Liv

Disse nettstedene kan hjelpe deg med å finne billige eller gratis øye eksamener og briller for barn

Disse nettstedene kan hjelpe deg med å finne billige eller gratis øye eksamener og briller for barn

Løsningen på problemet med grunnskoleelever som sliter med å lese kan være rett under - eller rettere på broen til - sine neser.

Det er riktig: briller.

Ifølge Andrea Thau, O.D., president for American Optometric Association, har en av fire barn et udiagnostisert synproblem.

Mens de fleste skoler tilbyr den mest grunnleggende versjonen av en øyeeksamen, sa Thau at de skaper en falsk følelse av sikkerhet, ledende foreldre til å tro at barna har blitt screenet uten å fange betydelige problemer.

"Å gjøre en omfattende øyeundersøkelse en prioritet i år er en av de viktigste investeringene du kan gjøre i barnets utdanning og helbred," forklarte hun. "En omfattende øyeundersøkelse er den eneste måten å diagnostisere og behandle visjon og øyehelseproblemer."

Forskjellen som et par briller kan gjøre

I 2014 gjennomførte forskere ved Johns Hopkins University i Baltimore en undersøkelse for å finne ut om noe så enkelt som briller kunne redegjøre for ulikheten i leseprestasjoner mellom studenter fra fattige husholdninger og de fra velstående.

Etter å ha skjermet flere hundre andre og tredje gradere og gitt briller til elevene som møtte "unikt liberal prescribing standard", spores forskerne barna akademisk prestasjon i løpet av et år.

Selv med en relativt liten utvalgsstørrelse, bemerket Politico, var resultatene av studien signifikant, som lesefagligheten økte dramatisk blant studentene utstyrt med de nye brillene.

I 2016 ble Baltimore City Health Department, Johns Hopkins Wilmer Eye Institute, Johns Hopkins School of Education, National Nonprofit Vision To Learn og eyeglass forhandler Warby Parker sammen med å lage et program kalt Vision for Baltimore, et treårig initiativ som tar sikte på å vise 60.000 barn på 150 skoler for dårlig syn.

I midten av august har programmet vist nesten 18.000 barn og utdelt nesten 2000 par briller.

"Vi vet alle at behovet er der," sier Austin Beutner, leder og grunnlegger av Vision To Learn. "Vi har mye å komme, ikke bare i Baltimore."

Hvordan finne øye eksamener og briller for barnet ditt

Visjon for Baltimore planlegger å betjene Baltimore-områdeskoler gjennom til sommeren 2019.

Mye av finansieringen kommer fra Baltimores helseavdeling, mens forskergruppen opererer på donasjoner og tilskudd. Mens arrangører håper å utvide prosjektet for å hjelpe enda flere byer og lokalsamfunn, kan prosessen ikke være rask.

Inntil programmet er utvidet eller til et lignende program er startet i din egen by, foreldre og omsorgspersoner kan dra nytte av disse ressursene nå for å få tilgang til verktøyene (nemlig briller) som vil hjelpe barna sine til å lykkes i skolen.

  • Sikt for studenter, et Vision Service Plan-program, gir gratis øye eksamener og briller til barn fra lavinntekt, uforsikrede familier. Det fungerer med et nettverk av fellesskapspartnere og VSP-leger for å tilby disse tjenestene. Du kan gå hit for å finne en mobil øyehelseklinikk ved et arrangement i nærheten av deg og å registrere, hvis kvalifisert.
  • I mange tilfeller vil Medicaid dekke rutinesyntjenester for barn. Pass på å sjekke dine spesifikke tilstandskrav.
  • Barns helseforsikringsplan (CHIP) er et statlig og føderalt partnerskapsprogram som gir billig helseforsikring for barn i familier som gjør for mye til å kvalifisere for Medicaid, men ikke nok til å ha råd til privat helseforsikring. I de fleste stater kvalifiserer barn som er påmeldt programmet å få gratis øyeeksamen. Søk etter Barns helseforsikringsplan og din tilstand for å se hvilke alternativer som er tilgjengelige for deg.
  • Nye øyne og Visjon USA er frivillige-baserte organisasjoner som gir gratis øye eksamener og briller til de med lav inntekt eller som er uforsikret. Begge disse organisasjonene krever at søkere går gjennom et sosialtjenestebyrå for å få kuponger for gratis eksamener og briller. Du kan gå her for å lære mer om å søke gjennom et byrå.
  • Dette nettstedet tilbyr en kampanje for gratis briller og reseptfrie linser. Du må betale for eventuelle oppgraderinger, og det er et lite "optikeravgift", men du bør kunne bestille et nytt par briller til barnet ditt for bare noen få dollar.
  • Tilsvarende, nettsteder som EyeBuyDirect eller Zenni Optical lar deg kjøpe barnas rammer og reseptfrie linser for så lite som $ 12. I tillegg tilbyr de ofte kuponger og rabattkoder for å få den totale ned enda lenger.

Grace Schweizer er en junior forfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar