Liv

8 Nyttige (og gratis) Offentlige Speaking Tips fra Komedie og Improv Coaches

8 Nyttige (og gratis) Offentlige Speaking Tips fra Komedie og Improv Coaches

Du vet at gamle Jerry Seinfeld litt om å snakke med folk?

Det går slik: Tale foran en mengde er nummer-en frykt for den gjennomsnittlige personen, selv over døden. Så, "hvis du må være på en begravelse, vil du helst være i kisten enn å gjøre eulogy."

Sett dette tydelig, det offentlige er en latterlig ting å være redd for. Likevel forblir det øverst på listen.

Hvorfor?

"Jeg tror folk er redd generelt," sa Patrick McInnis, en improvisert og lærer i Florida. "Kommunikasjon er en fryktelig ting, generelt. Å være ekte er skummelt. "

Når du er foran en gruppe mennesker, er alle øyne deg. Det er tøft på selvtillit, sa David Abolafia, en stand-up komiker og komedie trener.

"I løpet av livet har vi blitt fortalt om og om igjen at vi ikke kan gjøre noe, eller vi burde ikke gjøre noe, eller vi er ikke gode på noe, og vi tar det inn, sier Abolafia . "Det påvirker vårt selvbilde, til det punktet som står opp foran folk til å snakke (er overveldende)."

Les McCurdy, en veteranartist og instruktør på Humor Institute på McCurdy's Comedy Theatre i Tampa, påpeker: "Frykt for offentlig ydmykelse, tror jeg, er sterkere i mange mennesker enn frykten for fysisk skade."

Gitt valget mellom ydmykelse foran en gruppe mennesker eller å bli slått i ansiktet, sier McCurdy han mener "de fleste vil gjerne ta slagene."

Hvordan overvinne frykten din for å snakke med offentligheten

Jeg snakket med disse utøvere for å lære hvordan de overvinne frykten og ta scenen hver kveld. Her er det de lærer studenter som står opp for første gang for å utføre stand-up eller improv komedie.

1. Vær trygg

En av de viktigste talerne for offentlige taler er en du sannsynligvis hater å høre: Ha tillit til deg selv. Beklager, du hører det igjen.

Jeg vet - bare å vite at du skal være trygg, gjør det ikke gjøre du er trygg. Det du trenger er å være forberedt og vet hva du planlegger å presentere, er nok.

"Stol på at det som har deg der, er allerede tilstrekkelig, og du blir ok," sa McInnis.

Det betyr at selv om du glemmer dine linjer, ikke bli lei eller tur på vei til podiet, vær glad med deg selv. Det betyr at hvis du er en praktikant som presenterer en ide til ledergruppen, vet du at du er god nok.

Din selvtillit og komfort gjør presentasjonen bedre.

"Hvis du har det gøy, så vil publikum," sa McCurdy. "Hvis du strammer opp og blir usikker, vil den vise, og publikum vil begynne å føle det du føler - og det er ikke bra."

2. Kjenn din målgruppe

"Lytting er den største tingen jeg lærer," sa McInnis.

I improv betyr det at du lytter til partneren din eller laget på scenen, slik at du kan reagere tilsvarende. I offentlig tale betyr det å være oppmerksom på hva publikum trenger.

Noen av det "lytter" vil skje mens du er på scenen, ettersom du tilpasser deg reaksjonen til publikum. Men for det meste skal det skje på forhånd.

"Hvis du er en god taler, skal du ha skrevet talen din basert på hva folk ønsker å høre" sa McInnis. "Hvis du har lyttet til utfordringene, har du kommet opp med de riktige snakkene. Hvis du starter fra et sted som du tenk er viktig, så mer enn sannsynlig, du kommer ikke til å snakke med publikum på deres vilkår. "

Før du snakker foran et publikum, sørg for at du forstår dem. Er de studenter eller kolleger? Vil de velge en karriere eller bare lære å bruke Gmail bedre?

Skreddersy din presentasjon og holdning til å matche sine mål.

3. Snakk med en person

Jeg har hørt mer enn en politisk ekspert gush over hva som gjør president Bill Clinton så stor offentlig høyttaler. En ting jeg ofte hører er han får deg til å føle at han snakker direkte til du - selv i en mengde tusenvis av mennesker.

Det betyr ikke at han gjør øyekontakt med bare deg hele tiden. Trikset, McInnis påpeker, er å "forberede seg som om du kommuniserer denne meldingen til en person."

Skriv presentasjonen din som om du har en samtale med bare én person, og ikke på et show for dusinvis eller hundrevis av mennesker.

Det skal gjøre publikum behagelige og sette deg rolig også.

4. Ikke si for mye

En annen del av selvtillit er tillit til materialet ditt. McInnis forklarer:

"Nyere improvisatorer eller utfordrede improvisatorer ... er redd for at de ikke har sagt nok, de har ikke vært morsomme nok, og som et resultat vil de gjøre valg som et steg på sin scenepartners linje eller drive scenen ... fordi de frykter at Det de har gjort er ikke nok ennå. "

Jeg får meg til å gjøre dette i presentasjoner hele tiden! Kan du forholde deg?

