Liv

Cash Gaver på bryllup er ikke lenger Taboo: Her er hvordan du spør Graciously

Cash Gaver på bryllup er ikke lenger Taboo: Her er hvordan du spør Graciously

I fjor bygde en av forfatterne her på The Penny Hoarder HQ et skur.

Hvorfor spør du?

Vel, for å lagre alt ekstra ting - ting som ikke hadde noe annet sted å gå - som han og hans kone fikk fra velmenende venner og familie som deltok på bryllupet sitt.

Gjør meg ikke feil: Jeg er sikker på at de var begeistret for å ha en tredje brødrister og et sett med krystallboller (jeg gjør bare noen få forutsetninger her). Men likevel, ville de ikke vært bedre tjent med en kontant utbetaling som tilsvarer kostnaden for alle de dupliserte bryllupsgaver?

Noen måneder senere, i oktober, ble søsteren min engasjert.

Siden da har de fleste av våre familiesamtaler vært bryllupsmessige. På et tidspunkt tok jeg opp den nye (ish) trenden av a "Bryllupsreisefond", hvor paret ber venner og familie å bidra til bryllupsreisebudsjettet, i stedet for gaver.

Selv om hun ikke var i motsetning til bryllupsreisefonden, ble hun helt overrasket da jeg tok det et skritt videre og foreslo at de ba folk bare gi dem penger uten spesiell tildeling i tankene.

En timelang debatt om de sosiale og etiske konsekvensene av å be om penger (med noe mål i tankene) på bryllupet ditt følte - og vi kom aldri helt til en beslutning.

Penger i stedet for tradisjonelle bryllupsgaver

For å være klar, er jeg pro for å spørre om penger i stedet for gaver ved bryllupet ditt.

Og det er ikke et helt absurd konsept, ifølge 2018 Wedding Trends prognosen publisert av The Knot denne uken.

Flere og flere par ber om økonomiske gaver å dekke en forskuddsbetaling på et hjem, kostnaden for en adopsjon, en bryllupsreise eller til og med bare for å sette seg bort som et redeegg eller en regnfull dag.

Ikke lenger et tabuobjekt

Det var en tid da det ga en kontant gave (eller verre, spør etter en), ble ansett som dårlig etikette - men det var også tiden da penger ble ansett som et tabu-emne i høflig samfunn.

I disse dager slapper vi av når det gjelder å diskutere økonomi. Faktisk sier 79% av tusenårene at de er komfortable å diskutere økonomi med en venn (i motsetning til ikke ubetydelige 51% av babyboomers som sa det samme).

Men hvorfor? Fordi vi alle begynner å innse nøyaktig hvor viktig det er å kunne snakke om penger. Hvis du ikke kan snakke om det, vil du ha det vanskelig å gjøre ting som å spørre om å heve eller hjelpe venner (eller be om hjelp selv) når det trengs.

The Argument for Cash Gaver

Den lange og korte av det er dette: Vi er mer komfortable å snakke om penger enn noensinne, og trenden kommer bare til å fortsette som vi jobber for å innpode finansiell bevissthet i fremtidige generasjoner.

Så hvorfor er det så rart konsept for noen at to personer som er på en kritisk (og ikke billig) tid i livet, ber om et lite økonomisk løft?

Hør, det er ingen som ber om en dårlig sum penger.

Faktisk bør en kontant gave på et bryllup ikke være noe større enn beløpet en gjest var villig til å plunke ned for en blender eller et fint sett med laken. Hvis det er alt som kommer ut av budsjettet ditt, hvorfor ikke gi paret sjansen til å bestemme nøyaktig hvordan pengene skal best tilbys?

Og bare forestill deg alle de tingene et par kunne gjøre med pengene! De kunne betale studentlån, ta en ferie, adoptere en hund, ombygge kjøkkenet eller til og med begynne å planlegge for foreldre.

Og hvis din tarmreaksjon er, "Ja, men Jeg kan også gjøre alle disse tingene med de pengene! "da for all del, gå videre og legg kostnaden for et sett med IKEA-retter inn i sparekontoen din.

Deretter tar du samme beløp (eller hvilket beløp du skulle tilbringe på parets bryllupsgave, uansett) og lever det til dem i en konvolutt i stedet for i form av en tredje Brita-krukke. (De begge har allerede en, jeg lover.)

Og det er saken: De fleste voksne har allerede et fullt utstyrt kjøkken. De trenger ikke et sett med pricy tyrkiske servietter, men de kan virkelig sette pris på litt hjelp for å gi en ny oppvaskmaskin. De ville ikke ha plass til å lagre en annen krystallvaske, men de ville være så takknemlige for å motta nok penger til å male den forferdelige, solskinnede spisesalen i startbilde.

Og hvis du har midler, hvorfor ikke gå inn med resten av det nye parets venner og familie for å hjelpe dem på vei til å være litt mer økonomisk stabile?

Wedding Registry Ideas: Hvordan Tactfully Be om (og gi) Cash

Det er mange forskjellige alternativer når det gjelder å spørre om penger i stedet for tradisjonelle bryllupsgaver.

Et bryllupsreisefond var en av de første versjonene av kontantgaver som rullet ut på bryllupsscenen. Gjestene kan enten gi et generelt beløp eller sponsere individuelle aktiviteter, som zip-lining eller svømming med delfiner.

Noen mennesker ber bare om at deres gjester skal bidra til et "newlywed-fond", et generelt kontantregister folk kan få tilgang til og betale inn online.

Hvis du ikke føler deg så modig, kan du vurdere å gi bestemte linjeposter dine venner og familie kan "sponsere." En del av en ny vaskemaskin / tørketrommelkombinasjon, "skap i det nye kjøkkenet" eller grunnlaget for en nødsparingskonto er alle valgene dine venner og familie ville føle seg trygge med å bidra til.

Hvis du fortsatt tror at du møter pushback fra noen få tradisjonelle bryllupsglede, har Knuten et bryllupsregisterplattform som lar deg sette opp et nygifte fond sammen med et mer konvensjonelt register. På den måten gir du gjester som kanskje ikke er behagelige å gi en kontant gave en grasiøs ut.

Hvis du har et fullt utstyrt hjem og føler deg ganske trygg i din økonomiske situasjon, kan du til og med vurdere å oppmuntre dine gjester til å bidra til en sak eller veldedighet du er lidenskapelig om.

Hva er viktig er hvordan du presenterer ideen til dine gjester. Du vil ikke være uhøflig, og absolutt, jeg vil ikke fortelle dem hva de ha å gjøre. Anna Post, den store store barnebarnet til Emily Post (ja, at Emily Post) tilbød selv noen tips om hvordan du graciously ber om kontanter.

Hvis du er et snart-å-være bryllup gjest, og du har blitt bedt om gavekasser i stedet for en brødrister, ikke freak out.

Paret ser ikke etter en sjekke for å lande i postkassen, og du er ikke forpliktet til å gi dem mer enn du ville ha brukt på en tradisjonell bryllupsgave.

Hvis du bare ikke kan håndtere tanken på å ikke gi dem en fysisk gave som er toppet med en bølle, bør du vurdere å gi dem noe gjennomtenkt og personlig (og kanskje til og med DIYd!). På den måten gir du ikke bare dem en annen cookie jar, og du kan til og med ha noen penger igjen for å bidra til deres nest egg sparefond.

Grace Schweizer er en junior forfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar