Liv

Hvem betaler for den første datoen? Slår ut Ingen kjenner igjen

Hvem betaler for den første datoen? Slår ut Ingen kjenner igjen

Husk at en gang jeg skrev om hvordan tusenårsdager hat middag datoer?

Vel, nå er det mer informasjon som styrker det faktum at første datoer er absolutte dumpsterbranner og bør unngås alt sammen.

Har du noen sinne satt på et spisebord over fra randoen du matchet med på Tinder, følt dine håndflater svette da serveren plasserer regningen midt i midten av bordet?

Gjør du "rekkevidde"? Du skjønner at den smale bevegelsen der du er late som som om du skal ta tak i lommeboken din, men du håper faktisk datoen din insisterer på å legge regningen?

Noen ganger fungerer rekkevidden, men ifølge en nylig artikkel i The Wall Street Journal, Det er ikke så pålitelig som det en gang var.

Vi går på flere datoer, og det blir dyrt

I tradisjonell etikett er en mann ansvarlig for å betale regningen på en dato. Overraskelse, overraskelse. Det er ikke lenger 1822, og tradisjoner er ikke lenger normen.

Wall Street Journal rapporterer det Enkel tilgang til datoene begynner å sløre linjene når det gjelder hvem som betaler - og det gjør ting utrolig vanskelig i prosessen.

Ifølge artikkelen har online dating endret dynamikken i datingfeltet.

Nå som det er lettere å få en første date, går flere folk på dem, og det brenner noen store hull i lommeboken. Artikkelen gir eksempler på datoer i New York City eller San Francisco som totalt opp til $ 130. Noen som går på tre datoer i uken, kan bruke mer enn $ 20.000 i året.

De høye kostnadene setter press på menn og kvinner likt når det gjelder å betale for datoer.

Ifølge artikkelen, kvinner er nå motvillige til å gjøre «rekkevidden» fordi de faktisk kan dele regningen eller dekke den i sin helhet til slutt.

Jeg sier ikke det er forferdelig at en kvinne noen gang ville være ansvarlig for å betale for en dato. Hvis en gal ønsker å betale regningen, må hun gjøre det.

Det virkelige poenget jeg lager her handler om de som ikke starter datoen. Er de som blir spurt på en dato fortsatt noe ansvarlig for å betale regningen?

Det er her det blir rart.

Artikkelen sitater Jaclyn Suchta, en kvinne som ble spurt ut på en dato på hennes 18-årsdag. Da hun og hennes date kom til billettkassen, "Hennes dato så på henne tomt for flere ubehagelige øyeblikk, til hun ponied opp penger for begge billettene, pluss popcorn og brus."

Umm ......... ..hva ???

En annen ung kvinne, Alex Paull, gikk ut på en Tinder dato og gjorde ikke rekkevidde fordi hennes date inviterte henne og plukket stedet.

Resultatet? Hun kom hjem fra datoen med en $ 20 Venmo-forespørsel for hennes andel av regningen.

Nei, hun betalte ikke det.

Hvorfor er vi så forvirret?

Teorier er blandet på hvorfor ingen vet hvem som skal være ansvarlig for å betale for en dato i disse dager.

En teori er det kvinner vil ikke komme som "gullgravere" så de gjør ikke rekkevidden.

På den andre enden av spekteret er det imidlertid en teori som forskjellene i likestilling bør tas i betraktning når man bestemmer hvem som skal betale.

Tinesha Zandamela, en selvutnevnt feminist, fortalte The Wall Street Journal, "Det er et stort kjønnslønn. Det minste en fyr kan gjøre er å betale for en dato han starter. " Noen menn tenker om de gjøre betale for en dato, de vil falle i stereotyper. For å "omfavne det de anser å være en mer progressiv syn på kjønnsroller", la de kvinnen betale regningen.

Når det kommer til det, er det en ting om alt dette som bare ikke legger til for meg.

En av de mest snakket om egenskapene til årtusener i disse dager er hvor åpen de er når det gjelder å snakke om økonomi.

Visst, kanskje du ikke vil snakke kreditt score og 401 (k) balanserer med din Rando Tinder dato, men hvis du snakker penger ikke er tabu for tusenårsdager i disse dager, hvorfor bry deg å slå rundt bushen om det?

Kanskje bør vi være litt mer gjennomsiktig med hverandre før vi bestiller hummeren.

Bare nevner det'.

Kelly Smith er en junior forfatter og engasjementspesialist på The Penny Hoarder. Fang henne på Twitter på @keywordkelly.

Skrive Inn Din Kommentar