Liv

Selg din overskytende brystmelk på nettet og tjen opptil $ 60 per dag

Selg din overskytende brystmelk på nettet og tjen opptil $ 60 per dag

Selv om det kan virke rart først, når du kommer forbi sjokkfaktoren ved å selge din egen morsmelk, vil du sikkert innse at det er en god ide for alle involverte. Du kan tjene litt ekstra penger mens du hjelper babyer (eller andre) i nød.

Jeg hørte først om å selge brystmelk i "general comments" -området av en forfatters chatterom jeg noen ganger går på.

En kvinne ønsket vår mening om hun skulle selge brystmelken - hun var opptatt av at det var et "tabu" -emne. Hun ventet sitt tredje barn, produserte alltid for mye melk (som resulterte i en fryser full av melk, sa hun), og hun trengte litt ekstra penger.

Hvorfor er det et marked for brystmelk?

Mange leger anbefaler brystkreft som den ideelle måten å mate en baby på. Spedbarn fordøyer og absorberer morsmelk bedre enn de gjør formelen, noe som hjelper dem til å bli sunnere.

Faktisk knytter noen studier tre barndomshelseproblemer til formelfødte babyer: atopi (som inkluderer astma, eksem og allergier), diabetes og fedme.

Babyer og overproducerende mødre er ikke de eneste som dra nytte av morsmelksalg. Idrettsutøvere kjøper i økende grad det for den ekstra energien den gir, og det er mennesker som trenger en immunforsterker, ifølge New York Magazines The Cut.

Brystmelk inneholder "perfekt kombinasjon av proteiner, fett, vitaminer og karbohydrater", ifølge den amerikanske graviditetsforeningen. Den inneholder også leukocytter, levende celler som bidrar til å bekjempe infeksjon.

Kjøpe brystmelk fra en fremmed

Våt sykepleiere - kvinner som ammer en annen kvinnes barn - var vanlig en gang i Amerika. Imidlertid, rundt den tiden flasken og formelen ble utviklet, tok samfunnet et negativt syn på konseptet, og innen 1900 avsluttet våtpleie yrket.

I disse dager gjør våt pleie en del tilbake, men det som skjer i større målestokk er mødre selger brystmelken på nettet.

Hvordan selge brystmelk på nettet

Hvis du er den perfekte kandidaten til å selge morsmelk - en sunn mor som produserer mer melk enn din baby trenger - det er et nettsted bare for deg.

Wired Magazine sammenlignet bare brystet til Craigslist; Kvinnene kan legge inn en gratis klassifisert annons for deres "flytende gull". Craigslist selv tilbyr annonser om kjøp og salg av morsmelk, men bruksvilkårene forbyder salg av "kroppsdeler / væsker." (eBay lar ikke folk selge kroppsvæsker.)

Annonsene på Only the Breast er kategorisert etter babyens alder: fra null til 2 måneder, 2 til 6 måneder og 6 til 12 måneder. Det er fordi brystmelkssammensetningen endres basert på tiden siden fødselen.

Mødre kan også velge å selge i andre kategorier, for eksempel "melkbank sertifisert", "selger lokalt" og "villig til å selge til menn." Du vil se annonser som "Brystmelk til salgs fra en ung, sunn, overproducerende mor av en."

Moms selger brystmelken til et gjennomsnitt på $ 2,50 per ounce. Noen selger det for mer enn det, og noen selger det for mindre. Andre fryse en masseforsyning, for eksempel 2500 gram, og selge den til 350 dollar.

Babyer trenger mellom 19 og 30 gram brystmelk daglig i alderen 1 til 6 måneder, så salg av melk kan være ganske lukrativ. For eksempel, hvis du solgte 25 gram brystmelk per dag på $ 2,50 en unse i et år, vil du tjene nesten 23.000 dollar.

For å lage din egen annonse, bare registrer deg for en gratis konto med Only The Breast. Du må bestemme i forkant om du vil selge lokalt for å bytte brystmelk og penger personlig, eller om du foretrekker å sende frossen brystmelk.

Selge eller donere brystmelk til melkbanker

Et annet alternativ er en melkbank, et selskap som samler melk og behandler det. Noen melkbanker, som Mothers Milk Cooperative, betaler donorer $ 1 per unse.

Hvis du har ekstra morsmelk og ikke er interessert i å selge den, kan du donere den til National Milk Bank eller Human Milk Banking Association of North America.

Jeg snakket med en mor, Amber Taufen, som pleide å kjøpe melk fra en melkbank. Men på 4 dollar en unse sa Taufen at hun ikke hadde råd til å kjøpe melken for lenge og til slutt byttet til formel.

Fordelen med melkbanker er at de skjermer melken for legemidler og andre rusmidler, noe som var viktig for Taufen.

Taufen sa at møte med en lokal selger, "kan være mer beroligende enn å bruke en melkbank."

Lee Uehara, som kjører PumpMama, er enig. Hun møter kvinnen personlig og gir brystmelk til dem. Uehara foretrekker denne metoden for å donere til melkbanker som pasteuriserer melk, noe som reduserer brystmelkens fordeler.

Din sving: Har du noen gang kjøpt eller solgt morsmelk?

Laura Agadoni har en bakgrunn i kredittunion markedsføring. Hennes artikler vises i ulike økonomiske publikasjoner som The Houston Chronicle's småbedriftsavdeling, The Motley Fool, Yahoo! Finans, San Francisco Gates eiendomsavdeling, Zacks, Arizona Centrals småbedriftsavdeling og InsuranceQuote.com.

Skrive Inn Din Kommentar