Liv

Surprise Medical Bills er et stort problem. Her er hva du skal gjøre hvis du får en

Surprise Medical Bills er et stort problem. Her er hva du skal gjøre hvis du får en

Når du besøker sykehuset, gjør du alt riktig, ikke sant?

Du er registrert i helseforsikring og forstår hvilke tjenester som er dekket. Du har sjekket forsikringsselskapets nettverk og vet hvilke fasiliteter som er i nettverket og som ikke er.

… Tror du.

En studie publisert i New England Journal of Medicine denne uken fant pasienter som besøker et nødsituasjonssystem i nettverket, kanskje å bli overrasket senere for å lære doktoren som behandlet dem, ikke var ansatt på sykehuset, men heller kontraktet om å yte tjenester der.

Selv om sykehuset er i ditt helseforsikringsnettverk, kan legen være ute av nettverket og vil regne forsikringsselskapet tilsvarende - noen ganger for tusenvis av dollar.

Den verste delen? Du lærer ikke dette før du får regningen.

Doug Moore i Florida fortalte New York Times at han selv ringte forsikringsselskapet på vei til beredskapsrommet i oktober 2015 for å sikre at besøket hans ville bli dekket. En måned senere mottok han en ut-nettverksregning for $ 1620.

"Det gjør meg veldig sint, og slags bryter hjertet mitt," sa han.

Studien så på fakturadata fra en stor nasjonal forsikringsgiver og fant at dette skjedde 22% av tiden, rapporterte Times.

Mer enn en av fem pasienter som gikk på sykehus omfattet av planen, mottok en regning fra en lege utenfor forsikringsselskapets nettverk.

Overraskelse! Her er en Freakin 'Gigantic Medical Bill

Dette problemet, som forskerne har kalt "overraskende fakturering", er dessverre på opp og ned ... teknisk sett.

Djevelen er i detaljene.

Jeg sjekket inn med Pat Palmer, administrerende direktør for Medical Billing Advocates of America, for å finne ut hva - om noe - vi kan gjøre for å unngå å bli bamboozled av disse uventede kostnadene.

Palmers organisasjon arbeider med forbrukerne for å talsmann for sanne og nøyaktige kostnader på medisinske regninger og bidrar til å forhandle for en rettferdig og rimelig pris for tjenester. Selv om overraskelse fakturering bare gjør en splash i nyhetene nylig, sa hun MBAA har sett det i årevis.

Tonen i stemmen hennes da hun forklarte detaljene var nok til å gjøre meg sint på vegne av en teoretisk pasient.

Her er kjernen i det:

Hvis du noen gang har sjekket inn på et ER, vet du at du vil signere en masse papirer. Blant det fortalte Palmer: "På lite lite språk et sted står det at du kan få regninger fra alle disse (kontraktsfulle) personene. Det sier ikke noe om prisingen. "

Da ekko hun det vi alle trolig tenker: "I en nødssituasjon, ingen har evnen - mentalt eller fysisk - å lese og granske hver enkelt av dem. "

Hvis en lege skulle ta deg til retten for å samle innbetaling, tror hun ikke at "lite lite språk" ville holde opp.

Men mange pasienter vet ikke dette, eller vil ikke ta det så langt. De fleste av oss ønsker å beholde regningsoppkjøpere fra ryggen og unngå å skade kredittpoengene våre med ubetalte medisinske gjeld.

Det er ikke bare ER besøk, heller. Palmer sa at pasientene mottar overraskelsesregninger fra selskaper som kontrakt med sykehus for å gi laboratoriearbeid, radiologi eller ambulansetjenester, for eksempel.

Sharon Steinmann, The Penny Hoarder's direktør for fotografering, hadde den erfaringen.

Etter at Steinmann fødte sitt første barn i Alabama i 2015, var hun overrasket over å se en regning på rundt $ 500 fra et selskap som tilsynelatende hadde fått kontrakt med sykehuset til å kjøre sin nyfødte standard hørselstest.

"Jeg hadde nettopp fått en C-seksjon. Det er stor operasjon, "forklarte Steinmann. "Jeg hadde ingen anelse om hvilke tester de gjorde."

Hun brukte fem måneder på å ringe både sykehuset og det California-baserte selskapet som hadde kjørt testen. Samtaler til det private selskapet var ubrukelige.

"De var uhøflige og avvisende og holdt fortalt meg at testen ikke var dekket av forsikringen min," sa hun.

Endelig kontaktet en sympatisk kvinne fra sykehuset firmaet på hennes vegne. Kvinnen ringte tilbake og la Steinmann vite at hun ikke lenger ville være ansvarlig for regningen.

"Det er fortsatt uklart hva i helvete skjedde," innrømmer Steinmann.

Hun gravd ikke for mer detaljer. Hun var bare glad for å få forvirrende regningen gått ned.

Hva å gjøre når du får en overraskelse regning

Palmer sa at hennes firma har lykkes med å ha regninger eliminert eller redusert for pasienter som blir rammet av disse overraskelsene utenom nettverksavgiftene.

Ditt beste forsvar synes å være å argumentere for at ingen forklarte ditt økonomiske ansvar klart.

Ta kontakt med faktureringsavdelingen til legen eller firmaet som fakturert deg, og forklare legen forsømt å fortelle deg at de ikke deltar i ditt forsikringsnettverk eller hvor mye de vil belaste deg for deres tjenester.

På grunn av dette, jobbe med faktureringsavdelingen for å forhandle din regning ned.

På vegne av pasienten vil MBAA be en lege presentere et signert dokument som viser at de forklarte pasientens ansvar og pasienten ble enige om å fortsette med tjenester.

Selvfølgelig eksisterer dokumentet nesten aldri.

(Det dokumentet sannsynligvis, faktisk, aldri eksisterer, men jeg vil ikke snakke i absolutt.)

"De sykehus er den som involverte dine tjenester, "forklarte Palmer, da den innrømmet deg til sin ER. Ingen gjør deg oppmerksom på din økonomiske byrde i den prosessen.

Hun sa at hennes talsmenn vil forklare til en lege at de ikke tror på dokumentene som en pasient som er signert med sykehuset, ville stå opp i retten, "og det er vanligvis når de begynner å forhandle."

Hvis den avtalede legen eller firmaet ikke vil jobbe med deg, kan du prøve ditt forsikringsselskap neste. Palmer sa at du kan argumentere for at du ikke visste at du mottok ikke-nettverkstjenester, og de fleste forsikringsselskaper vil reprosere kravet som i nettverket - med en advarsel.

Fordi det er i nettverket, vil forsikringen dekke 80-90% av kostnaden, mot 60-70% de betaler for ut-nettverkstjenester.

Advarselen, forklarte hun, er at prisen på tjenester fortsatt kan være høyere enn prisen forsikringsselskapet har forhandlet med nettleverandører.

Hvis alt annet feiler, anbefaler Palmer det som høres litt ut som en økonomisk trussel mot leverandøren. Du kan jobbe med forsikringsselskapet for å trekke tilbake eventuelle utbetalinger det er gjort til legen, og i stedet sende den fordelen direkte til deg.

"Legen bør ikke høste fordelene av en deltakende leverandør når de ikke deltar," sa hun.

Hvis forsikringsselskapet sender sin del av betalingen til deg, og gir deg det for å sikre at legen får betaling, får du betydelig forhandlingseffekt.

Nevne dette potensielle bruk av en lege, og de kan være mer sannsynlig å jobbe med deg for å forhandle din regning til en rettferdig pris. "De ønsker ikke at pengene skal trekkes tilbake og regnes med at pasienten betaler hele greia," forklarer Palmer.

Hun understreker også betydningen av å få noen avtale skriftlig.

Du kan komme til en forståelse over telefonen med en faktureringsavdeling, men du har ikke oversikt over det. Be dem om å sende deg noe skriftlig for å sikre at dere begge lever opp til slutten av avtalen.

Et siste ord: Palmer påpeker: "Vi kan ikke utelukke selve sykehusets ansvar."

Forskerne bak NEJM-studien ekko denne følelsen, noe som tyder på at kongressen kan kreve at et besøk blir behandlet som en pakke som inkluderer både legen og sykehuset.

Ingen vet om den innkommende administrasjonen vil ta opp dette problemet i sin lovede helseomsorgsreform.

Din sving: Har du noen gang mottatt en overraskende medisinsk regning etter å ha besøkt et sykehus på nettverket?

Dana Sitar (@danasitar) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, prøver humor hvor det er tillatt (og noen ganger hvor det ikke er).


Skrive Inn Din Kommentar