Liv

Mitt første år med en helse sparekonto: Jeg lagret $ 2,640

Mitt første år med en helse sparekonto: Jeg lagret $ 2,640

1. januar 2015 var jeg bekymret.

Dette var året jeg bestemte meg for å prøve en helse sparekonto (HSA) i stedet for tradisjonell helseforsikring.

Etter flere år med stønn om økende premier og høye kopier, bestemte jeg meg for å bytte til en av disse høytrekkbare planene. Jeg er heldig at firmaet tilbyr en rekke forsikringsalternativer, så jeg kan velge hva som passer best for meg.

Håpet var at jeg ville slutte å kaste bort penger og bare betale for omsorgen jeg mottok, mens jeg også føler meg trygg, vil jeg bli dekket i tilfelle av et alvorlig helseproblem.

Her er det som skjedde i mitt første år på en HSA - og hvordan jeg bestemmer hvilken plan jeg skal velge for 2016.

Hvordan fungerer din HSA?

Helsesparekontoer (HSAs) er som personlige sparekontoer, men pengene i dem er vant til å betale for helsekostnader, " ifølge Mayo Clinic.

"Du - ikke din arbeidsgiver eller forsikringsselskap - eier og kontrollerer pengene i din helse sparekonto."

Min arbeidsgiver bidrar med et bestemt beløp ($ 76) til min HSA hver lønnsslipp for å dekke min mann og meg. Dette er i stedet for min arbeidsgiver som dekker en del av en tradisjonell forsikringspremie.

Jeg legger ikke penger inn i HSA, selv om jeg har det alternativet. Hvis vi forventer at vi trenger mer, kan jeg ha et sett beløp trukket fra lønnsslippet mitt, eller jeg kan sette inn en lump sum.

Penger som går inn i en HSA, blir ikke beskattet og går inn i en sparekonto, som vi får tilgang til med debetkort.

Når vi går til legen, betaler vi for alt med debetkort. Vår forsikring starter ikke inntil vi møter vår $ 5.200 fradragsberettigede.

Men hver HSA fungerer annerledes, så sjekk detaljene i planen din når du bestemmer deg.

Hvorfor valgte du en HSA?

Det var en god sjanse at en HSA ville spare meg penger.

Min mann og jeg er relativt sunn og gå til legen bare noen få ganger i året. Det gjorde ikke mye mening å betale høye premier bare i tilfelle en stor medisinsk utgift.

I fjor gikk vi med en mer tradisjonell forsikringsplan. Vi hadde anstendig dekning og betalte $ 220 hver måned for å delta. Vi hadde fortsatt ganske hefty copays ($ 20- $ 40 hvert besøk). Under den planen brukte vi $ 2640 bare på premier (ikke inkludert kopier).

Vi var villige til å satse på at vi kunne spare penger under en HSA, så vi bestemte oss for å risikere å betale $ 5.200 fradragsberettiget hvis det oppstod et alvorlig helseproblem.

Ville betale det være gøy? Nei.

Men vurderer vår generelle gode helse, det er også usannsynlig at vi må.

Jeg føler meg privilegert å kunne velge min dekning og å ha noen helseforsikring. Så, jeg ønsket å være sikker på at jeg tok smarte valg om mine penger og helse.

Hvor mye betalte du?

Pengene i min HSA har vart meg nesten hele året.

Fra midten av november hadde jeg fortsatt $ 597 igjen.

Jeg var heldig at min medisinske utgifter var jevnt fordelt gjennom hele året, og jeg hadde ingen betydelige regninger de første månedene, så jeg kunne bygge opp en pute før jeg tappet inn på kontoen min.

Hva har du brukt på pengene dine på?

Vi gikk ikke til legen mye i år.

Heldigvis var det fordi vi ikke ble syk - ikke fordi vi ikke ville bruke HSA-penger.

Jeg dro til min primærhelseperson en gang ($ 100). Min mann fikk øyeeksamen og nye briller ($ 310). Jeg dro også til en spesialist, som bestilte en runde blodarbeid ($ 762).

Vi hadde også physicals, men forebyggende omsorg er 100% dekket under vår plan, så HSA-balansen ble ikke påvirket.

Hva skjer med pengene du ikke brukte?

Heldigvis får jeg beholde noen penger vi ikke bruker i løpet av året.

Mitt 2015 overskudd ruller over til 2016 - oppsiden av en HSA.

Imidlertid kan jeg ikke bare ta ut penger og gå til kjøpesenteret.

Hvis du trekker ut HSA-midler i stedet for å bruke dem på godkjente kjøp, må du betale de skatter du ikke betalte når du legger pengene inn på kontoen.

En bedre innsats er å la pengene rulle over og lagre det for fremtidige helsekostnader. Du kan også velge hvordan du investerer dine HSA-midler for å få mest mulig ut av pengene dine.

Hva hvis du hadde hatt et alvorlig helseproblem i 2015?

Min forsikring ville ikke ha betalt noe før jeg nådde min $ 5.200 fradragsberettiget.

Etter det ville forsikringen dekke 100% av kostnadene mine så lenge jeg brukte i nettverksleger.

Vil du gjøre en HSA igjen neste år?

Ja.

For 2015 var HSA en god avtale. Å velge på HSA lagret oss penger på forhånd ved å redusere beløpet som ble trukket fra lønnsslippet hver måned.

I stedet for å betale $ 2,640 i premier som vi gjorde i 2014 under en tradisjonell forsikringsplan, betalte vi ingenting. I stedet vil vi sannsynligvis avslutte året med $ 597 i vårt HSA (forutsatt at vi ikke har noen store utgifter før årsskiftet).

Plus, hva vi ikke bruker ruller over. Av andre grunner enn min HSA-balanse, håper jeg vårt helsekonsum i 2016 ligner på dette året.

Jeg vurderer alternativene våre om noen av oss utvikler en kronisk tilstand, krever langvarig medisinering, eller hvis vi forutsier en stor helsearrangement i horisonten.

Men for nå, fungerer en HSA bra for oss.

Din sving: Har du blitt dekket av en HSA? Hvordan gikk det? Vil du gjøre det igjen?

Lyndsee Simpson er en forfatter og redaktør som bor i Washington, D.C.Hun burde ha byttet til en HSA år siden.

Skrive Inn Din Kommentar