Liv

Å vite denne hemmeligheten om ACT og SAT kan spare deg for penger og stress

Å vite denne hemmeligheten om ACT og SAT kan spare deg for penger og stress

Hvis du har tatt SAT eller AKT før, vet du insta-angst indusert av essay-delen som kommer på slutten av testen - og hvis du ikke har det, ser du sannsynligvis ikke frem til det.

Men det er gode nyheter for alle som absolutt frykter testdag av den grunn: Det vil nok være fint hvis du ikke engang registrerer deg for essaydelen, (som også sparer penger).

Essay-delen av SAT Egentlig ikke

Det er sant.

De fleste høgskoler og universiteter bryr seg ikke om poengene dine på essaydelen av SAT og ACT - eller om du selv har tatt den delen av testen i det hele tatt.

I forrige uke meldte Yale University rådgivere som jobber med videregående studenter at det ikke lenger vil kreve at søkerne har fullført SAT eller ACT-essay-seksjonene.

Yale er det siste universitetet for å ta denne beslutningen.

Cornell og Columbia universiteter og University of Pennsylvania har også sagt at de ikke lenger vil stole på essay delen av disse standardiserte tester, heller.

For noen måneder siden annonserte Harvard University den samme beslutningen, og sier at mens skriving fortsatt er en utrolig viktig ferdighet når det gjelder overveielser for høgskoleopptak, er SAT-essayet en dårlig representasjon av søkerens beherskelse av håndverket. Skolen vil i stedet vende seg til en søkeres opptaksprosjekt.

Men det er ikke bare Ivy Leaguers som ikke vil bry seg med SAT eller ACT essay score. Universitetet i San Diego annonserte nylig det samme, og skolene inkludert University of Florida og University of Tennessee anser essaydelen av disse testene valgfritt.

Princeton Review, som tilbyr testprep, admissions råd og veiledningstjenester, bemerker at "Mens over 70 prosent av studentene tar SAT og mer enn 50 prosent tar ACT opt i essayet, krever ikke engang 2 prosent av høyskoler et essay score.”

Spar penger, Hopp over Essay-delen av SAT og ACT

Princeton Review i juni 2018 identifisert bare 25 institusjoner som krever score fra essaydelen av SAT eller ACT.

Hvis din valgfrie skole ikke er på listen, er du sannsynligvis trygg på å hoppe over den.

Og mens du ikke trodde at nyheten kunne bli bedre enn å komme ut av en 45- til 50-minutters strekk av å skrive et essay for hånd, er bonusen at du faktisk vil spare penger også.

For 2018-2019 år, avgiften til å ta SAT med Essay-delen er $ 64,50. Avgiften for å ta SAT uten Essay-delen er $ 47,50.

Gebyret for å ta ACT med essay skriving delen er $ 62,50, mens Avgiften til å ta ACT uten essay skriving delen er $ 46,00. (Hvis du allerede har registrert deg for å ta ACT med essay-delen, kan du få tilbakebetaling med en skriftlig forespørsel.)

Dessverre, hvis din valgskole er På listen over skoler som fortsatt krever og bryr seg om en standardisert test essay score, vil du fortsatt registrere deg for å ta essay-delen av testene.

Grace Schweizer er en stabskribent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar