Liv

Opprykk 101: Se deg rundt hjemme for billige hagesideer

Opprykk 101: Se deg rundt hjemme for billige hagesideer

Samtidig som hagearbeid kan spare deg for store mengder penger på dagligvarehandelen din, kan det virke dyrt å komme i gang. Trenger du ikke planters, potter, startet planter og spesielle gadgets?

Da jeg startet hagen min for noen år siden, gikk jeg bananer og kjøpte alt: fancy planters, hundrevis (ja, hundrevis) av konserter og alle slags hageutstyr. Før jeg visste det, hadde jeg brukt over $ 200 på "ting" - og det inneholdt ikke noen planter eller frø.

Ikke bli fristet til å følge i fotsporene mine. Du trenger egentlig ikke noe fancy eller dyrt. Med litt ekstra innsats kan alle med litt utendørs plass og en vilje til å få hendene skitne, starte en hage for lite eller ingen penger. Slik får du voksen på for mindre.

Upcycle hva du allerede har

Hva er oppsiktsvekkende? Det er den trendier (og billigere!) Versjonen av resirkulering. Du bruker det du har tilgjengelig, forvandler det til en ny hensikt og gjør det til alle slags Pinterest-verdighet.

Før du kan upcycle, skjønt, må du vite hva du jobber med. Begynn med søker i huset ditt for potensielle hagebeholdere og verktøy, spesielt på disse stedene:

Kjøkkenet

Kjøkkenet er det moderne laget av oppdrettsarbeid. Alle slags skåler, potter og andre tilfeldige ting, slår ofte opp med å samle støv i et skap - som det "svarte hullet" skapet som sitter over kjøleskapet eller komfyren.

Se etter eventuelle containerlignende elementer, for eksempel:

  • tekanner
  • Dørs
  • boller
  • kasseroller
  • kopper
  • Kaffebarer og brusflasker fra resirkuleringsbeholderen

Her er en liste over måter du kan upcycle noen av disse elementene, men ikke la det begrense deg.

Hold også øye med gamle tre skjeer, som gjør søte hage markører, og langdynne kjøttgafler, som er flott for å grave ut stædige ugress.

The Closets

Grav gjennom skapet ditt - og barna også. Se etter noe som er litt for slitt ut, men kan fortsatt holde jord. Det er ikke den mest naturlige tankeprosessen når du søker gjennom et skap, men her er det å lete etter:

  • joggesko
  • Arbeidssko
  • Blå jeans
  • Gensere

Og hvis du trenger mer inspirasjon, her er 35 måter å bruke sko som planter.

The Garage eller Shed

Hvis du er som meg, er din garasje og skur spredt i sømmer med godbiter. Har en ekstra vask, toalett eller badekar liggende rundt etter en nylig renovering? Slå dem inn i en synke planter, en toalettskål urtehage eller et badekar grønnsakshage. Tenk bare på det interessante samtalepartiet du vil lage!

Skraptre eller paller kan bli hevet senger; hvis du ikke har nok i skjulet ditt, spør en lokal butikk hvis du vil være villig til å dele med en.

Trekk ut den rustne gamle skovlen og hakke og til slutt sette dem til god bruk. Hvis du har en gammel sykkel eller trillebør Ligger rundt, du har nettopp truffet jackpotten for en kitschy bakgårdsmaker.

Del med venner og naboer

Ok, så du har dine containere klare - det er på tide å legge til planter.

Frø kan være en kostbar kostnad: på $ 2 til $ 5 en pakke, er de kostbare nok til å få deg til å revurdere hvor mange forskjellige grønnsaker du virkelig trenger. Frøpakker inneholder vanligvis mange flere frø enn den gjennomsnittlige gartneren vil bruke, og frøene kan være mindre sannsynlig å vokse hvis du Hold samme pakke i mange år. Løs alle disse problemene på en gang ved å dele hver pakke med en venn eller to.

Ikke behov for en fancy frø-start skuff eller kit; prøv denne enkle gjør-det-selv-teknikken til lage dine egne frøstartere fra toalettpapirruller.

Hvis du leter etter en etablert plante eller kutte, spør om venner, naboer eller lokale bønder som kan være villige til å gi eller selge deg noen ekstra start.

Tommelen opp for oppsiktsvekkende

Se: En rimelig, til og med gratis måte å starte hagen din på. Med mange daglige husholdningsartikler som er tilgjengelige, er du nødt til å finne noe å oppmuntre til en nyttig - og overraskende trendy - hagen viktig.

Nyt den nye Pinterest-klare hagen din - og alle pengene du sparer på dagligvarer, takket være din oppsiktsvekkede, hageslagsprodukter.

Din sving: Har du oppusset husholdningsartikler i hagebeholdere eller verktøy? Hva er dine favoritt billige hagesideer?

Steph Weber er en mor og frilansskribent som hyler fra Midtvesten. Hun skriver for det meste om helsetjenester, økonomi og småbedrifter - det vil si når hun ikke finner henne lykkelig sted etter å ha jaktet rundt en klistremerke-crazed småbarn.


Skrive Inn Din Kommentar