Redd publikum vil ikke forstå noe slik vi sa det, vi fortsetter å legge til det - vanligvis off-script. Det er vanligvis ikke nødvendig.

Stol på hva du har planlagt. Hvis du forstår publikum og hva de trenger fra deg, bør det være nok. Hvis du overforklarer, vil du sannsynligvis miste sin interesse enn få aksept.

5. Sakte ned

"Når folk kommer på scenen, har de en tendens til å snakke for fort," sa Abolafia.

Din adrenalin strømmer, og du vil strømme gjennom til slutten av presentasjonen. Men hvis du snakker for fort, vil publikum ikke ha mulighet til å høre, forstå og fordøye hva du sier.

Når du skriver din tale eller presentasjon, bygg inn pauser og steder å puste. De gir deg tid til å trekke seg tilbake og slappe av, og de lar publikum ta inn det du nettopp har sagt.

6. Fokus på hovedpunktet ditt

Min største frykt når jeg snakker til en gruppe? Glemmer mine linjer.

Hvis du ikke har en teleprompter eller notater for å veilede deg, hva gjør du når du tegner et tomt foran alle disse menneskene?

McInnis anbefaler, "Gå tilbake til det du startet med."

Det er, husk hva du lovet publikum fra begynnelsen.

"I et hvilket som helst show, film, spill - og enhver improvisasjon scene, og enhver tale - det er et løfte gjort øverst," sa han. "Vi gir et løfte om hva vi skal snakke om, hva vår karakter er tro, eller hva våre roller er innenfor hvert forhold. ... Skulle du aldri gå seg vill i en tale, bør du alltid komme tilbake til det du ønsker å gå tilbake til ditt opprinnelige punkt. "

Det snakker til en grunnleggende tenet for taleskriving: Fortell publikum hva du skal snakke om, snakk om det, og fortell dem hva du nettopp snakket om.

Hold det unike fokuset. Hvis du glemmer hva du skal si neste, gå tilbake til formålet med presentasjonen. Spør deg selv, hva mer kan jeg si for å oppnå det formålet?

Kanskje det vil hjelpe deg med å huske neste linje. Hvis ikke, vil det i det minste hjelpe deg med å fortsette med showet. Tross alt vet publikum ikke hva du hadde planlagt.

7. Pass på at du bryr deg om materialet

"Du må forplikte og gi (ytelsen) 100% av din energi," sa McCurdy. "Hvis du går tilbake, gir du det aldri en sann sjanse."

Å ringe i en presentasjon er tøff. Publikum kan vanligvis fortelle når du ikke er alle der.

Pass på at når du klatrer på scenen, gå bak et podium, stå opp i et styrerom - uansett hva det er - du forplikter dine ord, sinn, kroppsspråk og energi til det du skal si om.

Det er mye enklere å gjøre hvis du egentlig bryr deg om det.

"Noen kan komme opp på scenen og si en vits, men med mindre vitsen betyr noe for deg, vil publikum ikke sette pris på det på det nivået du vil ønske," forklarte Abolafia om å utføre stand-up.

"Hvis du er forlovet med materialet, understreker du det slik at folk forstår og folk setter pris på det faktum at du har en lidenskap om hva du snakker om."

8. Engasjere med publikum

Til slutt, hvis du er trygg på presentasjonen din, lidenskapelig om emnet og forstår publikum ditt godt, formidle det ved å engasjere seg med dem.

Du kan ikke be om forslag fra publikum, som en improvisatør, eller svare på en heckler, som en tegneserie. Men komedieopplæring (eller i det minste tenker som en improvisert eller stand-up performer) kan hjelpe deg å være mer komfortabel og organisk på scenen.

«Noen ganger må du se bort fra (hva du har forberedt) og engasjere seg med det som skjer rundt deg," sa Abolafia.

Du kan stille spørsmål direkte - eller ikke. Du kan påpeke reaksjoner fra publikum - eller ikke. Når det gjelder offentlige taler, er det dessverre ingen klare regler for engasjement.

Men tenker på det som en samtale skal hjelpe.

Publikum kan ikke snakke tilbake, men de vil le, applaudere, scoff, flytte på plass eller nekte sammen, for eksempel. Engasjement betyr at du justerer din oppførsel i henhold til denne reaksjonen.

Hopp over linjen du skrev som sier "Du vet hva jeg snakker om!" Når alle rister på hodet og definitivt gjør det ikke vet hva du snakker om.

Pause for et pust hvis publikum blir følelsesmessig. La dem føle det.

Og la dem le - selv om det er uventet! Det er vanligvis en god ting, så prøv ikke å snakke over det.

"Hvis du stamper på latter, sa Abolafia," folk vil slutte å le, fordi de vil høre deg. "

Din sving: Er du redd for å snakke offentlig? Hvordan håndterer du det?

Dana Sitar (@danasitar) er en senior forfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, prøver humor hvor det er tillatt (og noen ganger hvor det ikke er).

Skrive Inn Din Kommentar