Liv

Medicaid pasienter, du kan bli overladet. Slik finner du ut

Medicaid pasienter, du kan bli overladet. Slik finner du ut

Hvis du mottar Medicare eller Medicaid-fordeler, kan legene dine fakturere deg feil.

Verre ennå, når legen din regner med deg, hvis du ikke betaler, kan disse regningene gå til samlinger og bli rapportert til kredittbyråer - noe som vil påvirke kredittpoengene dine.

"Leger er feilaktig fakturering folk på Medicare for fradragsberettigede, sambetalinger og andre kostnader som de skulle være fritatt for," rapporterer de New York Times.

Obama-administrasjonen har jobbet for å slå ned feilaktig fakturering. Føderale tjenestemenn har advart legene om at de kan bli bøtelagt eller bli droppet fra Medicare helt hvis de ikke overholder Medicare regler.

Hvorfor blir du fakturert feil?

Hvorfor vil helsepersonell sende deg regninger hvis du ikke skylder pengene?

Noen ganger er feil fakturering på grunn av uheldig praksis - et forsøk på å få ekstra penger ut av pasientene. Men oftere sier eksperter, det er bare uvitenhet og manglende overholdelse av riktig prosedyre.

Så vi gravd for å finne ut hva du kan gjøre når du mottar en medisinsk regning for å sikre at du ikke blir overladet.

For det første er reglene forskjellige, avhengig av om du er dekket under Medicare, for personer 65 eller eldre, eller under Medicaid, for folk i alle aldre med begrensede ressurser.

Hvis Medicare dekker deg eller et familiemedlem, er dekning ikke absolutt. Du kan være ansvarlig for noen kostnader, men du bør fortsatt undersøke eventuelle regninger fra leverandøren din.

Hvis Medicaid dekker deg (og / eller din familie), må eventuelle regninger du mottar fra en leverandør være et rødt flagg, ifølge Pat Palmer, administrerende direktør for medisinsk fakturering advokater av Amerika.

"Mesteparten av tiden," sa Palmer The Penny Hoarder, "det er en avgift som ikke burde blitt fakturert til enten Medicaid eller pasienten."

Palmers organisasjon arbeider med forbrukerne for å talsmann for sanne og nøyaktige kostnader på medisinske regninger og bidrar til å forhandle en rettferdig og rimelig pris for tjenester.

Marija Ringwelski, COO for medisinsk regnskapsrevisjonstjeneste Løsning, fortalte TPH de medicaidrelaterte påstandene at selskapets håndtak vanligvis stammer fra en administrativ feil eller et dekningsproblem pasienten ikke var klar over.

Detaljerne blir ganske kompliserte, men la oss ta en titt på disse tre scenariene: dekningsproblemer, administrative feil, samt et eksempel på uheldig praksis.

1. Medicaid dekker ikke tjenesten som tilbys

Du kan løpe inn i en dekning problem hvis Medicaid har droppet legen din eller ikke dekker tjenesten du mottar.

For eksempel forklarte Ringwelski: "Pasienten har sett legen i mange år, og plutselig dekker de ikke lenger Medicaid, og de melder ikke (pasienten), og hele regningen går til pasienten. ”

Når Remedy jobber med pasienter i dette tilfellet, sier Ringwelski, "Vi forhandler regningen. ... Vi ser noen ganger de vil helt skrive av hele balansen fordi de føler seg dårlige. "

I andre tilfeller vil en leverandør redusere regningen, vanligvis ned til den reduserte prisen Medicaid ville ha betalt (mer om det senere).

Palmer forklarte imidlertid at disse anklagene kanskje ikke er ditt ansvar i det hele tatt. Hennes organisasjon har vellykket fortalte flere tilfeller når en pasient ikke ble gjort oppmerksom på at tjenestene ikke var dekket, og hadde avgiften fjernet.

Det er fordi en helsepersonell er pålagt å fortelle deg når Medicaid ikke dekker en tjeneste og bekrefter at du godtar å betale kostnadene - før gir en tjeneste.

Når en pasient mottar en regning for en tjeneste de trodde var dekket, "de fleste av tiden vi får disse kostnadene fjernet fra regningen," sa Palmer.

Ifølge Palmer, som en medicaid pasient, bør du bare være ansvarlig for kostnaden av en tjeneste hvis det er kosmetisk. Selv da må en leverandør gi deg noe skriftlig som forklarer at Medicaid ikke vil dekke din tjeneste.

Hvis du ikke klarer å få takster fjernet fra regningen, delte Ringwelski noen tips for å forhandle prisen ned:

Gjør det skriftlig, ikke over telefonen.

"Vi fant at hvis det er skriftlig, viser det en god trosbasert at du har til hensikt å betale rabattbeløpet," forklarte hun.

Leverandøren din kan være motvillig til å forhandle muntlig, redd for at selv om de er enige om en nedsatt pris, kan du likevel aldri betale regningen.

"(Har) noe skriftlig som sier at du har tenkt å betale," sa Ringwelski. Dette har en tendens til å være mer overbevisende og vellykket enn en telefonsamtale.

Spør om betalingsplaner.

Vanligvis, "Hvis du ikke har råd til å betale regningen, selv om den er diskontert, vil leverandøren tilby 0% renteplaner," men mange pasienter vet ikke det er et alternativ, foreslo Ringwelski.

Fordi leverandøren kanskje ikke gjør det kjent, "du må bare be om det," sa hun.

Se etter økonomisk hjelp.

"Sykehus annonserer ikke at de har økonomisk hjelp veldedighetsprogrammer ..." Ringwelski sa. "De vil bare sende deg en stor regning hvis du er uforsikret."

Flere faktorer kan gjøre deg kvalifisert for økonomisk hjelp.De vil variere etter sted og leverandør, men ofte hvis du er arbeidsløs, på Medicaid eller uforsikret, er det verdt å søke. Du kan få et søknad fra leverandørens faktureringsavdeling.

2. Doktoren din har gjort en administrativ feil

Du kan få en regning du ikke skylder rett og slett på grunn av en administrativ feil av leverandørens faktureringsavdeling. For eksempel sendte de inn krav for sent eller ikke inkludert all nødvendig informasjon eller dokumentasjon fra besøket.

I så fall forklarte Ringwelski at du ikke burde være ansvarlig for regningen, så du kan Lag en klage med Medicaid for å fjerne feilen.

Arkivere en appell, forklarte hun, er "i hovedsak, skrive et brev som sier hva problemet er."

Dessverre kan det ta nesten to måneder for Medicaid å justere regningen.

"I mellomtiden," ringwelski advarte, "leverandøren kan fortsette å fakturere pasienten for hele balansen, men vi ber om (leverandøren) ta tak i kontoen."

Hun anbefaler at det går for pasienter, enten du appellerer deg selv eller arbeider med en advokat. Be leverandørens faktureringsavdeling for å stoppe faktureringsperioden i omtrent to måneder, så du har tid til å sende inn klagen uten at regningene dine går for sent.

3. Unsavory Practices (Balanse Fakturering)

Det andre store problemet med Medicare / Medicaid fakturering - den som provoserer Obama-administrasjonens ire - kalles «balanse fakturering».

Palmer forklarte dette er når leverandører, ubevisst eller ikke, fakturerer pasienter for forskjellen mellom den reduserte frekvensen Medicare eller Medicaid betaler og leverandørens "detaljhandel" -pris for tjenester.

For eksempel, hvis en tjeneste selger for $ 200, er det prisen en uforsikret pasient vil betale. For pasienter under Medicare, kan prisen på den tjenesten bli avkortet til $ 100, noe som betyr at leverandøren skal skrive av $ 100.

Hvis Medicare dekker $ 80 av gjenværende saldo, vil du være ansvarlig for $ 20. Imidlertid kan legen din feilaktig regne deg for $ 120, for å samle opp hele utsalgsprisen for deres tjeneste.

De har ikke lov til å gjøre det.

"Medicare-leverandører som bryter med disse fakturaforbudene, bryter med Medicare-leverandøravtalen og kan bli gjenstand for sanksjoner," sa Obama-administrasjonen i en bulletin for leger, ifølge New York Times.

"Balansefaktura er uheldig her i Florida," fortalte David A. Runkle, en AIDS-advokat og Medicare-mottaker fra Fort Lauderdale, New York Times.

Selv om Runkles tjenester er dekket av Medicare-fordelene, mottar han fortsatt dusinvis av regninger fra medisinske leverandører. «Jeg sender dem tilbake en kopi av loven,» sa han, «men de fortsetter å sende meg flere regninger fordi de ikke forstår loven.»

Palmer forklarte "loven" ganske tydelig til TPH: "Betal hva Medicare sier er ditt ansvar, ikke hva leverandøren regner for."

Forklaringen på fordelene du mottar fra Medicare etter at leverandøren din har sendt inn et krav, merker ditt ansvar. Det vil forklare hva Medicare dekker, hva leverandøren skriver og hva du skylder.

I eksemplet ovenfor, vil leverandøren sende et krav til Medicare for $ 200, ville Medicare betale leverandøren $ 80, og du vil få en forklaring på fordelene fra Medicare som sier at du er ansvarlig for å betale $ 20 til leverandøren din.

Hvis du mottar en regning fra leverandøren din før du mottar en forklaring på fordelene, bør du spørre regningen.

"Leverandøren kan ikke fakturere pasienten før etter at de har sendt til Medicare og mottatt et svar," forklarte Palmer.

Hun sa at organisasjonen hennes har fått tilbakebetalinger for pasienter som mottok og betalt en regning fra leverandøren før Medicare reagerte.

I så fall har leverandøren i hovedsak dobbeltbillet og mottatt betaling to ganger: en gang fra Medicare og en gang fra pasienten. De kan ikke refundere pasienten uten en forespørsel.

Beskytt ditt kreditt

Husk: Hvis du mottar en regning, uansett om du skulle eller ikke, kan leverandøren din fortsatt sende den til samlinger hvis den ikke er betalt.

Kommuniser med leverandørens faktureringsavdeling så snart som mulig for å fortelle dem at du ser på det, ikke bare å ignorere det. Dette vil hjelpe deg med å forhindre at ubetalte regninger blir et arr på kreditthistorikken din.

Ringwelski la enda et viktig notat for alle som står overfor medisinske regninger som er tøffe å betale.

"Ulike sykehus systemer har ulike retningslinjer for hvordan de rapporterer gjeld til kreditt byråer og samling byråer," sa hun.

Noen helsepersonell har strenge retningslinjer for å rapportere gjeld til kredittbyråer.

De kan fortsatt sende din ubetalte regning til samlinger, men hvis de ikke rapporterer det, vil det ikke skade din kreditt.

Hvis du spør, "faktureringsavdelingen vil være ærlig når du forteller om de rapporterer til samlingsbyråer, og hvis de gjør det, eller om de rapporterer til kreditt-byråer, sa Ringwelski.

For å holde gjelden din nede, vil du betale alle regningene dine som du kan. Men hvis du finner deg selv møtt med en bunke med medisinske regninger fra flere leverandører og må velge hvilken du skal betale først, å vite hvilke som rapporterer til kredittbureaus, kan hjelpe deg med å prioritere.

Din sving: Har du blitt feilaktig fakturert for helsetjenester som Medicare eller Medicaid burde ha dekket?

Dana Sitar (@danasitar) er en stabforfatter på The Penny Hoarder.Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, prøver humor hvor det er tillatt (og noen ganger hvor det ikke er).


Skrive Inn Din Kommentar