Penger

Slik kobler du deg til arbeidskollegier på nettet - uten å være merkelig

Slik kobler du deg til arbeidskollegier på nettet - uten å være merkelig

Å starte en ny jobb betyr vanligvis en rekke justeringer.

Du avgjør ikke bare en ny rolle og nye ansvar, men også vant til selskapets retningslinjer og prosedyrer, kontorkulturen og arbeidsplanen din.

Det er også alle menneskene som møtes og blir kjent med. Og det er der ting kan potensielt bli vanskelig, spesielt hvis du er litt sosialt vanskelig som meg selv.

I dagens sosiale media-vennlige verden er det lett å hoppe rett på Facebook, Twitter, Instagram eller andre kanaler for å koble til.

Men før du gjør det, vil du kanskje vurdere disse tipsene fra arbeidsansatte.

1. Ikke legg inn tvilsomt innhold

Bryan Chaney, direktør for arbeidsgiver merkevare på Indeed, sa en gang du kobler deg til en kollega eller overlegen på sosiale medier, Vær oppmerksom på at de kan lure og lære av det du legger inn.

"Tenk før du legger inn dine kontroversielle meninger eller den uklart-kledde Instagram-selven," sa han.

Brie Reynolds, senior karrierekspert på FlexJobs, anbefaler å tenke lenge og hardt om hvordan du bruker en kanal som Facebook eller Instagram før du godtar en vennsforespørsel fra en kollega eller en sjef.

"Hvis det er enda en liten sjanse, vil de se noe støtende, upassende eller tvilsomt fra deg, ikke godta forespørselen," hun sa. "Det er noen emner som ikke er bra med kolleger eller overordnede over sosiale medier. Alt relatert til politikk, sex, religion eller andre hot-button problemer kan være i ikke-gå-sonen. "

2. Vurder virksomheten Kultur

"Uansett om vennen din er kolleger på sosiale medier, er det avhengig av arbeidsplasskultur," sa Ladan Hayes, senior karriere rådgiver på CareerBuilder. "Godkjennelse av kollegaers vennsforespørsler kan bygge rapport, men på den annen side, å være Facebook-venner med alle på kontoret din, kan du føle at du hele tiden er under overvåking."

3. Hold ting profesjonelt

Reynolds sa at enkeltpersoner kan dra nytte av nettsteder som Facebook, Twitter og Instagram som plattformer for å fremheve sine profesjonelle sider fremtredende og samhandle med andre i sitt felt, og dermed bygge deres nettverk.

"Husk alltid å opprettholde en profesjonell persona," sa Hayes. "Å bygge et nettverk gjennom hele karrieren din er viktig, og arbeidere i dag bruker ofte sine sosiale medier for å holde kontakten med tidligere og nåværende forbindelser."

4. Filter hvem som ser hva

Chaney sa at han pleier å knytte sammen med omtrent alle han noensinne har jobbet med.

"Dette er fordi jeg vet hvordan jeg filtrerer inn mine innlegg og setter opp Facebook-lister, så jeg deler spesielt med de rette gruppene av mennesker," sa han.

5. Separat arbeid og sosialt

"Du kan vurdere å bruke en sosial mediekanal for profesjonelle tilkoblinger og andre for uformelle eller vennlige forbindelser," sa Reynolds. "For eksempel bruker jeg Twitter og LinkedIn nesten utelukkende for profesjonelle tilkoblinger, men Facebook hovedsakelig for venner og familie."

Og for å svare på det ultimate spørsmålet: Må du godta sjefs vennsforespørsel?

Du burde absolutt ikke føle seg forpliktet til å gjøre det, sa Chaney.

"Men å se på sin oppførsel på sosialt har vært en god indikasjon på hvordan det er best å reagere og reagere på deres personlighet på arbeidsplassen," sa han.

Hvis du avslår forespørselen, sa Reynolds det er godt å avklare hvorfor.

"Det er helt greit å forklare for sjefen din eller kollegaen hvorfor du ikke aksepterte deres forespørsel - for eksempel at du bare bruker den kanalen til å knytte sammen med nære venner eller slektninger - slik at de vet at du ikke blåser dem av eller blir uhøflig, "sa hun.

Og hvis du gjør din veileder?

"Ikke glem å blokkere sjefen din på din (hoste) syke dag når du legger bilder av deg selv ved sjøen," sa Chaney.

Nicole Dow er en stabskribent på The Penny Hoarder. Hun mener at sosiale forbindelser mellom arbeidsledere bør føle seg organiske, ikke tvunget.

Skrive Inn Din Kommentar