Liv

Nye Uber-tjenester for å inkludere elektriske sykler, bilutleie, offentlig transport

Nye Uber-tjenester for å inkludere elektriske sykler, bilutleie, offentlig transport

Uber beveger seg utover å være en kjøreturplan, og det er gode nyheter for alle som ønsker å gjøre unna med eierskap.

Tidligere i uken annonserte Uber administrerende direktør Dara Khosrowshahi sykkeldeling, bilutleie og muligheten til å betale kollektivtrafikkpriser tilgjengelig gjennom Uber app på utvalgte steder.

"Å ha et større utvalg av transportmåter ved hånden bidrar til at det blir stadig lettere å leve uten bil," Khosrowshahi skrev i en pressemelding.

Uber har kjøpt JUMP Bikes, et elektrisk sykkeldelingsfirma. Uber Bike Ved JUMP ble pilotene startet i San Francisco tidligere i år. Nå ekspanderer tjenesten til Washington, D.C.

Ryttere bruker appen til å finne en sykkel i nærheten, låse opp den ved hjelp av en kode og lås den opp når de er ferdig med den. Syklene må ikke returneres til en bestemt dokkingstasjon. JUMP Bikes 'nettsted sier sykler kan leies for $ 2 i 30 minutter.

For de som trenger mer enn en sykkel for å komme dit de skal - og trenger også mer enn Ubers nåværende engangsreise - vil selskapet gi brukerne muligheten til å leie biler.

I stedet for å modellere etter en tradisjonell tjeneste som Hertz eller Enterprise, samarbeider Uber med Getaround, en peer-to-peer bil-delingstjeneste. Dette betyr at leietakere vil låne biler fra kjøretøyets eiere i sitt område - enten på en time eller daglig pris.

Getarounds nettsted annonserer leiepriser som starter på $ 5 i timen og hevder at gjennomsnittlig kjøretøyseier lager $ 6000 i året ved å leie ut sin bil.

Khosrowshahi sa at bilutleien vil sparke i San Francisco senere denne måneden.

Uber har selv funnet ut en måte å koble til kollektivtrafikere. Khosrowshahi sa at selskapet samarbeider med Masabi, en online plattform hvor folk kan kjøpe kollektivtransittbilletter.

Ikke mer fumling med løs forandring eller et MetroCard. Brukere vil være i stand til å betale for offentlig-transitt turer ved hjelp av Uber app, selv om selskapet ikke angav hvor eller når denne funksjonen ville rulle ut.

Verge-rapportene Masabi's billettteknologi brukes for tiden av flere kollektivtrafikksystemer, inkludert Metropolitan Transportation Authority i New York og Metrolink i Los Angeles.

Washington Post rapporterer partnerskapet med Masabi vil også la brukere i utvalgte byer vise transittkart og planlegge informasjon i Uber-appen.

Nicole Dow er en stabskribent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar