Liv

Prøver å bryte røykevanen? En $ 1 prisøkning kan hjelpe, studerer det

Prøver å bryte røykevanen? En $ 1 prisøkning kan hjelpe, studerer det

Sigarettrøyking er en helsemessig vane som mange dessverre synes vanskelig å gi opp.

En faktor som kan hjelpe noen til å vane, er imidlertid kostnaden.

En nylig studie fra Drexel University fant det en dollar økning i kostnaden av sigaretter gjør røykere 20% mer sannsynlig å slutte.

Forskere analyserte vaner på over 600 røykere fra 2001 til 2012. De kom fra seks forskjellige byer og varierte i alder fra 44 til 84.

"Gitt våre funn, hvis en ytterligere en dollar ble lagt til amerikansk tobakkskatt, kan den beløpe seg til opptil en million færre røykere, sier Amy Auchincloss, en av studiens medforfattere, i en artikkel i Drexel Now.

Studien fant også det tunge røykere (de som røykt mer enn en halv pakke daglig) reduserte gjennomsnittlig antall sigaretter de røykt hver dag med 35% med en $ 1 økning i pris.

«Siden røykerne røyker mer sigaretter per dag i utgangspunktet, kan de i større grad føle effekten av en prisøkning og være mer sannsynlig å kutte ned på antall sigaretter de røyker daglig", sier Stephanie Mayne, en annen av studieens medforfattere, sa i Drexel Now-artikkelen.

Selv om studien fokuserte på eldre røykere, sa Mayne hun tror en prisøkning på sigaretter ville ha en lignende eller mer signifikant effekt på yngre røykere.

Kostnaden for en pakke sigaretter varierer fra sted til sted. Ifølge 2014-data fra Centers for Disease Control and Prevention var laveste gjennomsnittlige kostnaden for en pakke - inkludert skatter - $ 5,06 i Missouri, og den høyeste var $ 10,56 i New York.

Selvfølgelig trenger jeg sannsynligvis ikke å fortelle deg at den sanne kostnaden for røyking går langt utover prisen på en pakke sigaretter. Røyking er knyttet til en rekke helseproblemer - lungesykdom, kronisk obstruktiv lungesykdom (KOL), hjerteinfarkt, hjerneslag og mer - som bare øker kostnaden for helsevesenet for mange røykere.

Faktisk rapporterer CDC nesten 170 milliarder dollar blir brukt hvert år på direkte medisinsk behandling for voksne på grunn av røyking.

Det er enda rapporter som hevder at røykere har en vanskeligere tid å finne jobb og tjene mindre på jobben enn ikke-røykere.

Røyking er virkelig en avhengighet, noe som fører til at mange sliter med å slutte, til tross for de negative fysiske og økonomiske konsekvensene. For gratis ressurser, verktøy og tips for å hjelpe deg med å avslutte, besøk Smokefree.gov.

Nicole Dow er en stabskribent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar