Penger

Tjen penger å gjøre ingenting? Den ultimate guiden til å tjene passiv inntekt

Tjen penger å gjøre ingenting? Den ultimate guiden til å tjene passiv inntekt

Du har sikkert hørt begrepet passiv inntekt.

Det høres tiltalende riktig ut? I følge definisjonen av passiv betyr det at du tjener inntekt uten å delta eller må gjøre noe i det hele tatt.

Gratis penger? Meld meg på!

Dessverre er det en vanlig misforståelse. Akkurat som du ikke kan plukke penger fra et tre, kan du ikke forvente å tjene passiv inntekt ved å være, ja, helt passiv.

Det er imidlertid en levedyktig måte å tjene penger på, og gir deg trygghet og frihet.

Hvis du er interessert i å etablere en strøm av passiv inntekt, er det din guide til å forstå begrepet og komme i gang.

Hva er passiv inntekt?

For å få den beste forståelsen av passiv inntekt, snakket jeg med noen passive inntektseksperter.

Todd Tresidder er en rikdomstrener og grunnlegger av Financial Mentor. Han er en stor forutsetning for passiv inntekt. Faktisk har han flere passive inntektsstrømmer satt opp.

Tresidder definerer passiv inntekt som, ganske enkelt, "inntekt som kommer inn uten hensyn til din tid."

Men - og dette er en stor "men" - det er ikke postkasse penger; det er ikke penger som bare vises.

Han kaller det også "forsinket inntekt."

"Ofte i passiv inntekt, du må forplikte tid og energi oppe," sier han. Han beskriver det som en maskin; du må bygge maskinen før maskinen kan fungere uten hjelp. Inntektene er forsinket.

Brad Hines er en annen stor fan av passiv inntekt. Han anslår om 10% til 15% av inntektene hans er passiv. Han hørte først termen år siden og ble umiddelbart fascinert. Han innrømmer imidlertid at det har vært en lengre og vanskeligere prosess enn han trodde (tenk: Tiden kreves oppe).

Han sammenligner passiv inntekt til motparten, aktiv inntekt. Det er pengene du aktivt jobber med å lage, som på din dagjobb.

"Når null av pengene dine er passiv inntekt, betyr det selvsagt hvert minutt du ikke jobber, du tjener ikke penger," sier han.

Hva er betydningen av passiv inntekt?

"Frihet," sier Tresidder når jeg spør ham om dette spørsmålet.

«Grunnen til at du oppretter en passiv inntekt er at den ikke er koblet til din tid, noe som gir deg friheten til å gjøre andre ting med tiden din,» forklarer han.

Fordi Tresidder har flere kanaler med passiv inntekt, bruker han sin frihet til å reise når barna hans er på sommerferien. For eksempel, i fjor tok familien en to-måneders tur til Europa hvor de hikte Spanias 500 kilometer Camino de Santiago.

"Jeg har designet livet mitt for å være ledig og fleksibel," sier han.

Så har Hines.

«Jo mer du tjener passivt, desto mindre blir du en slave til penger, sier han. "Jeg kan gå der jeg vil, når jeg vil."

Passiv inntekt er også viktig for den økonomiske tryggheten den kan tilby. Selv om du kan ta en risiko når du først etablerer den, hvis den viser seg å være jevn flyt, gir den stor sikkerhet fordi den ikke er koblet til tiden din.

For eksempel, hvis din ektefelle blir syk eller hvis du ikke kan jobbe, er ideen fortsatt at du tjener passiv inntekt til å betale de uendelige regningene.

"Uansett hvem du er - spesielt hvis du har gjeld eller studielån eller barn eller hva som helst - jo mer du kan få din årlige inntekt byttet til passiv, desto bedre er du i fremtiden," sier Hines.

Hvordan lage passiv inntekt

På samme måte som alle andre har passiv inntekt ulike definisjoner. Den du vil studere er fra IRS, som har sin egen, meget spesifikke definisjon. Ta en titt på det før neste skattesesong.

I mellomtiden kan du begynne lite med disse ideene, og deretter jobbe du opp som Tresidder og Hines gjorde. Synes at egentlig stort som å starte en bedrift eller investere i fast eiendom.

Virkelig, mulighetene er uendelige, så ikke begynn å vurdere dette er en endelig liste - men her er noen passive inntektsideer for å komme i gang.

1. Invester i fast eiendom - uten å bruke millioner

Vil du prøve eiendomsmegling å investere uten å leve utleier? Vi fant et selskap som hjelper deg med å gjøre nettopp det.

Oh, og du trenger heller ikke å ha hundretusener av dollar. Du kan komme i gang med en investering på bare $ 500. Et selskap som heter Fundrise gjør alt tungt for deg.

Gjennom Fundrise Starter Portfolio, pengene dine vil bli delt inn i to porteføljer som støtter privat eiendom rundt om i USA.

Dette er ikke en uklar investering, skjønt. Du kan se nøyaktig hvilke egenskaper som er inkludert i porteføljene dine - som et sett med townhomes i Snoqualmie, Washington, eller en leilighetskompleks i Charlotte, North Carolina.

Du kan tjene penger gjennom kvartalsvise utbetalinger og potensiell verdsettelse i verdien av aksjene dine, akkurat som en aksje. Kontantstrømmen kommer vanligvis fra rentebetalinger og eiendomsinntekter (for eksempel leie).

(Men husk: Investeringer er i fare. Mens Fundrise har betalt utbytte hvert kvartal siden minst Q2 2016, er utbytte og hovedstoler ikke garantert.)

Du betaler en 0,85% årlig kapitalforvaltningsavgift og en 0,15% årlig investeringsrådgivningsavgift.

Interessert? Kom i gang med Fundrise her.

2. Tjen penger utenfor ditt ekstrarom

Har du et rom? En garasje leilighet? Et telt? Etablering av passiv inntekt i fast eiendom trenger ikke å starte med en stor investering.

Du kan oppgi din plass gjennom Airbnb.

Men det er ikke helt passivt, du tenker. Du kan etablere en virkelig passiv inntekt ved å ansette et forvaltningsselskap for å håndtere det viktigste: booking, rengjøring og kommunikasjon med gjestene.

Hvis du bare vil håndtere det selv, er det noe Hines ringer hybrid passiv inntekt fordi du må gjøre noe vanlig arbeid. Men det er fortsatt ansett passivt fordi det ikke er som om du bruker hele helgen med dine gjester; Derfor er tiden ikke knyttet inntektene dine.

3. Bruk Cash-Back Apps mens du handler

På samme måte som tilbakebetalingskortene, husk at du faktisk må handle og kjøpe disse tingene - med null hensyn til rabatter.

Hvis det er tilfelle, kan dette betraktes som passiv inntekt, ifølge Hines.

Har du hørt om Ebates? Det er et cash-back nettsted som lar deg tjene penger ved å handle online. Vi elsker det her, fordi det er en enkel måte å spare på alt du kjøper. For eksempel vil du tjene opptil 5% kontant tilbake på hvert kjøp du lager på Amazon.

I tillegg får du en bonus på $ 10 når du registrerer deg. Slik får du det:

  • Registrer deg for Ebates her ved hjelp av din e-post eller Facebook-konto. (Det er gratis.)
  • Bruk Ebates-portalen neste gang du handler online. Det er koblet til tusenvis av butikker, inkludert eBay, Amazon og Home Depot.
  • Når du bruker din første $ 25 på en av de tilkoblede butikkene, vil Ebates belønne deg med en gratis $ 10 på toppen av de kontantbelønningene du tjener normalt.

4. Selg bildene dine (nei, du trenger ikke å være profesjonell)

De gjennomtenkte bildene du tar kan få deg mer enn bare Instagram "liker".

Hines laster opp sine iPhone-bilder til lagerfotografisider. Han sier at mange av dem prøver å komme seg bort fra det "perfekte" bildet og ser etter mer realistiske bilder. Etter en rask opplasting vil han få e-postvarsler når noen kjøper sitt arbeid.

Du vil sannsynligvis ikke bli millionær; nettsteder som Foap betaler omtrent $ 5 per kjøp. Men hvis du har et bedre kamera, kan du sette opp spillet som Eliza Snow, som sluttet sin bedriftens jobb å selge bilder på heltid.

5. Opprett et nettsted

... som alle andre du vet, ikke sant?

Hines sier at å starte et lønnsomt nettsted kan være vanskelig fordi konkurransen er hard; Du får bedre hell og bryter inn i et nisjemarked.

Oppsiden er at det koster lite penger å starte en - og det er liten risiko. Oppstartskostnadene kan bare omfatte å kjøpe en hostingpakke. For en ny blogg er dette rimelig gjennom kanaler som Bluehost, som tilbyr pakker som starter på $ 2,95 per måned når du registrerer deg her.

Å tjene penger gjennom nettstedet ditt, lære om affiliate-salg. For eksempel har Hines et nettsted som heter Nerd Playthings. Han lister om lag 45 leker og gadgets - bare noen få han laget, men for det meste alle lenker tilbake til Amazon via Amazon Affiliates. Hvis en forbruker klikker på en kobling og kjøper produktet, vil han pose litt penger.

For å lære mer om dette, har vi en hel guide om hvordan å tjene penger på blogging.

6. Kjøp en Gumball Machine

Skrape hodet ditt ennå? Hines faktisk brukt til å tjene penger fra de gumball maskiner du ser i restauranter; han ville få 80% av overskuddet.

Du kan også se på den samme ideen med salgsautomater. Det vil være noen ledelse du må gjøre, men igjen er det en av de hybrid-passive inntektskildene.

I tillegg er det litt kult å si, "Morsomt faktum: Jeg eier en gumball-maskin."

7. Design Greeting Cards

Vi skrev om selskaper som vil betale deg for å skrive gratulasjonskort - noen opp til $ 300.

Vi har også inkludert et bonussted på slutten, en hvor du kan designe ditt eget gratulasjonskort gjennom et nettsted som Card Gnome. Det er i utgangspunktet et Etsy for gratulasjonskort. Alt du trenger å gjøre er å designe kortet og sette det opp for å selge.

Hver gang noen kjøper kortet, får du 5% av kjøpet. Når du treffer $ 10, vil du kunne tjene penger.

En og ferdig.

8. Lag en E-kurs

En av Hines største råd var å "ta det du gjør som en dagjobb, og lære hva du vet ved å lage et informasjonsprodukt og få penger fra det."

For eksempel laget denne matte læreren et online kurs på programmering, og han lagde $ 1 million på under ett år.

Nå, ikke gå i å sette dine forventninger at høyt, men med disse tipsene og en solid plattform som Udemy eller Skillshare, kan du begynne å rake i passiv inntekt i år.

9. Selg tilfeldige ting på nettsteder som Zazzle

Ved tilfeldighet mener vi ... ganske tilfeldig

Hines sendte meg en lenke til en kaffe krus han designet og har til salgs på Zazzle. Den har et stort bilde av en samesisk katt ansikt. Han satte den opp for salg for et år siden og mottar fortsatt royalties fra det.

Hvis du har kunst, design eller bilder, kan du publisere dem på en hvilken som helst type produkt du kan tenke på: invitasjoner, T-skjorter, krus, puter, telefonsaker ... Sett deretter din egen royaltiesats (det er prosentandelen du vil rake i fra 5% til 99%), og du er ferdig.

Du har ikke en beholdning å håndtere (ingen produksjon, ingen frakt).

Finn ut mer om å selge på Zazzle, eller se på andre plattformer, som Amazon.

10. Få tilbakebetaling med kredittkort

Du handler allerede, ikke sant? En passiv måte å tjene penger på er å registrere deg for kredittkort som tilbyr kontanter eller poeng, tilbake.

Vi opprettet en liste over tilbakebetalingskort som tilbyr påmeldingsbonuser - og er gratis.

Det er viktig å huske at for at dette virkelig skal være passivt, bruker du ikke penger for å tjene poeng eller penger tilbake; du bruker det som du vanligvis gjør.

11. Lærere (eller ikke): Selg leksjonsplaner

Denne ideen er spesielt nyttig for lærere som allerede frantically cranking ut leksjon planer. Hvis du finner en du virkelig graver, legg den opp for salg på en plattform som Lærerlærer. Dette hjelper andre lærere over hele verden, så vel som gir deg litt inntekt.

Hines er ikke lærer, men han skrev opp en leksjonsplan om ernæring noen år tilbake. Fordi innholdet er eviggrønn, kjøper lærerne fremdeles det i dag. Hittil sier han at han har gjort om $ 1000.

12. Hold en annonse på bilen din

Kjører du allerede mye? I så fall bør du vurdere å slå en annonse på siden av bilen din.

Vår bidragsyter Steve Gillman utforsket inntektsmetoden. For eksempel kan du tjene $ 100 i måneden fra en plattform som Carvertise uten upfront kostnader.

Du må sannsynligvis svare på spørsmål om dine kjørevaner, og du får bedre sjanse til å bli valgt hvis du bor i en større by og kjører mye.

Hvis du kjører for Uber eller andre ridesenteringstjenester, kan dette være perfekt for deg.

13. Lag YouTube-videoer

Tror du at du har noe som kan virke? Eller ha kompetanse på noe folk kan være interessert i å lære? Lag en YouTube-video, og opprett en passiv inntekt.

Bidragsyter Steven Gillman har gjort nettopp det. Han har tjent penger på sine YouTube-videoer med Google AdSense. For eksempel skutt han ti videoer om ultralette backpacking. Nei, de ble ikke store hits, men han har gjort mer enn $ 1000 gjennom årene.

Han skisserer hvordan du kan starte en YouTube-kanal.

14. Publiser en e-bok

Hvis du har en måte med ord, eller en spennende livserfaring, kan du skrive en bok. Men det er ikke nødvendig å sende det til alle store forlag i New York City.

Du kan publisere e-bøker gjennom Amazons Kindle Direct Publishing-plattform. Igjen gjorde vår bidragsyter Steven Gillman dette (fordi hva har han ikke gjort ?!).

Han skrev en bok om en uke. Merk: E-bøker har ikke hundrevis av sider. De kan være så korte som 6.000 ord.

Etter å ha publisert den på Amazon, begynte han å lage 350 dollar i måneden. Han skisserer nøyaktig hvordan han gjorde det og de beste tipsene og triksene for deg.

15. Lei ut bilen din - eller andre ting du ikke bruker regelmessig

Har du en bil? En innkjørsel? Noen verktøy? Babyutstyr? Uansett hva du har, kan du sannsynligvis leie den ut.

Akkurat som å leie ut din plass, vil dette kreve noe vedlikehold og vedlikehold med mindre du går gjennom en megler, men det kan gi litt solid passiv inntekt.

Som nevnt er det mange måter å etablere en passiv inntekt på; disse er bare noen få. Bare vær sikker på at tilbudet er legitimt. Gjør din forskning, og husk at hvis det er for godt å være sant ... er det sannsynligvis.

Carson Kohler (@CarsonKohler) er en junior forfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar