Liv

Hva kan ikke øl gjøre? Marinades, Facemasks og selv rengjøring av huset

Hva kan ikke øl gjøre? Marinades, Facemasks og selv rengjøring av huset

Av alle menneskehetens beste oppfinnelser er øl blant de største - og den eldste.

Øl, som er laget av bygg, humle, vann og gjær - går tilbake til 10.000 B.C.E.

Og mens den viktigste bruken de siste 12.000 årene for det meste har vært begrenset til drikking, har den deilige og irriterende alkoholholdige drikkevaren også bevist nyttig for en rekke andre oppgaver, inkludert matlaging, personlig pleie, baiting skadedyr og til og med rengjøring.

Selv om jeg ikke anbefaler å overgi Lagunitas for hårpleie regelmessig, kan ølen din vise seg praktisk for noen av de følgende oppgavene i en klemme.

Her er noen andre bruksområder for øl.

Matlaging med øl

Ølens vanligste bruk (bortsett fra drikking) sikrer fortsatt at vi inntar næringsnektoren på en annen måte - gjennom maten vår.

Jeg vokste opp katolsk, jeg hadde min del av ølfisket fisk under Lenten sesongen, men øl avicionados og eventyrlystne kokker kan nyte sin malt drikke i disse mindre kjente retter:

  • Kjøtt marinade: På grunn av ølens svake surhet virker det som ømmer for kjøtt som svinekjøtt og biff, og endrer smaken mindre enn vin eller eddik ville. Som en tilleggsbonus kan øl redusere noen av de kreftfremkallende kreftfremkallene som finnes i kjøttet, i en journal for landbruks- og matkjemisk studie. Prøv en stout for smaken eller en pilsner for helsemessige fordeler. Og et ord av råd: Ikke drikk marinaden.
  • Sjømat hemmeligheter: Ølfisket fisk er ikke den eneste sjømat som forsterkes av maltdrikker. Ifølge Menneskes helse kan du også bruke øl til damp muslinger og blåskjell, kok reker og skala en fisk.
  • Brød, ris og utover: Menns helse tilbyr også ideer for å bruke øl til å bake ølbrød, lage ris og steke en kylling. Vil du prøve en deilig flatbread? Food.coms 4,5-stjerners oppskrift tar bare 30 minutter og mindre enn en kopp øl (slik at du kan drikke resten).
  • Grillsaus: Jeg har tilbrakt det siste året som bor i Nashville, og en ting de gjør utrolig her, er grillsås. Det er vanskelig å tenke på en måte å fylle opp noen av de velsmakende concoctions jeg har samplet her nede (det beste er hos Martin), men øl kan bare være måten å gjøre det på. Jeg anbefaler denne hvitløkbaserte ølsausen fra Genius Kitchen, eller hvis du er en fan av bocks, denne sausen fra CraftBeer.com.

Personlig pleie

Hvis du klarer å få øl fra kjøleskapet og ut av kjøkkenet før det forsvinner, kan du kanskje bruke det til mer enn bare å spise og drikke.

Faktisk kan øl brukes til en rekke personlige omsorgsoppgaver, som å vaske hår og ansikt.

  • Hårpleie: Etter en spesielt lang dag på jobb eller en anstrengende vårvandring, liker jeg noen ganger å ta en dusjøl og stå under rennende dusjhode mens jeg ammer min drink. Det viser seg at øl kan tjene mer enn ett formål bak dusjen. Ifølge Care2 Healthy Living kan ølens naturlige sukker og vitamin B legge til skinn på håret ditt når det brukes etter en god sjampo. (Peanøttsmør er et annet godt alternativ.)
  • Ansiktsmaske: SheKnows.com tilbyr også en oppskrift på ølschampo, men den har også en veiledning for en ølfasemask. Hensikten er todelt: Humle kan virke som en astringent mens gjæren bidrar til å balansere pH-nivået i huden.
  • fotpleie: Hvis føttene mine er ømme fra omfattende trening, blir jeg ofte fristet til å plukke på sofaen med et kryssord og en velsmakende øl. Min tilbøyelighet har alltid vært å drikke øl, men Health.com anbefaler et alternativ: et ølfotbad. Ølen virker som en antibakteriell og antiseptisk mens gjæren myker huden.

Bruke øl som agn

Jeg er ikke en til å gi bort øl med mindre jeg liker deg, men jeg har lært at øl kan brukes til å agne en rekke uønskede skadedyr.

WiseBread tilbyr en rekke løsninger for baiting skadedyr som cockroaches, frukt fluer, snegler og mus. Imidlertid er ikke alle disse løsningene humane, så jeg vil i stedet råde ut penger for humane feller og repellenter.

Men agn brukes ikke bare til uønskede dyr.

Du kan bruke øl til å tiltrekke seg sommerfugler og la dine små beundre deres skjønnhet. Bland bare sukker, foreldet øl, overfylte bananer, sirup, juice og rom (yum!), Spred den så rundt i hagen din og heng en svamp (fuktet med konsentrasjonen) fra et tre i skyggen. Sommerfugler vil snart komme fram til denne velsmakende godbit. (Få full oppskrift her.)

Bruke øl til vedlikehold

Har du noe arbeid å gjøre rundt i huset? Øl kan komme til nytte - og ikke bare som belønning for en godt utført jobb.

  • Plenpleie: Ifølge Menneskes helse kan øl hjelpe deg med å kvitte seg med brune flekker i gresset ditt, takket være sukkerene. Bare vær sikker på å bruke en kjemisk fri øl, for eksempel Rolling Rock eller din egen homebrew.
  • Kaffe flekker: Jeg kan ikke fortelle deg hvor mange ganger jeg måtte rydde ølflekker fra teppet mitt på college, så jeg ble overrasket over at i noen tilfeller kan øl faktisk være vant til rydde opp andre flekker, som kaffe, fra tepper. Reader's Digest har detaljer.
  • polering: Flat øl kan fungere som et poleringsmiddel for dine gamle tremøbler, ifølge The Huffington Post. Det kan også gjøre underverk for kobberpotter og panner og gullsmykker, per LifeHacker.

Det er min faglige mening (snakker som noen som faktisk ikke har noen profesjonell ølopplæring) at ølens beste bruk er for å drikke.

Men hvis du noen gang lar deg gå flat (skam på deg!) Eller ha en overflod av det, drikker du aldri, prøv å bruke noen av disse andre bruksområder for øl. Bånnski!

Timothy Moore er en redaktør, frilansskribent og håndverk øl snob. Hans favorittølle er Flying Monkeys 'Smashbomb Atomic IPA, men han er også delvis til bryggerier i hjembyen Dayton, Ohio, som Eudora, Warped Wing og Toxic.

Skrive Inn Din Kommentar