Liv

Å ta SAT to eller tre ganger kan hjelpe deg med å score flere stipendpenger

Å ta SAT to eller tre ganger kan hjelpe deg med å score flere stipendpenger

Hvis du har tatt SAT, sverget du sannsynligvis at du aldri ville gå tilbake og gjenoppleve horror som var så grusomme fire (ish) timer.

Men hvis du leser dette i dag, må du innrømme det i det minste overlevde opplevelsen av å fylle i hundrevis av små ovaler med nr. 2 blyant når hånden din trangt på steder du ikke visste at du selv hadde muskler og øynene dine krysset fra å lese det samme avsnittet igjen og igjen mens du stille stilte på magen din til bare slutte å gro - og (mer enn sannsynlig, uansett) at du kunne overleve det igjen.

Og det er gode nyheter, fordi Å få opp SAT-scoreene dine (ved å ta ut testen) kan faktisk hjelpe deg med å sikre meritbasert økonomisk hjelp når du begynner å søke på høgskoler.

Gjenta SAT for en sjanse til mer økonomisk hjelp

Mens en høy SAT-poengsum kan være nøkkelen til å komme inn i din valgfrie skole, blir det ikke helt så søt en seier hvis du ikke har råd til å delta uten å ta på deg massiv studielånsgjeld.

Heldigvis, Den andre fordelen med å ha en høy SAT-poengsum er at du er mer sannsynlig å motta meritbasert økonomisk støtte og vil ha bedre sjanse til å tjene uten stipend - de som ikke er tilknyttet skolen.

Nå lytt, jeg vet at å ta SAT er ikke en billig innsats. Hver test koster mellom $ 46 og $ 64,50, avhengig av om du velger essaydelen.

Men hvis du kan få det til å virke, virker $ 65 på forsiden som en verdig investering hvis det hjelper deg med å få mer penger på college senere. (I tillegg kan studenter som kvalifiserer få en SAT-avgift for å ta testen gratis.)

Egentlig, et hopp på et par hundre poeng på SAT-poengsummen kan bety tusenvis av dollar i meritbasert økonomisk bistand og stipendmuligheter.

Dette innlegget fra PrepScholar skisserer hvordan en høy SAT-score automatisk kan kvalifisere deg til stipend eller meritbasert hjelp ved flere universiteter over hele USA

For ikke-bosatte som går på Colorado State University, kan en student med en 3.8 GPA motta $ 5000 per år med en SAT-score på 1190 - men kunne motta dobbelt som beløper hvert år med en SAT-score på 1350.

Det er en ekstra $ 20.000 i løpet av en fireårig høyskole karriere.

I tillegg til meritbasert økonomisk støtte på høgskoler, ser friestående stipendprogrammer ofte på SAT-score som en determiner.

Det essayet om hvordan dine lederskap ferdigheter tok robotteamet til seier i stater? Ja, det er ganske bra. Men sannsynligvis hundre andre søkers essays er like stor - og sjansen er at noen av dem hadde høyere SAT-score.

Så er du klar for de beste nyhetene om å gjenopprette SAT?

Du trenger ikke å freak out hvis du får en lavere poeng på en eller flere seksjoner andre gang fordi de fleste høgskoler vil sette sammen din Super.

Det betyr at hvis du for eksempel har scoret bedre på matteavsnittet første gang, men bedre på leseseksjonen, vil de bruke toppscoren i hver seksjon i den nye totalen din og ignorere de nedre.

Tenk hva som kan skje hvis du tok testen tre eller fire ganger og klarte å gjøre litt bedre hver gang.

OK, sikkert - men vil ta igjen SAT Faktisk Hjelp meg med å få min score opp?

Ifølge kollegiet styret vil to av tre studenter (67%) som gjenopptar SAT, forbedre sin score.

Tenk tilbake til første gang du tok SAT. Du har sikkert følt mye press, ikke sant?

Du tenkte ikke klart, du hadde en nerverrelatert magesmerter, og du hadde ingen anelse om hva du kan forvente når du gikk gjennom dørene.

Etter at du forlot test senteret den dagen, sparket du deg selv fordi du ikke beveget deg raskt nok gjennom bestemte seksjoner og forlot for mange spørsmål tomt da klokken løp ut.

Den dagen var en læringskurve.

Å prøve et sekund (og kanskje enda en tredje) tid vil gi deg muligheten til å fokusere på selve informasjonen - ikke på tikkende klokke og kaldrom (ingen fortalte deg å ta med en jakke!) Og alle frustrerende ukjente du var Ikke forberedt på.

Hvis du er i stand til, prøv å ta en SAT prep kurs før du registrerer deg for å ta testen igjen.

Hvis du ikke har råd til det, kan du finne mange gratis ressurser for å praktisere SAT online.

Khan Academy, den gratis online læringsressursen, har et hele SAT-treningsprogram som alle kan bruke.

Ifølge en 2017-styrets analyser, som studerte i seks timer ved hjelp av Khan-akademiets verktøy, fikk elevene til å øke sine SAT-score i gjennomsnitt 90 poeng over sine PSAT-poeng. Når studentene bruker 20 timer å studere, hoppet den økningen til 115 poeng.

Når du har studert for din retake, må du sørge for at du er bedre forberedt på andre måter også for din neste testopplevelse. Sjekk ut denne siden med ting du må vite før du går, hvis du trenger en oppdatering på hva du burde og burde ikke ta med til testingssenteret.

Ok, ta et dypt pust. Du har dette.

Grace Schweizer er en stabskribent på The Penny Hoarder. Hun tok SAT ikke mindre enn fem ganger, PSAT to ganger og ACT én gang. Så hun virkelig føler virkelig for deg.

Skrive Inn Din Kommentar