Liv

Dette er hvordan Waze Carpool er å hjelpe folk kutte ned på pendlingskostnader

Dette er hvordan Waze Carpool er å hjelpe folk kutte ned på pendlingskostnader

Vi vet alle at carpooling er en måte å kutte pendlingskostnadene på. Men å finne noen å faktisk dele en tur med kan være vanskelig.

Det Google-eide navigasjonsfirmaet Waze prøver å gjøre ting litt vanskeligere med en ny app for å hjelpe pendlere til å samsvare med carpool-kompisene.

Tjenesten, tidligere testet i Texas, California og Israel, gjorde sin første offentlige lansering i Washington-staten i forrige uke, The Seattle Times-rapportene.

Det er gode nyheter for pendlere i Seattle, en by kjent for å ha noen av de verste pendler i nasjonen. The Seattle Times artikkel sier Waze Carpool planlegger å vokse organisk, til slutt utvide seg over hele landet.

Hvordan virker Waze Carpool?

Appen fungerer ved å matche pendlere basert på hvor de bor og jobber, foreslår bilpoolforbindelser som bare legger til mellom ett og fem minutter til ruten.

Brukere kan velge om de vil kjøre eller kjøre. Ryttere hjelper til med å refundere sjåføren for drivstoffkostnaden, og betaler ikke mer enn IRS-kjørelønnen på 54 cent per kilometer.

Waze tar heller ikke en del av de pengene, ifølge rapporten. I stedet fortjener selskapet fortjeneste fra annonsene som vises i appen, som er gratis for brukere å laste ned.

Ryttere planlegger sine turer om dagen, slik at de kan justere opptakstider for å imøtekomme varierende møter og avtaler. Rides kan planlegges opptil en uke i forveien.

Når carpoolers er matchet og starter dagens pendling, navigerer Waze føreren ved hjelp av carpoolbaner når de er tilgjengelige.

Gjør Carpooling mindre elendig

Å ta bort noe av det vanskelig å ri med en fremmed, Brukerne kan se profilene til potensielle ryttere eller førere på forhånd, og rangere hverandre basert på turenes tilfredshet etterpå.

Engadget rapporter brukerne kan filtrere potensielle carpool kompiser, slik at de kan velge å ri med medarbeidere, personer av et bestemt kjønn eller noen med felles venner.

Brukere kan også sende beskjed eller ringe hverandre på forhånd for å få noe kjent, Curbed Seattle-rapporter.

GeekWire rapporterer at tjenesten er ment mer for de med lengre pendler i stedet for korte turer til jobb. Og det kan hjelpe rytterne å spare vesentlig over andre alternativer for ri-deling. GeekWire ga et eksempel på en tur fra Seattle sentrum til sentrum av Tacoma som koster over $ 50 på UberPool, men bare ca $ 7 med Waze Carpool.

Se denne videoen for å lære mer om hvordan Waze Carpool fungerer eller klikk her for å laste ned appen.

Nicole Dow er en stabskribent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar