Liv

Dette er hvordan du lager et siste minutt 200 dollar før jul

Dette er hvordan du lager et siste minutt 200 dollar før jul

Årets ferieutgift ventes å være topp i fjor med 3% eller 4% - ganske heftig, med tanke på den gjennomsnittlige amerikanske ble forventet å bruke mer enn $ 900 på feriegaver i fjor.

Jeg vet ikke om deg, men jeg har vanligvis ikke en ekstra $ 900. Hvis du vil gå ut denne ferien, hvordan planlegger du å betale for det?

Ingen bekymringer hvis du ikke har stashing penger hele året - de fleste av oss sannsynligvis ikke heller. Nå er ferien høyst på oss, så det er på tide å begynne å tenke på å bygge den stash.

Her er ti måter å styrke ditt feriehandelsfond ved å lage og spare penger over de neste månedene - uten å prøve.

Gjør litt tid hver uke til jul for å fokusere på minst en av disse. Gjør dem alle, og du kan enkelt bygge et kjøpesentre som hjelper deg med å sjekke alt på listen din!

1. Åpne en separat sparekonto

Da jeg vokste opp, var min mors strategi for å spare på julen enkel: En del av hennes lønnsslipp gikk automatisk inn i en spesiell bankkonto hun ikke kunne røre før ferien.

Jeg feirer ikke julen med gaver som en voksen, men jeg bruker fremdeles min mors utadvendte metode for å bygge min sparing for andre ting.

Du kan åpne en sparekonto på din lokale bankavdeling, men mitt forslag er å gå med en online bank - du vil ikke være mer sannsynlig å trekke pengene tilbake.

Åpne en online sparekonto eller kontoen og legg inn $ 5. Heck, rulle ditt kvarter hvis du må.

Det er en rekke flotte elektroniske bankkontoer, men en av våre favoritter er Aspiration Summit Kontroller konto fordi det nå er en rentesats rundt 100 ganger hva en vanlig bank tilbyr - og det er ingen månedlige avgifter.

Derfor foretrekker vi det til en tradisjonell kontroll- eller sparekonto:

- Det er bare på nettet, så du trenger ikke å gå hjem for å håndtere din økonomi.

- Den tilbyr 1% APY på en balanse på $ 2500 eller mer. Hvis saldoen din er mindre, tilbyr den 0,25% APY. Det er mer enn gjennomsnittlig sparekonto rente på 0,06%.

- Det er gratis - ingen obligatorisk månedlig minimum eller avgifter.

- Den leveres med et debetkort, som kan brukes til hvilken som helst minibank i verden gratis.

I tillegg går 10% av selskapets inntekter til veldedighet!

Du kan åpne en sparingskonto hos din lokale bank, men mitt forslag er å gå med en online bank - du vil være mindre sannsynlig å trekke pengene tilbake.

2. Stopp Slett e-postene dine

Det viser seg å slette e-postene dine kan koste deg seriøse penger. Fascinert?

En av våre hemmelige våpen heter paribus - Et verktøy som gir deg penger tilbake til dine online kjøp. Det er gratis å registrere deg, og når du gjør det, vil det skanne e-postarkiver for eventuelle kvitteringer. Hvis det oppdager at du har kjøpt noe fra en av de overvåkede forhandlerne, vil det spore elementets pris og hjelpe deg med å få refusjon når som helst, det er en prisnedgang.

I tillegg, hvis din garanterte forsendelse vises sent, vil Paribus hjelpe deg med å få tilbake penger for det du betalte for frakt.

3. Tjen penger mens du ser 'En julestory'

Joany er helsevesenet concierge service. Det hjelper folk å finne og sammenligne planer, søke etter leger og navigere i kompliserte medisinske regninger.

For å imøtekomme kundene best, trenger du å svare på noen spørreskjema. Det tar mindre enn 10 minutter, med færre enn 50 spørsmål. Til gjengjeld vil du lomme en gratis $ 25.

For å kunne delta, må du oppfylle disse kvalifikasjonene:

  • Du kjøpte helseforsikring i 2017 gjennom statutvekslingen din, Healthcare.gov, en megler eller en plan, for eksempel Oscar eller Aetna.
  • Du mottar ikke helseforsikring gjennom din arbeidsgiver eller skole.
  • Du er ikke på Medicaid, Medicare eller VA helseforsikring.

