Liv

3 billige (eller gratis) måter å bli screenet for seksuelt overførte infeksjoner

3 billige (eller gratis) måter å bli screenet for seksuelt overførte infeksjoner

Ville det ikke vært fint om vi kunne ansette en stand-in for de kjedelige eller ubehagelige delene av å være voksen?

Jeg vil gjerne sende en doppelgänger på stedet for hårklipp, tannbesøk og årlige kontroller hos legen min.

Dessverre virker livet ikke slik. Du må ganske mye oppleve og ta med deg nødvendige kroppsdeler.

De fleste av oss vet viktigheten av årlige mammogrammer, cervical cancer screenings, prostata eksamener og andre medisinske tester som involverer leger som kommer inn i vår personlige plass.

Men det er en annen kategori av tester som mange voksne burde ha årlig eller som livsstilsendringer garanterer: screening for seksuelt overførbare infeksjoner.

Vanlige STI som gonoré, syfilis og klamydia er på vei oppover. Mer enn to millioner nye tilfeller ble rapportert i 2016, det høyeste antallet tilfeller som noensinne er rapportert i USA

Hvis du ikke er sikker på om du trenger STI (også kjent som STD), kontroller testanbefalinger fra Centers for Disease Control and Prevention.

Ikke anta at du ikke trenger å bli screenet hvis du ikke er seksuelt aktiv. CDC anbefaler at "alle voksne og ungdom fra 13 til 64 år skal testes minst én gang for HIV" fordi HIV også kan spres gjennom ikke-seksuell kontakt.

Hvor får du gratis STI-testing

Mange helseforsikringsplaner dekker kostnadene ved STI-screening. Hvis din ikke gjør det, er det tre måter å få skjermet på.

1. Medicare og Medicaid

Hvis du kvalifiserer for Medicare Part B, er du berettiget til gratis STI-screening en gang i tolv måneder og til bestemte tider under svangerskapet.

Medicare dekker også opptil to private, ansikt til ansikt rådgivning økter med risikofylte seksuelt aktive ungdommer og voksne, hvis referert av en lege.

Medicaid dekning varierer etter stat.

2. Planlagt foreldre

Planned Parenthood steder rundt om i landet tilbyr STI-screeningtjenester på en glidegebyr, basert på inntekt, husstandsstørrelse og andre variabler.

Finn et helsesenter nær deg og ring for detaljer.

3. Din lokale velværeklinikk eller helsesektoren

Søk i CDCs nettdatabase av testsentre for å finne et sted i nærheten av deg.

Hva å vite før du går

"Rutinemessig STI-testing er vanligvis begrenset til klamydia, gonoré, HIV, syfilis og hepatitt, med genital herpes og parasit-trichomoniasis testes bare for hvis du kommer inn med symptomer og humant papillomavirus (HPV) testet for under din rutinemessige pap smear (det er ingen screeningstest for menn), "forklarer Bustles seksuelle helseforfatter Emma Kaywin.

Hvis det er en bestemt STI-test du vil ha som ikke er en del av standardpanelet, snakk og la klinikken vite.

Hvis du aldri har hatt en STI-screening før, har American Sexual Health Association en oversikt over hva du kan forvente for hver type test.

Mange mennesker er nervøse før STI-undersøkelser, og det er helt normalt.

"Ideen om å bli testet kan virke skummelt, men prøv å slappe av," anbefaler planlagt foreldre. "De fleste vanlige sykdomssykdommer kan lett herdes med medisin. Og STD som ikke kan helbredes, har ofte behandlinger som hjelper deg med symptomer og reduserer sjansene dine for å gi STD til noen andre. Så fort du vet at du har en STD, jo raskere kan du begynne å ta vare på deg selv og din partner (e). "

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun mener at seksuelt positiv advokat sparer liv.

Skrive Inn Din Kommentar