Liv

Reduser, gjenbruk og resirkulere: 11 jord-vennlige måter å spare penger på

Reduser, gjenbruk og resirkulere: 11 jord-vennlige måter å spare penger på

Vi kjenner alle slagordet: "Reduser, gjenbruk, resirkuler."

Men det du kanskje ikke skjønner er at de tre R-ene kan hjelpe deg med å spare penger - og i noen tilfeller, selv tjene litt ekstra penger.

I tillegg reduserer forbruket, gjenbruk av gjenstander som kan ha overlevd sine opprinnelige formål og gjenvinning av det som er igjen, vil bidra til å holde unødvendig avfall ut av våre deponier. Høres ut som en vinn-vinn-situasjon, ikke sant?

For å feire Jordedagen, er det noen måter å spare penger på og redde planeten mens du er på den.

Redusere

Den enkleste måten å spare penger samtidig som du minimerer din innflytelse på planeten, er å redusere det du kjøper. Ved å kjøpe mindre ting, vil du bruke mindre penger og bruke færre ressurser.

Det krever øvelse og kan kreve tøffe beslutninger, men besparelsene kan være vel verdt det.

Prøv disse strategiene for å redusere kjøpene dine:

1. Kjøp bare maten du trenger og bruk hva du kjøper

Amerikanerne kaster bort 40% av maten de kjøper, ifølge Harvestright.com. Det er nesten $ 200 i måneden for en familie på fire!

Og å kaste bort mat spilder ikke bare pengene dine. Det spiser også all energi og vann som brukes til å produsere den maten.

Redusere matavfallet er ikke for vanskelig, med noen få enkle strategier.

Lag en liste før du går til matbutikken, og hold deg til den.

Bruk klubbmedlemskapene dine klokt.

Bare kjøp i bulk når du vet at du vil bruke alt et element - spesielt når det gjelder forgjengelige matvarer.

Lær hvordan du lagrer mat riktig for å få det til å vare lenger, og bli kreativ med dine rester. Du bruker mer av maten din og kaster mindre av det, sparer penger og reduserer avfall.

2. Før du kjøper det, må du sørge for det

Når du ser noe i butikken som du bare ha å ha, ta et øyeblikk å bestemme om du egentlig trenger det.

Før du kjøper noe, spør deg selv tre spørsmål:

Trenger jeg virkelig det?

Behov og ønsker er svært forskjellige.

Hvis du finner deg selv kommet opp med hente grunner for å gjøre kjøpet, eller du ikke kan tenke på en bestemt bruk for varen, er det sannsynligvis ikke noe du virkelig trenger, og du kan legge det på racket.

Hvis du bestemmer deg for at det er noe du trenger, spør deg selv ...

Har jeg plass til det?

Før du legger varen i handlekurven din, bestem hvor du skal plassere eller lagre den, eller la den stå i butikken.

Hvis du vet hvor du vil holde det, spør deg selv ...

Vil jeg bruke den eller bruke den?

Massevis av ting vi kjøper med det beste av intensjoner ender opp med å sitte på en hylle eller rote en skuff fordi vi aldri bruker dem.

Pass på at ethvert element du tar med hjem, har en bestemt bruk og fyller et behov for deg.

3. Velg elementer med mindre emballasje

Produktemballasje utgjør mer enn 30% av avfallsstrømmen i den utviklede verden, ifølge EPA.

For å løse dette problemet har selskaper som Unilever og Nestle forpliktet seg til å redusere emballasjen til sine produkter. Hvis du handler smart, kan du også bidra til å redusere emballasjeavfall.

Kjøp ting som korn og nøtter i bulk for å kutte ned på papp, plast og glassforbruk.

Og når du kjøper produkter du ikke finner i bulkpakker, se etter dem med minimal eller resirkulerbar emballasje.

Bruke om igjen

Hvis du er noe som meg, har du en masse ting som henger rundt at du ikke lenger bruker fordi det er slitt, ødelagt eller har mistet sin glans.

Du vil ikke sende alt til deponi, men du har ingen anelse om hva som er mer å gjøre med det, slik at det bare holder deg i huset eller garasjen.

Her er noen måter å oppsiktsvekkende vanlige ting jeg har funnet å samle rundt i familiens hus.

For enda flere ideer, sjekk ut noen av anbefalingene fra disse DIY bloggene.

4. Repurpose gamle møbler og hvitevarer

Møbler kan vare lenge, men hvis det er skadet eller har overlevd det opprinnelige formålet, trenger du ikke å kvitte seg med det. Det er fortsatt mye liv i det hvis du er villig til å bli kreativ og gjøre litt manuell arbeidskraft.

Vri et gammelt salongbord i en lagringsrom eller bruk et sluttbord for å lage en av disse morsomme LEGO-bordene til lekerommet.

Monter TVen din på veggen, men vet ikke hva du skal gjøre med det store gamle underholdningssenteret? Lag et lekekjøkken for barna eller slå det inn i en konsoll.

Hvis du renoverer, kan repurposing-prosjekter hjelpe deg med å spare budsjettet og skape et unikt oppholdsrom. En gammel kommode kan bli et midtpunkt på badet ditt. Reclaimed skodder gjør en nydelig hytte-stil headboard.

Vet ikke hva du skal gjøre med dine gamle apparater? Refabdiaries.com har flere makeover og upcycle ideer for å få deg til å tenke utenfor kjøleskapet ... er, boks.

5. Gi gamle klær et nytt liv

Hvis du ikke bruker bestemte gjenstander i sin nåværende tilstand, kan en liten omforming hjelpe dem med å komme tilbake i garderobeskiven.

Hvis din T-skjorte samling blir litt ut hånden eller dine favoritter begynner å se litt verre ut for slitasje, trenger du ikke å donere dem eller kaste dem bort.

Få kreativitet, og du kan ha noen nye skjørt, en gjenbrukbar dagligvarebutikk, eller en fin varm quilt.

Trenger du flere ideer? Her er 39 ekstra måter å oppsykle T-skjorter, inkludert flere ikke-sy-alternativer for de av oss som er syv utfordret.

Gensere med hull eller flekker eller for mange nubbies for din smak kan også brukes på nytt. Craftsy.com har noen prosjekter for dem, inkludert totes, fingerless hansker og tøfler.

Hvis de håndverksideeene ikke passer deg, legg de tomme glassene dine til å bruke og lage genservaser (en dobbel oppsving!).

Du kan til og med starte din egen virksomhet, som Charlotte Reid Besaw, som lager og selger koselige vanter laget av sparsommelig-gensere.

6. Sett kartongrør til arbeid

Disse pesky små rørene fra toalettpapir og papirhåndkle ser ut til å formere seg rundt huset vårt. Vi samler kontinuerlig og resirkulerer dem, så jeg lurte på hva annet vi kunne gjøre med dem, for å gi dem litt mer liv før de dro til resirkuleringsplassen.

Med litt forskning fant jeg dusinvis av måter å få dem til å jobbe rundt i huset vårt.

Oppbevar skjøteledninger og andre kabler som har en tendens til å bli sammenflettet og ta over søppelskuffen.

Hvis du har en peis eller en bakgård, må du lage brennende logger for å få brannene dine til å gå raskt. Gartnere kan starte planter i dem.

Trenger du å underholde kiddos? Dagens foreldre har noen gode håndverksideer.

Du kan også tilbringe en regnfull ettermiddag som gjør en birdfeeder, har en forestilling med søte uglefingerdukker eller skape et mesterverk.

7. Revive Glass Jars og flasker

Mye av maten og drikkene vi kjøper kommer i glassburger og flasker.

Jeg har hakket pasta saus krukker i årevis med det formål å til slutt gjenbruk dem rundt vårt hjem. Og jeg føler meg alltid dårlig kaste vinflasker fordi jeg vet at de ville lage flotte lysekroner.

Hvis du leter etter kreative måter å gjenbruke glassbeholdere, er det mye inspirasjon der ute.

Elsker du å vise friske blomster rundt huset? Lag litt vinflaske eller hengende vindusvaser.

Vinflasker gjør også flotte lys eller lamper. Eller hvis du foretrekker lys for å lyse på rommet ditt, vil disse glassholderens votive holdere komme til nytte.

I stedet for å kjøpe nye dekorative elementer til kjøkken eller bad, bruk noen tomme glassburker til å lage såpedispensere, godis krukker eller mel og sukkerbeholdere.

Har du ikke tid til å bli smidig? Selg dine vinflasker til andre crafters eller vinmakere.

8. Gjør mer enn å lese de bøkene

Hvis du er som meg og har hyller og hyller fullt av bøker som du sannsynligvis aldri kommer til å lese (eller lese igjen), hvorfor ikke la noen andre bruke dem igjen?

Selg dem på Amazon eller på din lokale brukte bokhandel og tjene litt penger. Hvis du hellere vil få skattefradrag, doner bøker til en lesefaglig organisasjon, lokal skole eller bibliotek.

Hvis boken din ikke er verdt mye, eller hvis du ikke er interessert i å selge dem, bruk dem til å dekke din tenne, lage vegghyller, en veske eller en telefonstasjon.

Ønsker du flere ideer? Her er 10 flere måter å omfordele boksamlingen din på.

Resirkulere

I tillegg til å kaste gjenvinningsartikler i resirkuleringsbeholderen, finnes det flere andre måter du kan gjenvinne ting rundt huset ditt, du ikke kan bruke eller gjenbruke.

9. Få betalt for metallet ditt

Hvis du har en samling av aluminiumsburger, kobberrør fra en husstandsrenovering eller andre metallobjekter, kan du tjene penger ved å ta dem til et resirkuleringssenter eller skraptealer.

10. Gjør deg bra med skoene dine

Jeg har et skap fullt av slitt ut, men fortsatt noe slitesterkt atletisk sko. Jeg ville ikke kaste dem bort, men jeg var ikke helt sikker på hva annet å gjøre med dem.

Det viser seg at Nike's Reuse-A-Shoe-program vil miste gamle atletiske sko og bruke dem til å skape nye overflater til lekeplasser, idrettsbaner og idrettsbaner.

Dine forsiktig brukte, men sjelden slitte kjoler, pumper og hæler gjør ikke et bra løpespor, men du kan donere dem til organisasjoner som Soles4Souls eller Cinderella Project for å gi skoene dine litt ekstra miles og hjelpe de som er mindre heldige.

11. Selg ting til noen som vil bruke den

Alt du har som brukes forsiktig og samler støv, kan få deg penger og få et nytt liv i et annet hjem.

Dette er en dobbel-whammy: Du resirkulerer et element du ikke bruker til noen andre, som reduserer forbruket ved å kjøpe brukt i stedet for nye!

Selg klær, leker og barnevarer, små apparater, møbler og mer på Craigslist eller lokale garasjesalgsgrupper.

Din sving: Har du prøvd andre strategier for å spare penger mens du bor litt grønnere? Del dine tips i kommentarene!

Ami Spencer Youngs er frilansskribent og yoga lærer, og hever karrieren sammen med to gutter under tre. Lær mer om livet hennes og hennes skriving på Skrive sitt liv eller på Twitter på @writingherlife.

Skrive Inn Din Kommentar