Liv

Er livsstilinflation uunngåelig, og hvordan kan du rømme det?

Er livsstilinflation uunngåelig, og hvordan kan du rømme det?

En av de fakta i livet som vi pleier å gloss over noen ganger er at vår lønn bestemmer våre utgifter.

Vel, med mindre vi bruker et nivå opp i jobbene våre, da må vi slå det av så snart som mulig og begynne å få utgifterne i orden!

Når vi lager $ 30.000, bruker vi $ 30.000. Faktisk, hvis du er en gjennomsnittlig sparer, klapper du deg hjertelig på ryggen hvis du kommer til slutten av året med to eller tre tusen dollar i banken.

Det finnes alle slags strategier for sikring mot livsstilsinflasjon. Men jeg lurer på. . . .

Er livsstilinflasjon uunngåelig?

La oss si at du bare har uteksaminert fra college. Og la oss si at du var en av de underholdende høyskole seniorer som hadde en deltidsjobb mens du var ferdig med din grad.

Uansett hvilken jobb du får etter oppgradering (gitt deg gjøre få jobb) du vil tjene mer penger enn du var. Det er ikke vanskelig matte. Men kanskje rommet ditt og styret var "gratis" ved at de ble pakket inn i undervisningen din og i stedet for å betale dem måned til måned, betaler du dem de neste tiårene.

Visst, du vil ha økte utgifter, men når du er lønnsomt ansatt, vil du leve lenger fra kanten.

Er det virkelig mulig å unngå livsstilinflation?

Nå er du ikke lenger en borte høyskole student. Det var gøy, skjønt, var det ikke? Det har sikkert hjulpet deg med å skrive disse filosofipapirene og forstå Zen Buddhism. Men du bor selv, nå, selv om du fortsatt har romkamerater. Og siden pengene kommer inn, forhåpentligvis i en raskere hastighet enn den går ut, begynner du å slappe av.

Du ser deg rundt og ser at du har brukt de samme tre håndklær - i fire år. Ja, det er litt ekkelt, men hva kan du gjøre? Du bodde nær kanten, og håndklærne dine fungerte, selv om de var små, hvordan skal vi si, ikke passer for gjestene.

Du rett og slett rettferdiggjøre å kjøpe mer. Er det livsstilinflationen? Du satser på det er.

Her er saken. En viss inflasjon kommer til å skje, uansett hvordan du planlegger det. Når du er nær kanten, gjør du ofre. Men når du begynner å tjene en lønn, er du mer i stand til å stemme med dollarene dine og bruke litt mer for å kjøpe lokalt eller økologisk. Når du er borte, kan du ikke bruke i henhold til dine verdier. Den billigste tingen er ditt eneste alternativ.

Jeg tror verdien av penger er i stand til å bestemme hvordan man bruker den. Du forventes å oppblåse din livsstil. Det er derfor du får alle slags annonser kastet i din retning. Trikset er å forvente det og sette opp et system for å sikre seg mot det. Lagre så mye du kan. Bankraiser og bonuser i pensjonsfondet. Oppblåst, sikkert, men vær ikke latterlig. Live under dine midler.

Ikke kjøp Bentley, men slutte å spise ramen nudler. Det søte stedet ligger et sted i mellom.

Hva tror du? Er livsstilsinflasjonen uunngåelig, eller gjør jeg bare unnskyldninger?

Skrive Inn Din Kommentar