Liv

Bedre trygg enn beklager: disse bilene er de rimeligste topp sikkerhetsvalgene

Bedre trygg enn beklager: disse bilene er de rimeligste topp sikkerhetsvalgene

Amerikanske trafikkulykker var på sitt høyeste i et tiår i fjor, ifølge National Safety Council estimater. Totalt, Amerikanske veier så 40.200 dødsfall i 2016, opp 6% over 2015 og markerer første gang tallet overgikk 40.000 siden 2007.

Rådet tilskriver noe av denne økningen til det faktum at det var en 3% økning i vei trafikk på grunn av fallende gasspriser og en generelt bedre økonomi. Mye av skylden går fortsatt til uaktsomhet, men med distrahert kjøring i økende grad (ni dødsfall per dag) og fullfrekvenskjøring forblir et konsistent problem (28 dødsfall per dag).

Bilprodusentene gjør alt de kan for å gjøre biler tryggere, innovative teknologier som laneavgangssvarslingssystemer, adaptiv cruise control og blind spot detection systems. Sikkerhetsleder Volvo har selv lovet at "ingen skal bli drept eller alvorlig skadet i en ny Volvo-bil" innen 2020, selv om jeg tror "skal" er det operative ordet der.

Til tross for bilprodusenters beste innsats, blir sikkerhetsorganisasjonene som holder dem ansvarlige, strengere. I de senere årene har for eksempel forsikringsinstituttet for motorveisikkerhet (IIHS) begynt å evaluere bilens aktive sikkerhetsfunksjoner i tillegg til sine tradisjonelle tester og nylig lagt til en ny pris slått over sin Top Safety Pick-betegnelse: Top Safety Pick +.

Men i 2017 ble IIHS enda tøffere: I cracking ned på lyskaster effektivitet for første gang startet ideell institutt en rekke flerårige prisvinnere - som Ford F-150 - fra sin Top Safety Pick-liste.

Det betyr for nye bilførere på et budsjett, listen over rimelige, men trygge alternativer er mye mer begrenset. Hvis du er i markedet for en ny bil, men jobber innenfor et stramt budsjett, gjør sikkerhet en topprioritet og se på et kjøretøy som faktisk har tjent en toppsikkerhetsvalgbetegnelse fra IIHS i år.

Hva er en Top Safety Pick-betegnelse?

For å tjene en Top Safety Pick-betegnelse for 2017, må en modell "tjene gode karakterer i fem krasjverdighetsprøver - liten overlapp foran, moderat overlapp foran, side, takstyrke og nakkestøtter - samt en avansert eller overlegen vurdering for forebygging av frontkrasj , "Ifølge IIHS.

For en Top Safety Pick + betegnelse for 2017, må en modell ha de forrige kvalifikasjonene, samt en "akseptabel" eller "god" lyskastestilling.

hva er de rimeligste bilene på det 2017 IIHS liste? Topp fem, ingen overraskelse, kommer fra mindre kjøretøyer, som minikjøretøyer og små biler.

Alle priser reflekterer produsentens anbefalte utsalgspris for basismodell.

1. 2017 Toyota Yaris iA: $ 15,950

Som en tidligere Toyota Yaris-sjåfør (jeg omsider handlet opp for en Subaru Crosstrek i Hyper Blue etter mange års lagring), er jeg ikke overrasket over å se Yaris iA-varianten (båret ut av døden av Scion-merket) topp denne listen med en Topp sikkerhet Velg vurdering.

Min egen Yaris forlot mye å være ønsket med hensyn til egenskaper og kraft, men det var billig å kjøpe og til vedlikehold av drivstoff - og det føltes fortsatt ganske trygt på veien til tross for sin lille størrelse.

Standard sikkerhetsfunksjoner inkluderer a Lavhastighets Pre-Collision-system, en serie med airbags og et førstehjelpsutstyr. MSRP er kun for den manuelle modellen; springing for en automatisk støt prisen til $ 17,050.

2. 2017 Kia Forte: $ 16 600

Selv om det er kompakt, tilbyr 2017 Kia Forte et overraskende antall standard sikkerhetsfunksjoner på basemodellen for å tjene sin Top Safety Pick + vurdering. Disse inkluderer Hill Start Assist Control, Vehicle Stability Management, en komplett suite med airbags og til og med Kia's Tire Pressure Monitoring System.

MSRP er kun for den manuelle modellen; den automatiske kommer med en prisvekst på $ 1000.

3. 2017 Nissan Sentra: $ 16,990

En slank, men kjedelig sedan, gjør Sentra i det minste en beundringsverdig jobb med å holde familien trygg med en Top Safety Pick-vurdering. Tilgjengelige sikkerhetsfunksjoner inkluderer Nissans Intelligent Safety Shield Technologies, en RearView Monitor og Smart Auto Headlights.

Basen $ 16,990 modell (S) er standard med airbagsystem, et trekkreguleringssystem og bakre låser for barnsikkerhet. MSRP er kun for den manuelle modellen; Prisen hopper til $ 18,090 for Xtronic CVT.

4. 2017 Hyundai Elantra - $ 17,150

Standardpakken med airbags på 2017 Elantra er omfattende, inkludert overhead, kne, sidekollisjon og frontkollisjonsputer. Elantra tjente en Top Safety Pick + rating med anti-låsebremser, stabilitetsregulering og et sikkerhetssystem inkludert på standardmodellen.

MSRP er kun for den manuelle modellen; å gå med automatisk girkasse, må du hoste opp en ekstra $ 1000.

5. 2017 Volkswagen Jetta - $ 17.895

Jeg vil innrømme at jeg ville være engstelig for å kjøpe en Volkswagen etter utslippskandalen i 2015 (eller du vet etter andre verdenskrig), men jeg gir den til VW: Jetta er en attraktivt stylet og priset sedan for pengene.

Med en Top Safety Pick + vurdering, tjener den høye karakterer for sikkerhet for oppstart. Standard sikkerhetsfunksjoner inkluderer Anti-Slip Regulering, Motor Bremse Assist og et passasjers oppdager system.

MSRP er kun for den manuelle modellen; Den automatiske versjonen klipper på $ 1100 til prisen.

Mest rimelige topp sikkerhet velger seg etter segment

Hvis en minicar eller liten sedan ikke passer til din livsstil eller den rene størrelsen på familien din, er det andre rimelige alternativer som har gjort det til årets liste. Her er Mest prisgunstige toppsikkerhetsvalg etter kategori (eksklusive luksuskategorier):

minicars: 2017 Toyota Yaris iA: $ 15.590

Småbiler: 2017 Kia Forte: $ 16,600

Mellomstore biler: 2017 Volkswagen Jetta: $ 17.895

Store biler: 2017 Kia Cadenza: $ 31990

Små SUVer: 2017 Mazda CX-3: $ 19,960

Store SUVer: 2017 Audi Q7: $ 49,000 (bare stor SUV å tjene en topp sikkerhetsvalg for 2017)

minivans: 2017 Kia Sedona: $ 26,900 (en av to minivans for å tjene et toppsikkerhetsvalg for 2017)

Store Pickups: 2017 Honda Ridgeline: $ 29,475 (bare stor pickup for å tjene en Top Safety Pick for 2017)

Timothy Moore, en Nashville-basert redaktør og forfatter, har skrevet for bilindustrien i fem år. Han driver for tiden en Hyper Blue 2017 Subaru Crosstrek og ville ikke bytte den til verden, men kanskje for en Tesla.

Skrive Inn Din Kommentar