Liv

Skjønnhet, rengjøring og til og med halsbrann: Denne kjøkkenkrammen kan gjøre alt

Skjønnhet, rengjøring og til og med halsbrann: Denne kjøkkenkrammen kan gjøre alt

Hvis du noen gang har bakt en kake, er sjansene dine pantry husene natron.

Du kan bruke det noen ganger, men for det meste forblir det skjult og venter på neste gang du bryter ut kakepannen.

I stedet for å lagre det for spesielle bakervarer, bør du vurdere noen av disse bruksområder for bakervarer rundt huset ditt. Det er en av de allsidige ingrediensene som kan erstatte mange andre produkter, slik at du kan spare dine hardt opptjente penger for det som virkelig betyr noe.

Rengjør og deodorize med bakervarer

En av de mest kjente bruksområder for bakervarer rundt huset er rengjøring.

Uansett om det brukes alene eller blandet med andre ingredienser, er brusekjøtt et billig alternativ til mange av de dyrere (og kjemisk lastede) produktene på markedet.

Først og fremst er natroner en kraftig flekkfjerner. God rengjøring anbefaler at du fjerner stædige flekker fra plastmatslagringsbeholdere ved å bløtgjøre med en blanding av 4 ss natron og 1 quart varmt vann.

Du kan også bruke den til å slette barnas krystall "kunstverk" fra vegger. Stryk litt natron på en fuktig svamp eller klut og tørk ned veggene for å fjerne mesterverket.

Baking soda er også flott å ousting uønskede lukter. Du har sikkert hørt at det å lagre en boks med natron i kjøleskapet, gjør det lukter frisk, men bruken som luktmord strekker seg langt utover det.

Jeg bruker den rundt huset mitt for å fjerne hunden stink fra tepper og tepper ved å sprute litt på den overliggende overflaten, vente i 10 minutter og deretter støvsuge.

For foul-luktende kjøkken svamper Det er ikke ganske søppelverdig ennå, God Housekeeping anbefaler å slikke dem i en blanding av natron og vann for å friske dem opp.

Unclog en avløp med bakervarer

En tilstoppet drenering kan også ha nytte av natroner (og du vil faktisk ha det gøy med denne oppgaven). Jeg har prøvd dette mange ganger etter at min kokosnøtt oljehudsmaske er tilstoppet min dusjdrenering. Crunchy Betty forklarer den beste måten å utføre dette trikset på.

Først, hell en pott med kokende vann ned i avløpet for å løsne tette. Deretter kaster du en 1/2 kopp natron der nede og la den stå i noen minutter. Til slutt, hell 1 kopp eddik blandet med 1 kopp veldig varmt vann ned i avløpet og dekk med en klut eller dreneringsplugg. Du vil legge merke til mye tilfredsstillende fizzing når eddik møter bakervarer.

La denne blandingen gjøre jobben i fem til 10 minutter før du spyler en sluttid med kokende vann. Dreneringen din vil løpe klar på kort tid!

Baksoda for personlig bruk

Ville det ikke vært bra hvis du kunne erstatte flere dyre skjønnhetsartikler på badet ditt med noe billig og lett tilgjengelig? Baking soda har ryggen din.

Wellness Mama forklarer at bakervarer kan til og med hjelpe til med å erstatte den kjøpte deodoranten. Hvis du ser på ingrediensene i de fleste naturlige deodoranter, vil du legge merke til oppløsning av sodavand sammen med andre lett-å-finne ingredienser. I stedet for å kjøpe naturlig deodorant, prøv å lage din egen ved å bruke denne oppskriften.

Bare husk at noen mennesker er følsomme overfor natron, så du kan oppleve irritasjon fra å bruke en naturlig deodorant laget av den. (Jeg personlig ikke kan bruke den av denne grunn, noe som er synd fordi jeg fant det fungerer veldig bra).

Bakervarer kan også erstatte din kjøpte ansiktsskrubbe. Wellness Mama anbefaler å lage en pasta fra natron og vann og forsiktig massere det i ansiktet ditt i 10-20 sekunder.

Hun konstaterer det er best å bruke denne blandingen som en sporadisk eksfoliator i stedet for daglig fordi alkaliske egenskaper kan ha en negativ påvirkning på huden din hvis den brukes for ofte.

Helsemessige fordeler av Baking Soda

Som mange ingredienser finner du rundt i huset, har natron hatt mange helsemessige fordeler. Ryan Raman, MS, RD, lister ut et nummer i en artikkel for Healthline.

Hvis du lider av halsbrann, kan brusepulver gi deg mye trengte lindringer. Raman anbefaler å drikke 1 teskje natron oppløst i et glass kaldt vann. Selv om dette ikke kan erstatte din foretrukne medisinering for ekstremt dårlige tilfeller av halsbrann, er det et godt middel å huske om sykdommen din uventet treffer.

Baking soda kan også hjelpe friske pusten din og forbedre tannhelsen din takket være dens antibakterielle og antimikrobielle egenskaper. Raman foreslår at du erstatter din vanlige munnvann med 1/2 ts bakervarer blandet med et glass varmt vann. Vri den rundt munnen din, som du vil munnvann, før du spytter den ut.

Hvis du lider av kløende hud eller solbrenthet, kan du prøve et natronbad. Raman anbefaler bløtlegging i et varmt bad som inneholder 1-2 kopper natron for å lindre hudproblemer. Du kan også lage en pasta ved hjelp av natron og vann og bruke direkte på spesielt kløende eller skadede områder.

Mange kilder, for eksempel DrAxe.com, forklarer at du kan Bruk kokepulver til å absorbere melkesyren i musklene dine etter trening.

Dette gjør at du kan komme seg raskere, slik at du kan komme tilbake til rutinen din med minimal ømhet. Nettstedet anbefaler å drikke en blanding av 1 teskje natron i et glass vann for å maksimere fordelene.

Baking soda er en ekstremt allsidig ingrediens du sannsynligvis allerede har på kjøkkenet ditt. Snarere enn å lagre den for baking av kaker og muffins, bruk den til å være til nytte for ditt hjem og din helse.

Catherine Hiles bruker en god tid på å rydde opp etter hennes smårolling og hunden hennes.Baking brus hjelper livet hennes litt enklere (og billigere)!

Skrive Inn Din Kommentar