Penger

Disse økonomene vil gi hver amerikansk baby et fond for tillit - her er hvorfor

Disse økonomene vil gi hver amerikansk baby et fond for tillit - her er hvorfor

Tenk deg en verden hvor du ble levert $ 50.000 bare for å bli født.

Du kunne ikke teknisk berøre pengene før du kom i alder - men da du endelig ble 18, ville du kunne bruke den til å betale for skolen, sette en betaling på et hus eller starte opp egen virksomhet.

Jeg mener, kan du selv favn mulighetene?

Vel, det er noen økonomer som vil at vi alle tar et minutt å gjøre nettopp det.

Baby Obligasjoner: En annen måte å se på universell inntekt

I helga presenterte Darrick Hamilton, lektor i økonomi og bypolitikk på New School, ideen om "Baby Bonds" på American Economic Association konferansen i Philadelphia.

Hamilton, sammen med sin partner William Darity, en økonomiprofessor ved Duke University, foreslo at å gi alle babyer født i USA en tillitsfond kunne alvorlig bidra til å redusere inntektsforskjellen dette landet står overfor.

Med implementeringen av Baby Bonds, hvert barn vil bli gitt en engangsbeløp basert på foreldrenes formue, og en glidende skala vil bestemme nøyaktig hvor mye hvert barn får.

Barn av de ultra-velstående vil få det laveste beløpet, $ 500, mens barna født i ekstremt fattige familier vil motta så mye som $ 50.000. En baby født inn i en typisk middelklasse familie vil vanligvis motta rundt $ 20.000.

Feilene med babyobligasjoner

Men det forlot alle med mange spørsmål.

Hvor skulle pengene komme fra?

Ville mottakeren kunne bruke pengene på noen måte de velger?

Hva med de menneskene som ikke klarer å bestemme hvordan de skal bruke deres bånd? Ville noen andre kunne kontrollere det?

Hamilton og Darity tilbød sine egne løsninger på noen av de mer populære spørsmålene.

Hamilton foreslår at Baby Bonds vil koste rundt 80 milliarder dollar per år, eller ca 2% av årlige føderale offentlige utgifter. Hvis programmet ble implementert nå, ville USA ha 18 år å bygge opp et budsjett før de første utbetalingene gikk ut.

Inkludert i forslaget er en formel som forklarer hvordan, når og hvorfor hvert barn ville få det beløpet de ble mottatt, selv om enkelte kritikere avviste et slikt strukturert og regelbundet program.

Da det ble påpekt at noen mennesker kan være ombord med forslaget bare hvis det erstatter flere andre velferdsprogrammer, noterte Hamilton at babybondene er ment å fungere mer som sosial sikkerhet for unge enn som en total erstatning av "sosial sikkerhet nett."

Hvordan sammenligner en Baby Bond til en Universal Basic Income?

I løpet av de siste årene har konseptet om en universell grunninntekt (eller UBI) blitt stadig mer populær. Tidligere i år betraktet Hawaii en UBI som en måte å stjele en stadig voksende hjemløs befolkning.

Men mens UBIer og Baby Obligasjoner er begge måter å bekjempe fremtidig inntektsforskjell, vil Baby Obligasjoner være de billigere av de to i det lange løp.

UBIer krever en konstant strøm av penger - nok til å dekke grunnleggende menneskelige behov - som vil bli utdelt til hver person, hvert år. Med Baby Obligasjoner, et beløp som ligner på en persons enkle, årlige UBI-betaling ville bli gitt ut bare en gang per person per levetid.

Implementering av en UBI over hele USA ville koste så mye som $ 1 billioner per år, mens utlevering av børsobligasjoner ville ringe inn på bare 80 milliarder dollar.

Og mens en av bekymringene som UBI-støttespillere møter igjen og igjen, er at det vil fjerne ethvert incitament til å forbli et produktivt medlem av samfunnet, forbyder Baby Bonds det problemet ved å tilby ett skudd for å få det til å telle - og nesten to tiår for en person å bestem hva du skal gjøre med det.

For mange unge mennesker kan det være billetten ut av en svingdør av generasjonsdrevet sosioøkonomisk motgang.

"Den viktigste ingrediensen i hvor vellykket du kommer til å være i Amerika, er hvor rik din familie er," sa Hamilton.

Baby Obligasjoner, han foreslår, kan endre det.

Grace Schweizer er en junior forfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar