Liv

Forskere sier alkoholisme er på vei opp. Disse lavprisprogrammene kan hjelpe

Forskere sier alkoholisme er på vei opp. Disse lavprisprogrammene kan hjelpe

Opioid misbruk har nådd slike epidemiske proporsjoner at det nå anses som en nasjonal nødstilfelle.

Men opioider er ikke det eneste stoffet amerikanerne sliter med.

En ny studie publisert i JAMA Psychiatry viste at misbruk av alkohol er i ferd med å øke, sammen med flere sykdommer som vanligvis er forbundet med tung drikking.

Forskere sier en av åtte amerikaner voksne nå oppfyller retningslinjene for å bli medisinsk diagnostisert med "alkoholforstyrrelser.” Kraftig drikking fører ofte til høyt blodtrykk, hjertesykdom, hjerneslag og andre kroniske sykdommer.

Testing og screening for alkoholisme

Leger er best egnet til å diagnostisere alkoholforstyrrelser og anbefaler behandlingsalternativer, men selvtestingstester er en diskret måte å vurdere hvilken rolle alkohol spiller i en persons liv.

Nasjonalt råd om alkoholisme og rusmiddelavhengighet tilbyr en online selvtest for å hjelpe folk å forstå deres forhold til alkohol og hvordan det kan påvirke helsen.
American Academy of Family Physicians nettside har et utskrivbart spørreskjema for å hjelpe folk å gjenkjenne tegn på alkoholmisbruk.

JAMA Psykiatri gir en oversikt over spørsmålene som leger bruker til å oppdage alkoholmisbruk hos pasienter.

10 rimelige måter å få hjelp til alkoholforstyrrelser

Personer som vil ha eller trenger å slutte å drikke, henvender seg til privatpatienter eller ambulant behandling for å få den hjelpen de trenger. Selv om de er effektive, kan disse alternativene være pricy - selv med medisinsk forsikring eller Medicaid.

Heldigvis finnes det noen rimelige alternativer.

  1. SMART Recovery tilbyr gratis online og lokale støttegruppemøter. Nettstedet inneholder ressurser og verktøy for å hjelpe voksne og tenåringer å komme seg fra vanedannende oppførsel.
  1. Kvinner for nærhet hjelper kvinner å lære å avstå fra alkohol og gjøre positive livsstilsendringer. Organisasjonen tilbyr online fellesskapsstøtte, ansikt til ansikt gruppemøter (kontakt for steder) og et vell av ressurser på nettsiden.
  1. Anonyme Alkoholikere er kjent for sin gratis, 12-trinns tilnærming for å hjelpe folk til å slutte å drikke. Organisasjonen tilbyr også et program for tenåringer og et program for venner og familiemedlemmer av mennesker som sliter med alkoholmisbruk.
  1. Undersøk Stoffmisbruk og psykisk helseforvaltning‘s Behavioral Health Treatment Services Locator eller state-of-state katalog for å finne ingen- eller lavprisbehandlingssentre i nærheten av deg.
  1. Frelsesarmeen tilbyr trosbaserte programmer på sitt rehabiliteringssenter for voksne rundt om i landet.
  1. Chabad.org er en stor ressurs for å finne jødiske gjenopprettingssamfunn og behandlingssentre.
  1. Feire gjenoppretting er et bibelbasert program med personlige møter holdt i kirker over hele landet. Besøk nettstedet for å se videoer, registrere deg for et ukentlig nyhetsbrev og lære mer om organisasjonens smarttelefonapp.
  1. Sekulære organisasjoner for nærhet (SOS) tilbyr gratis online og personlig støtte grupper for folk som søker nykterhet i et verdslig miljø.
  1. LifeRing er et verdslig selvstyrt program med gratis lokale, online og e-postbaserte støttegrupper.
  1. De Veterans Administration tilbyr en rekke behandlingsmuligheter for veteraner som sliter med alkoholmisbruk.

Det kan være vanskelig å ta det første skrittet for å få hjelp, men takket være organisasjoner som disse må ingen slite seg alene.

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar