Liv

Før du går inn i et hotellbasseng, sjekk ut denne advarselen fra CDC

Før du går inn i et hotellbasseng, sjekk ut denne advarselen fra CDC

Du vil kanskje tenke to ganger før du tar en annen dukkert i et hotellbasseng eller vass på en lekeplass for vann. Sentrene for sykdomskontroll og forebygging sier det er en god sjanse at det er mer i vannet enn bare floaties og bassengnudler.

Du kan sikkert gjette hvor dette går, men la meg stave det ut for deg.

Ifølge CDC forekom en av tre rekreasjonsvannrelaterte sykdomsutbrudd mellom 2000 og 2014 på hotellets bassenger eller badestamper.

Resultatene av en 14-årig studie av offentlige svømmeplasser i USA ble utgitt i dag. Det viste at de fleste utbruddene kan spores tilbake til tre typer vannbårne bakterier: Cryptosporidium (også kjent som "Crypto") parasitt, og Pseudo og Legionella bakterie.

CDC sier at alle tre er hardt nok til å overleve svømmende desinfeksjonsmidler og til og med klor hvis miljøet er riktig.

La oss snakke om Cryptosporidium bakterier først. Den sprer seg i bassenger når noen smittet med Crypto har diaré i vannet, som da kommer i munnen til andre svømmere.

(Jeg vet at dette er super brutto, men hang inn der. Dette er viktig, så du vet hvordan du unngår å bli syk.)

Felles bassengadditiv klor dreper ikke Crypto fort nok til å holde folk ute av skade. CDC sier at Crypto kan gjøre ellers sunne mennesker syk i flere uker, forårsaker kvalme, oppkast, magekramper og selvfølgelig diaré.

Pseudo og Legionella bakterier tar tak i bassenger, badestamper og vannparker som ikke er skikkelig rengjort. Når bakteriene blomstrer i slimete områder av svømmeplatser, kan selv sterke desinfeksjonsmidler ikke drepe dem.

Å bli syk med begge typer bakterier, er heller ikke en tur i parken. Pseudo kan forårsake utslett eller svømmers øre, og Legionella kan forårsake influensalignende symptomer og alvorlig lungebetennelse.

Folk som er 50 år eller eldre, nåværende eller tidligere røykere og personer med kronisk lungesykdom eller et svekket immunsystem, er mer sannsynlige å bli syke fra Legionella enn yngre friske mennesker, sier CDC.

Hold deg trygg når du svømmer

Cryptosporidium, Pseudo og Legionella er usynlig for det blotte øye, så det beste forsvaret er en god forseelse. Her er hva CDC anbefaler å holde seg frisk og holde seg fra å spre sykdom rundt offentlige svømmeplasser.

  • Ikke kom i vannet hvis du har diaré, og ikke la barna svømme hvis de har det. Hvis du vet Crypto er årsaken til diaréen, vent til to uker etter at den slutter å svømme.
  • Ikke svelg vannet i offentlige fritidsbadesteder.
  • Ta barna på badet hver time og ikke bytt bleier i nærheten av vannet.
  • Kjøp bassengvannsteststrimler og pisk ut en for å sjekke vanns helse før du dykker inn.
  • Besøk statens offentlige helsevesenets nettsted for å sjekke ut poeng, boblebad eller vannlegeplads inspeksjonspoeng før du svømmer.

Disse ekstra vann sikkerhets trinnene kan virke som et problem, men de er verdt det å holde seg sunn mens du plasker rundt.

Oh, og ikke glem solkremet.

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun liker å fortelle leserne om rimelige måter å holde seg frisk, så se henne på Twitter (@lisah) hvis du har et tips å dele.

Skrive Inn Din Kommentar