Liv

Her er hvorfor Skottland vil gi gratis tamponger og pads til lavinntektskvinnere

Her er hvorfor Skottland vil gi gratis tamponger og pads til lavinntektskvinnere

Den "rosa skatten" - beskatning av nødvendige hygieneprodukter som pads og tamponger - har lenge vært et meget omstridt problem.

I løpet av de siste årene har det vært rikelig med kampanjer fra de menneskene som er direkte berørt av det. I USA har 14 stater og Washington D.C. eliminert det helt - og det er en god start.

Men tenk på et samfunn der produktene som bidrar til å bestemme livets livskvalitet, ikke bare var litt billigere - forestill deg om de var helt gratis.

Gratis Feminine Hygiene Products

Skottland fant det og tok da uttrykket "drøm det, tro det, oppnå det" bokstavelig talt. I et trekk som synes å være det første av det er snill (organisert på regjeringsnivå) Skottland vil gi ut gratis sanitære produkter til lavinntektskvinnere gjennom et testprogram som forhåpentligvis blir en vanlig ting.

Pilotprogrammet, som vil bli rullet ut i Aberdeen (Skottlands tredje mest befolket by), er forventes å dra nytte av mer enn 1000 kvinner og jenter over en seks måneders periode (ordspill bare litt ment).

Programmet blir orkestrert av Community Food Initiatives North East (eller CFINE), en skotsk sosial bedrift og veldedighet. De frie produktene vil bli distribuert gjennom kvinners helse- og boligbrønn og i fire forskjellige skoler.

Initiativet, som støttes av £ 42 500 (ca. $ 54 764) i statlig finansiering, vil bli brukt som en undersøkelse av slag for å avgjøre om å gi borgere med gratis sanitære produkter, kunne være en langsiktig satsing.

Monica Lennon, Skottlands Labour MSP, som lenge har kampanjert for slutten av "periodens fattigdom", sier at mens dette programmet vil bli en god start, vil hun snart lansere "en konsultasjon om et medlems regningsforslag som vil gi alle kvinner i Skottland Retten til å få tilgang til disse produktene gratis, uansett deres inntekt. "

Den dypere utgaven

Konsernsjefen for CFINE, Dave Simmers, bemerker det Den ofte uhåndterlige prisen på feminine hygieneprodukter bidrar til at kvinner ikke klarer å komme seg ut av fattigdom.

"Over en kvinnes levetid," sa Simmers, "hygieneprodukter koster i gjennomsnitt mer enn £ 5000 ($ 8.300), en betydelig sum for de med lav inntekt. Mange har ikke råd til dem og kan bruke upassende metoder eller gå glipp av skolen. "

Og det er et problem som kvinner og jenter rundt om i verden står overfor hver dag - og ikke bare i utviklingsland. Det er en ond syklus, og det er bare et lag til ulik lønn og prisdiskriminering som gjør at kvinner sliter med å klatre opp stigen som mange menn enkelt skalere.

Så det håper at Skottland ser gode resultater - og at andre land følger etter.

Grace Schweizer er en junior forfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar