Liv

Denne bryllupsplanleggingsstrategien kan spare deg tusenvis

Denne bryllupsplanleggingsstrategien kan spare deg tusenvis

Tenk deg drømbruddet ditt.

Hva ser du? Et glødende par, vakker kjole, gledelige venner og familie rundt?

Hva med kaken, musikk, plassering, løfter, officiant, invitasjoner, middag, festfavoritter, fotograf, videograf, DJ ...?

Når du begynner å se ned den lange listen over bryllupsplanleggingsdetaljer, kan det bli vanvittig overveldende. Og, overraskende, dyrt.

Hvis du vil feire ekteskapet ditt, men forvirre utsiktene til bryllupsplanlegging, kan et lite bryllup være en attraktiv løsning.

Hva er et lite bryllup?

Det er ingen vanskelig og rask regel om hva som gjør et bryllup "lite".

Planleggere og deltakere er ikke engang konsekvent på hvilken del av bryllupet den "lille" refererer til.

Det kan være budsjettet, antall gjester, spillested eller noe mindre håndgripelig, som innsats og stress i planleggingen.

Men en ting ser ut til å være sant: Et lite bryllup koster mindre enn en tradisjonell.

Antall gjester er ofte en viktig faktor for å holde kostnadene nede. En liten mengde betyr et mindre sted for både seremonien og mottak, mindre mat og færre drinker.

"Offbeat Bride" forfatter og OffbeatBride.com grunnlegger Ariel Meadow Stallings definerer et lite bryllup som "mer enn en elopement (hvor det bare er paret, en minister og noen ganger en fotograf), men likevel under 30 personer."

Bil Malbon av Tiny Chapel Weddings kapp nummeret 20, som er hvor mange som passer inn i sitt lille mobile bryllupskapel.

Malbon's Tiny Chapel Wedding vil koste deg bare $ 160 - $ 200 på sin Richmond, Virginia, plassering. For å bringe mobilkapellet til deg, koster den totale servicen $ 500 - $ 1500, avhengig av hvor du befinner deg og lengden på tjenesten din.

Maggie Gaudaen kjører Washington, D.C.-basert Pop Wed! Co., som minimerer bryllupsplanleggingsspenningen med pakker for enten 10 eller 25 gjester. Den opererer fra et "minimum levedyktig bryllup" eller M.V.W.

"Noen av våre bryllup inkluderer bare vårt par, oss og et morsomt sted," forklarer hun.

Pop onsdag! seremonier starter på $ 2900, og inkluderer en valgt arena, officiant, kake eller andre godbiter og fotografering - Maggies spesialitet.

"Vi innså at vi kunne skape en ny type bryllup som tok de beste delene av store bryllup og de beste delene av elopements, og la ut alt stresset, og Pop! Wed Co. ble født, "forklarer Gaudaen.

Dette alternativet tar på tradisjonen vi holder så kjære, viser at du kan spare penger og fortsatt ha bryllupet til drømmene dine.

En rimelig bryllup eller elopement trenger ikke å bety å løpe til domstolshuset med din elskede. Du kan ha din kake og ... du kjenner resten.

Du må bare bli kreativ.

Som Stallings peker ut, "For noen par handler det om å spare penger - færre folk betyr færre munner å mate - men det er noen folk som har overdådige små bryllup. For dem prioriterer det en følelse av intimitet med sine gjester. "

"Jeg elsker bryllupet der de eneste gjestene er brudenes brudgom," sier Stephanie Buechler, My Small Wedding, som planlegger bryllup i Kentucky og Colorado.

"Det er et bevis på betydningen av øyeblikket og de verdiene foreldrene har innfødt i sine barns liv."

Hvorfor ha et lite bryllup?

Den enkleste grunnen til å gi avkall på en tradisjonell feiring er å spare penger.

"Små bryllup kan spare mye penger," Malbon sier.

"De er et praktisk alternativ for par som er på et stramt budsjett, eller som ønsker å bruke besparelsene for bryllupsreisen eller deres første hjem. Poenget er å være gift med hverandre, ikke gjeld. "

Men formatet gir fordeler utover lave kostnader, forklarer Stallings.

Færre gjester betyr "faktisk å ha tid til å koble personlig med hver gjest" hun sier.

De er også langt mer fleksible enn en stor begivenhet. Pop onsdag! Co.s "popup-bryllup" -tilbud viser dette.

"Vi kan til og med planlegge et bryllup samme dag hvis paret kontakter oss om morgenen og alle er tilgjengelige!" Gaudaen sier.

Av de 80 bryllupene selskapet har planlagt så langt, har hennes raskeste svingstid vært rundt tre dager ute.

"Små bryllup kan ta bare dager eller enda mindre å planlegge, perfekt for par som bestemmer seg for å løpe eller må gifte seg raskt før en militær utplassering," forklarer Malbon.

Et lite bryllup kan også være et praktisk valg for deg hvis du bor langt fra familien din, "som de i militæret," sier Malbon.

I stedet for å planlegge et dyrt destinasjonsbrudd, bør du vurdere å holde den store dagen liten og ta opp å feire med dine kjære senere.

Hvordan planlegge et lite bryllup du (og dine gjester) vil ikke hate

Mens et lite bryllup skaper en følelse av intimitet med dine gjester, er den største ulempeneksperten ved å bestemme hvem som skal gå ut.

"Det er potensialet for vondt følelser, derfor velger mange folk å bare elope," sier Stallings. Kanskje det er bare enklere å forlate alle ut og nyt dagen mellom dere to?

"Noen ganger velger par til å ikke kunngjøre bryllupsdagen før etter bryllupet," legger Buechler.

Hvis du ikke vil gå så langt, her er noen tips for å planlegge et lite bryllup du vil elske.

Fokuser på dine prioriteringer

Bortsett fra et stramt budsjett, fokuserer en av de beste grunnene for å forgå den tradisjonelle hooplaen til et bryllup bare på det som betyr noe for deg.

"Vurder nøye hva dine prioriteringer er," Stallings sier. "Ingenting er nødvendig. Fokus på å bare bruke penger på aspekter av dagen som betyr noe for deg. "

Vil du huske kjole? Ringen? Kaken? Blomstene?

Eller vil du huske løftene, kysset, den første dansen eller samtalene i resepsjonen?

Når du fjerner de tingene som ikke har betydning, vil alle bildene, historiene og minnene inneholde de tingene som gjør.

"Det handler ikke om hva du har på deg, det er hvem du er med," - Bil Malbon av Tiny Chapel Weddings

Bli kreativ

Til tross for sine stramme budsjetter er små bryllup sindssyktige.

"Små bryllup kan frigjøre par til å tenke stort," sier Malbon.

"Med bare noen få personer å imøtekomme, kan par bli kreative og utforske alternativer som ville være vanskeligere med et større bryllup."

Du kan være vert for en intim seremoni hjemme, ta den på veien til et eksotisk sted eller samle et sted med sentimental betydning.

Malbon antyder også mer ikke-tradisjonelle innstillinger, som et museum, en golfbane, en vingård eller en hule. Disse blir mulig med bare noen få gjester.

Han peker også på små bryllup er godt egnet for temaer. Du kan invitere gjester til å kle seg som tegn du alle elsker eller kommer i historiske kostymer.

"Sci-Fi-fans kan dristig gå til en galakse langt, langt unna!" Sier Malbon.

Hvis du fjerner behovet for å få plass til mange mennesker og lever opp til en forseggjort bryllupsdag fantasi, får du plass til å ha mye moro.

Tilbring penger der det skal telle

En lett å glemme nøkkelen til sparsom leve er å vite hvor du skal spenge.

Slik sparer du penger uten å gi opp det som betyr noe for deg.

Bestem hva som er viktig for bryllupsdagen din. Når du viser feiringen, hva er det alltid i tankene dine?

Hva er historien om forholdet du vil dele med dine kjære? Hvordan vil du at alle skal huske arrangementet i fremtiden?

Ikke skimp på ting som betyr noe.

"Ikke alle er en flott fotograf," forklarer Malbon. "Hvis bildene er så viktige for deg, bruker du pengene på noen du kjenner, vil gjøre en god jobb."

Spar penger der du kan

"Din familie, venner og kolleger er gode ressurser for å hjelpe deg med å fullføre visjonen din for din spesielle dag," forklarer Malbon.

Og det er enkle måter å spare på det som ofte er en stor utgift: arenaen.

Pop onsdag! Co. hjelper par med å spare penger på bryllupet ved å holde flere seremonier på et sted på en dag.

Tiny Chapel Weddings sparer ved å gi bokstavelig talt et lite rom for seremonien. Det er avhengig av dine egne omgivelser for å legge til noe unikt karakter.

"Offentlige parker tilbyr vakre baktepper for feiringen din," sier Malbon.

Trenger du mer inspirasjon? Les vår liste over 101 super smarte måter å lagre tusenvis på ditt drømmebröllop.

Din tur: Planlegger du et lite bryllupsfesten?

Dana Sitar (@danasitar) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, prøver humor hvor det er tillatt (og noen ganger hvor det ikke er).

Skrive Inn Din Kommentar