Liv

Tenk du eier sangene og filmene du kjøper på Apple og Amazon? Tenk igjen

Tenk du eier sangene og filmene du kjøper på Apple og Amazon? Tenk igjen

Siden jeg liker å lese og støtte min lokale bokhandel, kjøper jeg om en fysisk bok i måneden.

Men jeg kjøper også to eller tre ebøker i måneden, kjøper jevnlig Amazon Season Passes til mine favoritt tv-programmer og kjøper musikk fra nettsteder som Bandcamp.

Høres kjent ut?

Så det er mange digitale medier på min laptop, telefon og e-leser som er teknisk, min - Jeg har betalt for å eie den og få tilgang til den når jeg vil.

Men jeg er også klar over det dette digitale mediet kan forsvinne når som helst.

Du kan huske når Amazon slette kopier av George Orwells "1984" og "Animal Farm" fra brukernes Kindles, selv om de hadde kjøpt digitale kopier av bøkene. Som New York Times forklarte, tok Amazon ut kopiene fordi bøkene ble solgt av et tredjepartsfirma som ikke hadde rettighetene til teksten.

Mer nylig rapporterte Consumerist at en kunde kjøpte en "digital dobbel funksjon" av "Hvordan Grinch Stole Christmas!" Og "Horton Hears a Who" fra Amazon. Nettstedet fjernet den andre halvdelen av streamingvideoen - og så restaurerte den etter at historien kom ut. Brukeren har også en $ 10 kreditt.

Amazon er ikke det eneste selskapet som kan gjøre endringer i ditt kjøpte digitale media. Som BuzzFeed rapporterer, har flere personer klaget over Apple Music regelmessig konsolidere eller slette musikkfiler, noe som betyr at et nøye kurert musikkbibliotek kan forsvinne over natten.

Så hva kan du gjøre for å holde det digitale mediet du betaler for?

Begynn med å bekrefte at du har rett til å lage en sikkerhetskopi, og gjør deg klar til å lagre disse filene. Men vær oppmerksom på: Selv om du lagrer dem, kan filene bare fungere på enkelte programmer eller programmer.

Les vilkårene for bruk

Hvis du skal gjøre dette på riktig måte, må du begynne med ta en titt på dine vilkår for bruk. Dette er også en god måte å bekrefte hva digitale medier deg faktisk eier, og hvilke medier du midlertidig lisensierer.

For eksempel sier Amazon-videovilkårene for bruk: "Du kan laste ned og lagre din egen kopi av kjøpt digitalt innhold på en kompatibel enhet som er autorisert for slik nedlasting, slik at du kan se det kjøpte digitale innholdet hvis det blir utilgjengelig for videre nedlasting eller streaming fra tjenesten. "

Amazon Kindle Store Terms of Use, derimot, inneholder ingen slik bestemmelse. I stedet forklarer det, "Kindle Content er lisensiert, ikke solgt, til deg av innholdsleverandøren."

Det betyr at du egentlig ikke eier det. Du har også bare lov til å "vise, bruke og vise" innhold, ikke laste det ned.

Apple Musics brukervilkår sier: "Du vil ikke kunne få tilgang til innhold som er lagret i iCloud Music Library når Apple Music Abonnementet ditt slutter, men Du kan laste ned sanger som tidligere ble kjøpt fra iTunes Store. "

Apple Music advarer deg også om at det kan endre formatet til musikken din og Du bør sikkerhetskopiere musikkbiblioteket ditt før du starter programmet.

"Uidentifiserte sanger på enheten din forbli i lokal lagring, og uidentifiserte sanger på datamaskinen din lastes opp til iCloud Music Library i samme format eller et format som er bestemt av Apple. Du bør sikkerhetskopiere musikkbiblioteket ditt før du konfigurerer Apple Music-abonnementet eller aktiverer iCloud Music Library. "

Med det for øye, la oss ta en titt på hvordan du lager sikkerhetskopiering, og andre måter å lagre digitale medier på.

Slik begynner du å lagre din digitale media

Hvis du skal sikkerhetskopiere musikkbiblioteket ditt - eller et digitalt filbibliotek - kan du bruke et skygholderalternativ som Dropbox, men jeg vil foreslå lagrer kopier av dine digitale filer til en ekstern harddisk. Apple anbefaler også dette alternativet.

Eksterne harddisker er ikke billige, så du kan forvent å betale rundt $ 50 for en stasjon som fester til din bærbare datamaskin eller datamaskin via USB og fungerer som en lagringsenhet for filer.

Hvis du vil laste ned videoer som er kjøpt gjennom Amazon, må du starte med hele delen "kompatibel enhet" - som i dette tilfellet betyr en enhet som kan kjøre Amazon Video-appen. Nedlasting gjennom Amazon Video app lagrer en kopi du kan se med appen når data og Wi-Fi ikke er tilgjengelige.

På dette punktet lurer du sikkert på om det er en måte å få de videodownloadene fra enheten din og til et eksternt lagringssystem.

Hvis du har en femte generasjon Kindle Fire, gir Amazon deg instruksjoner for å lagre videodownloader (samt e-bøker og andre nedlastinger) til et eksternt MicroSD-kort. MicroSD-kort kjører hvor som helst fra $ 5- $ 40 (eller mer!), avhengig av mengden lagringsplass.

Hvis du jobber med en annen enhet - for eksempel en smarttelefon eller nettbrett - sparer du filer til et eksternt lagringssystem, er det mer utfordrende.

Enkelte smarttelefoner og e-lesere lar deg koble enheten til datamaskinen din via USB og vise (og kopiere) alle filene som er lagret inne i enheten. My Kindle Paperwhite inneholder denne funksjonen, som også gjorde min HTC Evo-telefon.

Men min iPhone 6 gjør det ikke.Apple vil at du skal holde alle dine iPhone-data synkronisert og sikkerhetskopiert på iCloud, noe som ikke tillater deg direkte tilgang til bestemte typer digitale mediefiler - for eksempel Amazon Video eller Amazon Kindle-filer.

Hvis du er nysgjerrig, har IMore en flott guide til bruk og navigering av iCloud. Det er mange tredjeparts "filbehandler" -apper som er laget for å la deg se, kopiere og lagre filene i Apple-enhetene dine. Jeg har ikke personlig testet noen og anbefaler å bruke disse appene på egen risiko.

Vær klar over at Selv når du laster ned bestemte filer, kan det fortsatt være begrensninger. En Kindle. Azw-fil kan bare leses på en Kindle-enhet eller -app, mens Amazon-videonedlastinger kun kan ses gjennom Amazon Video-appen.

Jeg har også vært i situasjoner der media som jeg lastet ned ikke lenger kunne nås gjennom den utpekte appen. Selv når du tror du "eier" noe, har du kanskje ikke muligheten til å streame det.

Så, for å oppsummere:

  • Sikkerhetskopier iTunes-biblioteket til en ekstern harddisk.
  • Hvis du har en Kindle Fire, lagrer du digitale filer på et eksternt MicroSD-kort.
  • Noen enheter kan tillate deg å koble til den bærbare datamaskinen via USB og lage kopier av filer, som du deretter kan lagre til en ekstern harddisk.
  • Tredjeparts filbehandlingprogrammer er tilgjengelige, men bruk dem på egen risiko.

Din sving: Lagker du sikkerhetskopier av det digitale media? Hvilke råd har du for folk som vil beholde sine digitale filer sikkert?

Opplysning: En skål til besparelser! Takk for at du tillater oss å plassere tilknyttede lenker i dette innlegget.

Nicole Dieker er seniorredaktør på The Billfold, og hennes arbeid har også dukket opp i The Toast, The Write Life, Boing Boing og Popular Science.

Skrive Inn Din Kommentar