Liv

Her er hva du skal gjøre nå hvis du avhenger av Obamacare for helseforsikring

Her er hva du skal gjøre nå hvis du avhenger av Obamacare for helseforsikring

Å gjøre gode på mange kampanjeløfter, den nye avlingen av kongressens republikanere startet 2017 med sitt første skritt mot en plan om å "oppheve og erstatte Obamacare."

GOP lovgivere gjenopplivet en regning med noen ideer for å erstatte Affordable Care Act, som introduserte helseforsikringsutvekslinger og subsidier, blant annet for å utvide forsikringsdekning i USA

"Gjør det ikke feil," sa Mike Pence, vicepresident, for journalister i går etter et møte med republikanske lovgivere. "Vi skal holde løftet vårt mot det amerikanske folk - vi skal oppheve Obamacare og erstatte det med løsninger som reduserer kostnadene ved helseforsikring uten å øke størrelsen på regjeringen."

Mens tilhengere er glade for å se en slik rask handling fra representanter på løftene som fikk dem valgt, er mange amerikanere bekymret.

Hva skjer akkurat med Obamacare?

Med bare vage nevnelser av "en plan" fra talsmannen Paul Ryan (R-WI), er vi usikre på hva vi kan forvente.

Regningen gjør overskrifter nå er "usannsynlig å bli hovedbilen i huset for å oppheve Obamacare," ifølge CNN. Ingen synes å vite nøyaktig hvordan "opphev og erstatt" vil se ut.

Det etterlater oss i limbo, med mange mennesker lurer på: Skal vi miste vår helseforsikring?

Dessverre er alle offentlige svar på det spørsmålet for øyeblikket bare spekulasjoner.

Hva å gjøre hvis du stole på Obamacare for helseforsikring

Hvis du er en av ca 20 millioner mennesker som har fått helseforsikring siden 2010 direkte på grunn av den rimelige omsorgsloven, må du ikke få panikk.

Få folk vet hva som faktisk kommer til å skje når republikanerne beveger seg videre med planen, så la ikke gjetningene få deg ned.

Hvis du ikke liker å sitte på hendene og vente på å lære skjebnen din, er det to pragmatiske skritt du kan ta nå for å forberede deg (litt) fra hva som helst "opphev og erstatte", kan bety.

1. Registrer (eller fornye) på helseforsikringsmarkedet før 31. januar.

Hvis du ikke har helseforsikring gjennom en arbeidsgiver, Medicare, Medicaid eller en annen kilde, registrer deg gjennom helseforsikring markedet før 31. januar.

Du kan registrere deg:

  • Online på healthcare.gov
  • Ved telefon: 1-800-318-2596 (TTY: 1-855-889-4325)
  • Personlig, med hjelp fra grupper i samfunnet ditt.
  • Med post, med dette papirprogrammet (Følg disse instruksjonene.).

Hvis du hadde dekning i 2016 gjennom helsevesenet og ikke foretok noen endringer, ble du sannsynligvis automatisk innmeldt i samme plan for 2017 - så du bør dekkes.

Du kan sjekke din påmeldingsstatus via kontoen din på Healthcare.gov eller ved å ringe nummeret over.

Selv om du automatisk ble registrert, vil du kanskje sjekke planen din for å sikre at du har best mulig dekning. Du kan oppdatere den gjennom markedsplassen før 31. januar.

Registrer deg for å sikre at du har den beste dekning du kan få nå, så du vet at du er dekket så lenge som mulig. Dette vil spare deg for å skjule for dekning eller omsorg etter at hele planen er avslørt.

2. Lag en avtale med legen din.

Vi vet ikke at du vil bli sittende fast med et gap i helsevesenet mellom "opphevelse" og "erstatte." Men hvis et gap ville få alvorlige forringer på helsen din, planlegger du det.

"Folk skal registrere seg og fortsette å bli dekket så lenge republikanerne gir dem," sa Tim Jost, en ekspert på helsevesenet ved Washington og Lee University. "Folk bør tenke på om det er noe jeg kan få nå, det kan ikke vare sist opphør."

Det kan bety at du kommer i din årlige fysiske nå, planlegger en prosedyre du har satt på, fyller resepter eller bytter til en prevensjonsmetode som vil overgå den innkommende administrasjonen.

Ressurser for å redusere helsetjenesterskostnadene

I mellomtiden kan ressursrike Penny Hoarders alltid søke etter alternative måter å ha råd til helsevesenet på.

Besøk en lege online! Bruk telehealth til å møte en styrelsesertifisert medisinsk profesjonell online til en brøkdel av kostnaden for et klinisk besøk.

For din mentale helse er det ni måter å få gratis eller billig terapi når du ikke har helseforsikring.

Hvis du er engasjert i en kristen kirke og er relativt sunn, bør du vurdere å bli med i Medi-Share eller et annet helsesektordelingsdepartement.

For medisiner, sjekk ut disse seks måtene for å spare penger å fylle reseptene dine.

Og, med eller uten helseforsikring, følg disse 10 tipsene for å spare penger på dine medisinske regninger.

Din sving: Vil familien din bli påvirket dersom kongressen bestemmer seg for å oppheve Obamacare?

Dana Sitar (@danasitar) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, prøver humor hvor det er tillatt (og noen ganger hvor det ikke er).

Skrive Inn Din Kommentar