JOANY lover færre enn 50 spørsmål og mindre enn 10 minutter av tiden din. De fleste spørsmål er flere valg, noe som gjør det enkelt å svare. Dine svar er private og beskyttet under føderal lov.

Hvor mye du kan bank for ferie shopping: $25

4. Tjen penger tilbake for dine daglige kjøp

Denne er satt-det og glem-det. dosh gir deg automatisk tilbake penger for kjøp på mer enn 100 000 hoteller, nettbutikker og restauranter - inkludert Starwood Properties, Marriott, Cost Plus World Market, Nike, Target, Chuck E. Cheese og mange flere.

Bare følg disse trinnene for å begynne å tjene:

  1. Last ned appen og registrer deg.
  2. Koble sikkert et debet- eller kredittkort.
  3. Lev livet ditt, og se på kontanterrollen. Appen vil automatisk se på kjøpene dine og belønne deg med kontanter tilbake mens du handler.

Du kan også samle en $ 25 bonus for å bestille ditt første hotell via appen, samt bonuser for å henvise venner og lokale bedrifter.

Bonus: Selv om du ikke kjøper noe, kan du tjene penger mot gavekort ved å bare gå inn i go-to-forhandleren eller skanne strekkoder.

Angi Shopkick, appen betaler deg i "spark" for å gå inn i bestemte butikker (inkludert Walmart, Target, TJMaxx og mer). Disse kan innløses for gavekort til en rekke forhandlere, inkludert Amazon, Target, Walmart, Starbucks, Sephora og Best Buy.

Det betaler deg enda flere "spark" for bilder av kvitteringer som inkluderer kvalifiserende varer du har kjøpt i butikken med et tilkoblet kreditt- eller debetkort. Du kan også tjene spark for online kjøp. Bonus: Du trenger ikke å gjøre noe; Dine koblede kort vil automatisk bruke dine spark.

Vi har en ultimate guide til å bruke appen her.

Hvor mye du kan bank for ferie shopping: $ 25-plus

5. Få Cash Back på Thanksgiving Meal

Visste du at du kan få penger tilbake på dagligvarer bare for å ta et bilde av kvitteringen din?

Slik fungerer det:

1. Registrer deg for Ibotta her med ditt navn og din e-postadresse.

2. Før din neste tur til matbutikken, bla gjennom appens tilbakebetalinger. De bytter hver uke, så sjekk hver gang du handler.

For eksempel har vi sett siste tilbud for 50 cent tilbake på en gallon melk (uavhengig av merke) og en $ 1 for graham kjeks. Høres ut som en ettermiddagsmat!

3. Når du tjener minst $ 20 kontant tilbake, kan du be om betaling via PayPal eller Venmo. Og akkurat nå gir Ibotta nye brukere en registreringsbonus på $ 10 for å innløse deres første kvittering - slik at de første $ 20 ikke blir vanskelig å treffe!

Ikke bli fanget opp med å kjøpe en masse søppel som ikke allerede var på din matliste. Dette kan være en enkel måte å få litt penger tilbake på for de tingene du allerede kjøper.

I tillegg kan du fremdeles bruke produsent og lagre kuponger på de elementene du kjøper, så dette er en fin måte å stable besparelsene dine for å slå ned prisen på en vare.

Hvor mye du kan bank for ferie shopping: $20

6. Selg forrige års Secret Santa Disaster

Fortsatt å holde på forrige års uinspirerte Secret Santa-gave fra Susan? (For å gråte høyt, Susan, kan du mønstre a litt kreativitet.)

Selg det. Hun vet aldri

Du kan liste omtrent alt på Gi slipp, en peer-to-peer markedsplass app.

Bare klikk et smigrende bilde av hva du vil selge, og tilbringer mindre enn et minutt å opprette oppføringen. På kort tid blir det en andres skatt!

Hvor mye du kan bank for ferie shopping: Avhenger av hva du selger! Sikt for $ 50.

7. Rull din (digitale) endring

Da jeg ønsket å begynne å spare penger, visste jeg at jeg trengte å prøve Acorns. Den kobles til bankkontoen din, pluss kreditt- og debetkort, for å investere ekstra digital endring.

Jeg tilbrakte omtrent 10 minutter å sette det opp, og jeg lagret $ 116 i tre måneder uten å innse det.

Med den hastigheten kan du enkelt spare $ 420 i år uten å merke til endring i budsjettet. Plus, du får en gratis $ 10 når du foretar din første investering.

Det er nok til å dekke en Insta-verdig biltur i år.

Hvor mye du kan bank for ferie shopping: $ 35 (Det avhenger av hvor mye du bruker!)

8. Hent dine online snooping ferdigheter

En enkel sidegig du kan gjøre på egen hånd hjemmefra, er en fin måte å banke ekstra penger på, spesielt hvis du er opptatt med en dagjobb og de barna som presenterer deg, prøver å spare penger på.

Vi elsker denne konserten, fordi den lar din indre nerd skinne.

Wonder er et nettbasert selskap som hjelper kundene ved å gi forskning og ressurser til å svare på en rekke spørsmål. Det er der du kommer inn.

Selskapet rekrutterer webforskere. Du ville få sette din egen tidsplan og velge hvilke prosjekter du vil jobbe med. Deretter får du nyte din glede av internettkaninhull og dyp dykk inn i fag for å finne svarene og ressursene kundene trenger.

Betalingen er per prosjekt, og Wonder annonserer toppforskere kan tjene $ 15 til $ 25 i timen. Noen som har erfaring som Wonderforsker, fortalte oss $ 13 i timen er en mer realistisk forventning, basert på tiden du legger inn i hvert prosjekt.

Bonus: Du skal knuse den på trivia natt.

Lær mer om konserten og hvordan du søker her.

Hvor mye du kan bank for ferie shopping hvis du tar ett prosjekt per uke: $ 52

9. Lag penger, slags moro

Er du mer av "sitte hjemme og spille videospill" type person, men du gjør deg selv til å lese dette fordi du er fast bestemt på å få denne vokseninngangen nede?

Folkene som opprettet Langt spill har du dekket med et spill som er morsomt og hjelper deg med å oppnå dine økonomiske mål.

Når du sparer og oppnår oppdrag, vil du tjene mynter for å spille minispill for pengepremier! Vi snakker klassikerne, som spilleautomater, riper og spin-to-win-hjul.

Penny Hoarder Carson Kohler bruker Long Game for å spare penger. Hver to uker sniker den $ 5 ut av hennes bankkonto og belønner henne med mynter.

I to måneder lagret hun $ 35,70, bare ved å spille spill på telefonen. Plus, hennes gevinster utgjør en gevinst på ca 2% - langt høyere enn renter på noen annen sparekonto hun har.

Når du kobler bankkontoen din, tjener du 300 poeng, så du kan begynne å spille mens du venter på lønningstid.

10. Sveip kontanter tilbake på alle dine kjøp

Hvis du er på utkikk etter en passiv måte å tjene penger gjennom hele året, er det kanskje en av de enkleste metodene å få et tilbakebetalingskort.

Du må bare være sikker på at du ikke får det også båret bort med disse kjøpene - og at kortet er betalt ved slutten av hver faktureringsperiode.

Her er et alternativ vi liker: Det er Chase Freedom Unlimited-kortet. Dens krav til berømmelse? Du vil tjene ubegrenset 1,5% kontant tilbake på alle dine kjøp. Plus, hvis du bruker $ 500 i de første tre månedene med å åpne kortet (hei, dagligvarer), vil du lomme en $ 150 bonus.

Det er ingen årlig avgift, og tilbakebetalingsbeløpet utløper ikke. Vi sjekket Credible's årlige belønning kalkulator, og det anslår $ 417 i årlige belønninger basert på våre vaner. * (Du kan angi dine unike utgifter vaner og se hva du også vil tjene.)

Bli registrert - og 0% intro APR i 15 måneder - her.

Dana Sitar ([email protected]) er en senior forfatter / nyhetsredaktør på The Penny Hoarder. Si hei og fortell henne en god spøk på Twitter @danasitar.

* Chase Disclaimer

Årlige belønninger beløp vil endres basert på beløpene du oppgir. Navn og definisjoner for månedlig utgiftskategori kan variere mellom utstedere, og kategorier kan ikke justere en-til-en.

Informasjonen til Chase Freedom Unlimited-kortet har blitt samlet uavhengig av The Penny Hoarder. Meninger som er uttrykt her, er forfatterens alene, ikke kredittkortutstederens, og har ikke blitt vurdert, godkjent eller på annen måte godkjent av kredittkortutstederen. The Penny Hoarder er en partner av troverdig.


Skrive Inn Din Kommentar