Investere

Penny Stock Debacle: Hvordan mistet jeg $ 5000, og du kan (og bedre!) Unngå det

Penny Stock Debacle: Hvordan mistet jeg $ 5000, og du kan (og bedre!) Unngå det

Jeg blir syk når jeg tenker på den dagen og feilen som kostet meg $ 5000.

Jeg sammenligner det med noe i mellom å smadre tommelen min med en hammer for å bryte mors mors mest kjente del.

Det er noe som gjør meg syk bare gjenoppleve det.

Jeg egentlig bare puked i munnen min litt.

Jeg hadde vært finansiell rådgiver i nesten fire år, så jeg burde ha kjent bedre.

Men takket være mye grådighet og enda mer uvitenhet, fikk jeg meg tilbake på meg på en sølvfat.

Fristelsen

Jeg møtte en klient som fortalte meg historien om datterens kjæreste hvis pappa jobbet for noen gruveselskaper.

[Ser du hvor ille dette starter? Jeg pleier å gjøre narr av folk som selv vil underholde historier som dette. Og her ble jeg tatt opp i øyeblikket. Tilbake til historien ...]

Klienten fortalte meg hvordan dette selskapet nettopp hadde skrevet noen nye avtaler, og siden det var en penny lager, ellers kjent som en OTC eller over-the-counter tynn handlet sikkerhet, var det ikke mye nyheter om det. Hans teori var at denne penny lager kunne sveve ganske raskt.

[Liker du ikke hvordan jeg får råd fra min klient som egentlig ikke vet noe om å investere. Og jeg vurderer virkelig å ta hans råd om hva neste lager jeg skal kjøpe? Dette har "episk feil" skrevet over det. ]

Jeg hadde litt penger på investeringskontoen min (heldig meg!), Så jeg trodde jeg kunne like godt gi det et skudd.

[Alvorlig, det var logikken min: "kan like godt gi det et skudd". Jeg burde ha ansatt en av disse rådgivere for å slå meg i ansiktet.]

Jeg fortsatte å sette en handel for å kjøpe et visst antall aksjer av denne aksjen som skulle gjøre meg millioner.

[Hah. Ikke engang nær kompis. Ikke med et langt skudd.]

Kjøper en OTC-lager - Woops

Når du kjøper en over-the-counter lager, ellers kjent som en penny lager, må du være sikker på å beskytte deg selv og sørg for at når du bestiller å kjøpe eller selge, at du legger en bestemt pris på den. Jeg beklager dessverre å kjøpe "på markedet".

Oversetter, det betyr at jeg legger en åpen ordre for å kjøpe hva en pris som noen kommer til å selge den til meg for. Hvis du tenker på det i Ebay-vilkår, i stedet for å by på pris, valgte jeg å "Kjøp nå", og selgeren kunne øke prisen hvis de valgte det.

I større aksjer som handles på New York Stock Exchange eller NASDAQ, er det vanligvis ikke et problem fordi markedet vil holde den prisen i sjakk. I over-the-counter markedet er det en annen historie. En helt annen historie.

The Wild, Wild West

Du kan tenke på OTC-markedet som Wild, Wild West of Trading. Bare fordi aksjen handler på $ 0.90 betyr det ikke at du vil kjøpe eller selge disse aksjene på $ .90.

Hvis jeg legger en bestillingsordre i "på markedet", kan denne prisen skyte opp til $ 1,90, $ 3,00; uansett hva deres pris kan være. I hovedsak er det som skjedde i mitt tilfelle.

Jeg hadde lagt inn en ordre om å kjøpe si 2.500 aksjer (jeg husker ikke det eksakte nummeret) og noen få 100 av aksjene utført på det jeg trodde var markedsprisen. Men jeg lærte raskt og kostnadseffektivt at mange av dem ble utstedt til en dobbel pris av hva jeg hadde tenkt å kjøpe den til.

For å gjøre saken verre, etter at handelen ble avgjort, viste prisene hva jeg trodde jeg betalte for det i begynnelsen. Å oppsummere:

  • Jeg sendte inn en bestilling for 2500 aksjer av en penny lager "på markedet" og trodde jeg kjøpte den for $ .90.
  • Jeg kjøpte noen få hundre aksjer på $ .90, men mest utført minst 2 hvis ikke 3 ganger det. Det betyr at jeg foretok en investering på $ 5000 i stedet for det jeg trodde skulle bli $ 2,250.
  • Etter at handel ble avgjort, gikk prisen tilbake til den opprinnelige prisen på $ .90. Hvis jeg solgte den den dagen, ville jeg ta et øyeblikkelig stort tap.

Hvis jeg gjør en dårlig jobb med å forklare hvordan systemet fungerer, er det en ytterligere demonstrasjon av hvorfor jeg ikke har noe å kjøpe penny stocks. Sjansene er at hvis du leser dette, passer du også til beskrivelsen, så la oss gjenspeile hvordan jeg skruet opp kongelig.

Ikke gjør som jeg gjør, men gjør som jeg sier

Før du begynner å prøve å få deg til å tro at du kan få millioner av å kjøpe penny stocks, ta merke til hvordan jeg skrudd opp, og jeg la min overfortroende og flat ut uvitenhet få det beste av meg.

  • Jeg lyttet til råd fra noen jeg ikke hadde noe å få råd fra. Min klient visste ingenting om aksjen, visste ingenting om selskapet, annet enn hva datteren sin kjæreste hadde fortalt ham. Når du får investeringsråd fra noen, må du sørge for at du vurderer kilden.
  • Jeg ante ikke hvordan over-the-counter markedet fungerer. Dette systemet fungerer ikke som å logge inn i min Scottrade konto og plukke opp en aksje på NY-utvekslingen. Det er mer som å reise til Spania, gå til et loppemarked, og prøve å forhandle med en leverandør, selv om jeg ikke snakker språket. Sjansene er at jeg skal bli skrudd akkurat som jeg var i denne situasjonen.
  • Grådighet er ikke alltid bra. Jeg bryr meg ikke hva Gordon Gekko sier, jeg gjorde det fint å gjøre en anstendig avkastning på mine kjedelige fond, men sjansen til å firedoble pengene mine på kort tid fikk det beste av meg.

Det var den siste penny lager som jeg noensinne har kjøpt og noen gang vil kjøpe igjen. Jeg bryr meg ikke om min beste venns onkels sømmer vet en fyr som har en insider på et annet selskap. Aldri igjen…

Har du investert penger på noe du ikke forstod?

Fotokreditt: Bitzcelt via photopin cc

Skrive Inn Din Kommentar