Liv

Slow Down, Fido: Disse langsomme materen ideer vil bidra til å hindre Canine Bloat

Slow Down, Fido: Disse langsomme materen ideer vil bidra til å hindre Canine Bloat

Hvis det er en ting, vil hundens foreldre fortelle deg om hundene deres, det er at de elsker mat. Inntil du ikke trener dem, vil de fleste hunder tigge på spisebordet for å skrape eller løpe fra motsatt side av huset ved den første lyden av en ostomslag.

Denne kjærligheten til mat betyr også det mange hunder er tilbøyelige til å spise sin egen mat så fort som mulig. Hvis du har mer enn én hund, kan de være ytterligere incentivized for å spise raskt for å sikre at en annen ikke kommer til det først.

Dessverre for våre mat-elskende, firbenet venner, rask spising kan være veldig farlig. Som mennesker som spiser for fort, er hunder utsatt for choking eller gagging hvis de svelger måltidene for fort. Enda viktigere, hunder kan utvikle gastrisk dilatasjon og volvulus (GDV), mer kjent som canine bloat.

Ifølge Pets.WebMD.com kan hundeblod oppstå når hundens mage fyller seg med gass eller mat og utvides. Til slutt kan magen ekspandere så mye, som en ballong, at den kan rive, forhindre blodgjennomstrømning og vanskelig å puste. Det kan til og med føre til at magen roterer og vri, fanger blod i magen og muligens setter hunden i sjokk.

Dette er en livstruende og tidsfølsom tilstand for hunder. Hvis du mener at hunden din har en oppblåsthet, må du straks kontakte veterinæren din. Her er vanlige tegn på hundens oppblomstring for å se etter.

Mens noen hunder kan lide av oppblåsthet, forekommer det hyppigere hos menn og påvirker vanligvis større raser, for eksempel store danskere, boksere, weimaraner, tyske hyrder og lignende hunder. Som vokter av en stor dansker og en Weimaraner / Greyhound-blanding er det noe jeg tar veldig alvorlig.

Så hva fører hunden opp? Generelt, Å spise for mye og spise for fort er de viktigste skyldige, men høy aktivitet kort tid etter spising antas å kunne føre til oppblåst også.

Det beste du kan gjøre som en doggyforelder er å mate mindre deler hele dagen og sørg for at hunden din spiser sakte.

Flere produkter på markedet kan bidra til å redusere hundens matvaner for så lite som $ 10. Et raskt Amazon-søk trekker opp en rekke alternativer; Imidlertid har jeg funnet for ofte at mange av disse sakte matere er for små til de store store hundene som er mest utsatt for å utvikle oppblåsthet. Og mens jeg har hatt det med å bruke feeder leker som denne travle Buddy måltid dispenser og dette hundemat puslespill, har jeg oppdaget at jeg mye lettere kan bruke de ressursene jeg allerede har hjemme til Bygg sakte fôringsløsninger gratis!

Hund Slow Feeder Alternativer

Her er noen DIY løsninger for en hund som spiser for fort som jeg har prøvd med mine to pupper.

Fôring en om gangen

Den første løsningen jeg allerede nevnte, men siden det gjorde en drastisk forskjell i hvor raskt Clyde, min store dansker, spiser, blir den gjentatt: mate hundene en om gangen.

Nå som Clyde spiser etter Greyson (min Weimaraner / Greyhound-blanding) har han lært at han ikke trenger å bekymre seg for å spise for fort siden Greyson allerede har spist og ikke vil prøve å stjele maten sin.

Mindre porsjoner gjennom hele dagen

Den andre enkle løsningen er å bry deg ut dine feedings i mindre deler hele dagen. Med noen av løsningene som følger, er det lettere å bruke mindre mengder hundemat. Plus, å spise for mye på en gang kan sette hunden i fare for oppblåst uansett.

En hund av Clydes størrelse bør få 8-12 kopper mat om dagen, avhengig av merke og ingredienser. Jeg kan ikke forestille meg å gi ham så mye alt i en sittende. I stedet splitt jeg 8 kopper i to måltider om dagen og har leget med å skifte til tre.

Muffin Bokser

Du kan enkelt etterligne de $ 10 til $ 20 feedere du kan kjøpe i dyrebutikker eller på nettet med den gamle muffintappen du har crammed på baksiden av kjøkkenskapet ditt. Ganske enkelt fordel hundens måltid like til hver av muffin-troughs og legg en tennisball på toppen av hverandre. Hunden din må slå tennisballen fra hvert trough for å komme til maten inni.

For å endre spillet, kan du i stedet Vri muffin-tinnet opp ned og hell maten i de tette mellomrom mellom hver av de "bakre troughs" slik at hunden din må jobbe med tungen eller potene for å skyve maten ut.

Tennisballer

En enklere måte å gjøre bruk av disse tennisballene - spesielt hvis du ikke kan holde tanken på hundesliper på din favoritt muffin tinn - er bare å plasser en eller to tennisballer i hundens bolle sammen med maten. Å gjøre det vil gjøre det mer komplisert for henne å spise og vil sakte henne ned.

Når det er sagt, gir muffin tinn løsningen mer mental stimulering for hunden din enn denne metoden gjør. Men hvis du noen gang er i klemme, er dette en enkel måte å håndheve sakte å spise på.

Fryser Skåler

Da Greyson led av separasjonsangst, foreslo veterinæren denne hjemmelagde leken som jeg siden har brukt til å fremme langsomt spising. Ta en tom hundeskål og spre et meget tynt lag av peanøttsmør over bunnen, hell deretter hundematen slik at den spres jevnt over jordnøttsmørten. Trykk maten ned i peanøttsmørret til den sitter fast, og legg deretter bolle i fryseren.

Ved fôringstid trekker du bollen ut.Hunden din må kaste den frosne maten for en god stund for å bryte ut alle brikkene og vil nyte peanut-smørbrød i bunnen. Bare sørg for å gi ham mye vann.

Et notat om separasjonsangstløsningen: Dette var en fin måte å distrahere Greyson når jeg forlot huset. Han ville få denne lille spanderen som ville okkupere ham for en god 15 minutter og ville ikke lide gjennom de typiske fryktene for å se meg gå ut av døren.

Gjemsel

Hunder elsker å spille skjul og søke. Clyde er godt trent til å vente på første etasje av huset mitt. På min tur kommer han til å finne meg gjemmer seg i andre etasje. Men så mye som Clyde elsker meg, elsker han mer mat, noe som gjør leker gjem for mat veldig morsomt for han.

Hold hunden din til et rom i huset, og skjul maten på passende steder i et annet rom (som noen bak sofaen, noen på salongbordet og noen på bunnen av trappen) og få henne til å finne den og spise den. På en fin dag kan du gjøre dette utenfor; bare sørg for at all maten er funnet, eller du kan tiltrekke maur.

En advarsel: Hvis hunden din er for hyperaktiv under denne øvelsen, unngå den i fremtiden. Masse aktivitet etter å ha spist kan føre til oppblåsthet. Bare kjører til neste sted for å spise maten er bra, men hvis hun hopper av veggene, er det feil aktivitet for henne.

triks

Dette hjemmelagde middelet dobler som lydighetstrening. Gjør hunden din for maten ved å gi ham et par biter for å sitte, riste, ligge, bo, ruller over eller hva som helst triks du to vet. Det er også en god mulighet til å lære nye triks også.

Kostnaden for sakte matere på nettet er ikke veldig uoverkommelig, men jeg har funnet ut at jeg foretrekker å bli kreativ rundt huset når det gjelder å sakte å mate mine to mongrels. Det fører til mer bonding tid med guttene mine, og det sparer meg $ 20 hver få måneder jeg måtte bruke på å erstatte den sakte materen de uunngåelig ville bryte.

Timothy Moore er en redaktør og frilansskribent basert i Nashville. Han og hans partner elsker å ta sine to hunder, Clyde og Greyson, for lange turer og svømmer i sjøen. Clyde og Greyson elsker mest å spise, sove og snuse brutale ting.

Skrive Inn Din Kommentar