Google-søkefelt - Du trenger ikke engang å gå til et spesielt nettsted.

Du kan skrive inn noe så bredt som "skrive jobber" eller så spesifikt som "Red Lobster-jobber", og en widget vil dukke opp med alle relevante jobbåpninger. Deretter ser du alternativer for å begrense søket ditt, inkludert datooppført, firmatype, kategori og sted. Du kan også begrense listen etter jobbtype, inkludert filtre for heltid, deltid, praksisplasser og kontraktsarbeid.

Når du har redusert søkeresultatene dine, kan du til og med sette en jobbvarsel for å levere øyeblikkelige, daglige eller ukentlige varsler om nye jobber til din e-postboks.

Når du finner en jobb som interesserer deg, klikker du gjennom og du blir tatt til en "jobboversikt" -side. Der, Du finner en kopi av jobbseddelen sammen med nyttig informasjon som din potensielle pendlingstid, vurderinger om selskapet fra steder som Glassdoor og Indeed, samt lenker til selskapets nettside og den opprinnelige stillingen.

For å søke om en jobb må du gå til den opprinnelige jobboppføringen. Google er ikke involvert i søknadsprosessen i det hele tatt, da Google for Jobs er ganske enkelt et søkeverktøy, ikke en plattform hvor jobber faktisk er oppført.

Hva er så spesielt om Google for jobber, selv om?

Så her er "hvorfor", som lovet: Google vil bare gjøre jobber mer tilgjengelig for flere mennesker, og bedre koble jobbsøkere til arbeidsgivere ved å gjøre jobber med alle typer mer synlige.

Verktøyet trekker jobboppføringer fra nesten alle ledende online-jobbbrett, inkludert nettsteder som Glassdoor og CareerBuilder, sammen med jobber som ofte finnes utelukkende på selskapets hjemmeside, som serverings- og detaljhandelsjobber.

Dette betyr at du ikke lenger må holde faner på fire forskjellige arbeidsplasser eller tilbringe dagen med å grave gjennom hver enkelt kjedenes individuelle nettside. I stedet vil jobber av alle typer være synlige på ett sted, gjennom ett søk.

Google søker også å utrydde problemet med dobbeltoppslåtte jobber og inkludering av uklare eller minimale jobbdetaljer. Hvis verktøyet finner en jobb med flere innlegg, vil den lenke til den med den mest komplette informasjonen inkludert i håp om at det vil lokke nettsteder for å dele de mest relevante og nyttige detaljene fremover.

Og nei, Google vil ikke bruke søkeloggen din til å presentere deg med jobber den mener du vil kanskje like. Nick Zakrasek, produktansvarlig med ansvar for Google for Jobs, joked at bare fordi du liker å fiske, betyr det ikke at du leter etter en jobb på en fiskebåt.

Verktøyets punkt er et bredere utvalg av jobber som kan innsnevres ned til et finere punkt, slik at du ser omtrent alle relevante jobboppføringer Internett har å tilby, alt i ett trekk, alt på ett sted.

Og med det, Google endret bare jobbsøkingsspillet.

Grace Schweizer er en junior forfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar