Liv

Hvorfor jeg gjorde byttet til gjenbrukbare klutputer (og hvorfor du skulle, for)

Hvorfor jeg gjorde byttet til gjenbrukbare klutputer (og hvorfor du skulle, for)

Tilbake i april bestemte jeg meg for å gjøre noe modig: Jeg stoppet med å bruke engangs sanitærputer. Nei, jeg erstattet dem ikke med tamponger. Faktisk erstattet jeg dem med noe mormor sannsynligvis brukte: gjenbrukbare klutputer.

Hvorfor spør du? Vel, engangsputer er dårlige for deg, miljøet og lommeboken din. Visste du den gjennomsnittlige kvinnen vil bruke opptil 16 800 disponible tamponger i løpet av livet hennes?

Det er mange pads - og mye avfall. Og ikke bare søppel, jeg snakker også bortkastet penger. Her er noe å tenke på: La oss anta at en kvinne menstruerer i 40 år og kjøper en pakke med engangsbelegg på 8 dollar hver måned. Det legger opp til $ 3,840 over hele livet.

Alle de pengene kunne ha gått til personlige besparelser, college lån eller en fin ferie! Derfor bestemte jeg meg for at det var på tide å se på klutputer, og jeg er så glad jeg gjorde. Jeg sparer ikke bare penger, men jeg gjør også kroppen min - og miljøet - en tjeneste.

Siden jeg vet, at bare ideen om å bytte til gjenbrukbare pads kan være skremmende, jeg skal bryte den ned for deg. Jeg skal vise deg hvor mye penger gjenbrukbare pads reddet meg, hvorfor de er bedre for helse og miljø og forklare min egen personlige erfaring med klutputer.

Gjenbrukbare kluteputer Spar penger

Bytte til gjenbrukbare pads er også flott for lommeboken din. Jeg burde vite: Ved å bruke dem har jeg allerede reddet meg over $ 40 verdt pads i de fem månedene jeg har brukt dem. Engangsblokkene jeg vanligvis kjøper koster rundt $ 8, eksklusive skatt.

Det beløpet legger sikkert opp: I slutten av året, Jeg var dishing ut minst $ 96 på disponibel pads.

Det er flere steder du kan kjøpe gjenbrukbare pads, inkludert Etsy og Amazon, men jeg anbefaler å sjekke ut The Little Flower, Mother Moon Pads og CosyFolk på Etsy.

Jeg kjøpte en full klutpute satt til $ 80 fra The Little Flower, komplett med tre lysdagsputer, seks vanlige dagputer og to over natten pads. Denne puten settet vil vare meg alt fra to til fem år, avhengig av hvor godt jeg tar vare på den.

Hvis jeg bare holder dem i to år, redder jeg ca $ 192 på disposables. Hvis jeg holder dem i fem år, sparer jeg en stor $ 480. Søt, ikke sant?

Gjenbrukbare klutputer er bedre for helsen din

Visste du at engangsputene er laget av plast, bomull, trepulp og syntetiske fibre?

Og hvis du tenker "Oh, men bomull er et trygt materiale å bruke," vet du dette: Konvensjonelt dyrket bomull er en av de mest giftige avlingene rundt. Ifølge Rodale-instituttet bruker bomullsoppdrettere 16 prosent av verdens plantevernmidler. For å gjøre saken verre blir blekkmaterialene bleket med klordioksid, noe som skaper forurensende og skadelig bioakkumulerende produkter som dioksin. Disse kjemikaliene kommer inn i miljøet og kroppen og forblir der i flere tiår.

Men det blir verre: Engangsstoffene inneholder også kunstige dufter og syntetiske kjemikalier til blandingen. Er dette virkelig et produkt du vil ha nær et slikt, følsomt område?

Det gjør jeg ikke. Alle disse kjemikaliene kan forårsake en rekke helseproblemer, som allergiske reaksjoner, hormonforstyrrelser og reproduktive problemer. Ikke regn med meg.

Gjenbrukbare kluteputer Hjelper miljøet

Engangsputer er latterlig sløsing. Siden hver kvinne er forskjellig, vil mengden pads du sparer fra overskriften til en deponi hver måned variere.

Før jeg bytter til klutputer, vil jeg vanligvis gå gjennom en og en halv pakker med pads i en måned. Hver pakke hadde rundt 24 pads i dem.

Så med andre ord, Jeg sendte omtrent 36 pads til deponi i bare en periode syklus (det er i tillegg til ikke-resirkulerbar plastemballasje). Verre ennå, det tar hundrevis av år for plasten i engangsputer å dekomponere. Ikke for disponibel hvis du spør meg.

Dessverre, bare ved å være en kvinne med en periode, bidrog jeg stort sett til 432 pads per år til deponi. Siden jeg var 11 år gammel da jeg først fikk min periode og jeg er nå 22 år gammel, antar du at du kunne si Jeg har bidratt med 4 752 pads til en deponi, gi eller ta. Det er en vanskelig realitet å leve med.

Ved å bytte til klutputer i de siste fem månedene, har jeg lagret 180 pads fra overskriften til deponi. Det er noe å være stolt av: Ethvert steg mot å redusere avfallet ditt er et godt skritt, med tanke på den gjennomsnittlige amerikanske produserer 4,4 pounds søppel om dagen.

Min erfaring med gjenbrukbare klutputer

Du lurer sikkert på hvordan du selv vil gå om å bruke klutputer, ikke sant? Det er ikke så mye av et mysterium som det høres ut: De opererer akkurat som engangsputer, bare du trenger å vaske dem og tørke dem. Det krever mye arbeid, og det er absolutt ikke for alle, men det er vel verdt det.

Først vil jeg anbefale å kjøpe et padsett fra en selger du stoler på. Noen selgere, som min, lar deg velge stoff og mønster på padsene dine. Jeg fikk en blanding av forskjellige stoffer (bomull, minky, windpro fleece og pul) og valgte å gå hovedsakelig med floral design.

Padsene kom også med KAM snaps, noe som gjorde putene super enkle å sikre på plass. I motsetning til engangsputer, Jeg måtte ikke holde dem på undertøyet eller rive dem av da jeg var ferdig. Bare snap og unsnap.

De er både maskin- og håndvaskbare, men siden jeg ikke har en vaskemaskin i leiligheten min, brukte jeg bare vasken.Etter at jeg hadde forvasket dem, la jeg dem tørke før de brukte dem.

Jeg har heller ikke tilgang til en tørketrommel, så jeg laget en improvisert klærlinje ved å bruke en klærbøyle og sikkerhetsnåler.

Jeg bytter klutepute hver 2 til 3 timer. Mens jeg har på seg engangsartikler, vil jeg bytte pute hver annen time, eller til og med om en time hvis strømmen min var tung. Det er trygt å si at stoffpadsene er mye mer absorberende!

My cloth pad sett kom med en wetbag og en pute wrapper. En våtpose er et trygt sted å lagre skitne puter i, og en puteinnpakning (laget av pul) beskytter mykeklærene når de ikke er i bruk (som hvordan engangsputer har plastemballasje for å holde dem sanitære i vesken din).

Den eneste gangen jeg trenger å bruke wetbag er når jeg er ute og ikke kan vaske mine pads med en gang. Jeg ville stash både min wetbag og my pad wrapper i en stor veske mens ute og sørget for å ta det med meg når jeg gikk på toalettet. Jeg vet at det høres brutto, men innsiden av en våtpose er foret med vanntett materiale, så det vil ikke lekke.

Hjemme skyller jeg brukt pute under kaldt vann i vasken til vannet løper klart (dette bidrar til å forhindre flekker). Deretter forbereder jeg det på vask ved å plassere det i en beholder fylt med kaldt vann. Om natten vasker jeg dynene i vasken med et helt naturlig vaskemiddel og la dem henge for å tørke.

Jeg gjentar denne prosessen i løpet av min periode uten problem. Sikker på at klutputerene tok litt tid til å bli vant til, men siden jeg hadde et bra padsett, hadde jeg virkelig ingen klager - de var superkomfortable å bære.

Det var også en stor stressbuster for å kunne få disse levert direkte til huset mitt. Jeg er sikker på at de fleste kvinner kan forholde seg når jeg sier å kjøpe pads i butikken, er ikke morsomt. Jeg har fått skitne utseende og selv blitt snickered på bare for å kjøpe konvensjonelle pads. Det føltes som om det var et stort tegn over meg som leste "Periode, hun har sin periode!"

Men nå med disse gjenbrukbare pads. Min periode forblir bare det: min. Ingen andre er, og det er bemyndigelse.

Ved å bruke gjenbrukbare pads, vil du spare penger, og gjøre kroppen din og miljøet en tjeneste. Visst, det tar litt ekstra albuefett, men det er alt gjennomførbart og verdt det.

Fordi sannheten er, må ingen måtte betale ekstra i deres levetid bare fordi de har en periode.

Ariana Palmieri er en grønn skjønnhets og grønn levende blogger hvis arbeid har dukket opp på MindBodyGreen, Motivation Grid, Jeannine Morris, Basmati og National Viral. Hun blogger for det meste om nullavfall, som handler om å finne kreative måter å gjenbruke og upcycle materialer for å hjelpe miljøet.

Skrive Inn Din Kommentar