Liv

Hvorfor denne kvinnen skapte en app for å få barnet støtte fra henne ex

Hvorfor denne kvinnen skapte en app for å få barnet støtte fra henne ex

Hvor mye ville du betale for aldri å snakke med exen din igjen?

Hvis du er som mange foreldre som har barnestøtte, vil svaret ditt trolig være "mye".

For Sheri Atwood var det sikkert. Hun ble så lei av å jage henne for å samle barnestøtte, at hun på ett tidspunkt bare ga opp.

I tre år.

"De sier de to øverste grunnene til skilsmisse er penger og kommunikasjon," forklarer hun. "Når du skilner med barn, må du kommunisere om penger. Så det blir ikke bedre, det blir verre. "

Desperat etter en løsning som fjernet stresset fra barnehjelp - men fortsatt sikret at hun ble betalt - bestemte Atwood å ta saker i egne hender.

Hvorfor begynte hun SupportPay

"Når foreldrene skiller seg, er det alle disse fagpersonene involvert i prosessen," sier hun. "Og så får de den barnebestillingsordren, alle forlater, og det er opp til foreldrene å klare."

Ordren inneholder vanligvis et sett månedlig beløp (kjent som basisstøtte), pluss instruksjoner for å dele tilleggskostnader som utdanning og ekstra kurs.

For Atwood, selv om hennes skilsmisse var minnelig, ble administrerende barnehjelp raskt utmattende. Hver gang hun så henne for å bytte ut datteren sin, fant hun seg selv av en liste over forespørsler om penger.

Han ville gjøre unnskyldninger, og sjelden trodde at varene kostet så mye som de gjorde, sier Atwood.

"Så jeg begynte å snakke med mange andre farger, som vanligvis er de som refunderer," forklarer hun. "De sa," Jeg har ikke noe problem å betale hvis jeg vet at pengene skal til barnet mitt - men jeg vil ikke støtte min eks og deres livsstil. ""

Hun skjønte at foreldre trengte en enkel måte å spore ut (og bevise) utgifter og be om utbetalinger - i hovedsak et verktøy som ga utgiftsrapporter for virksomheten med å heve barn.

Hun søkte på nettet, og var sjokkert over å oppdage at den ikke eksisterte enda.

Ved å se et behov hun kunne fylle, sluttet Atwood sin bedriftstekniske jobb, lærte seg å kode og utgav beta-versjonen av SupportPay i 2011.

Syv år senere har den 40.000 brukere.

Hvordan SupportPay fungerer

SupportPay gjør det mulig å spore utgifter, laste opp kvitteringer og sende betalinger direkte mellom bankkontoer (uten å avsløre din økonomiske informasjon til din eks).

For gjentatte utgifter kan du sette opp automatiske betalinger, og for utgifter du ikke er enig med, kan du bestride dem.

Appen kan brukes til begge statister og grunnstøtte - et alternativ som ifølge Atwood mange foreldre ikke skjønner at de har.

"Når du får en barnesupport, kan du velge å foreta betalingen direkte," sier hun.
"Du trenger ikke å få din barnestøtte garnert hvis du viser at du gjør betalinger i tide."

Og siden SupportPay gir en tredjepartsregistrering av utgifter og betalinger, bruker mange foreldre det også i retten.

"Produktet hjelper begge sider," sier Atwood. "Foreldre som får refundert er 90% mer sannsynlig å bli betalt - og den som betaler betaler poster på ett sentralt sted."

Snart vil appen rulle ut flere funksjoner, inkludert direkte betaling av tredjeparter (som barnehagen), foto- og videodeling og et SupportPay debetkort, kalender og chat-funksjon.

Kan SupportPay hjelpe deg?

SupportPay er tilgjengelig for Apple eller Android, eller som en nettplattform.

Selv om de eldre vurderingene er veldig positive, klager flere nyere anmeldelser på tekniske problemer. Atwood sier den nyeste versjonen løst disse feilene.

Den gratis versjonen av appen lar deg spore to utgifter per måned, opprettholde seks måneder med poster og bruk PayPal for betalinger.

For de fulle funksjonene, inkludert direkte innskudd og ubegrensede utgifter og registrering, må du betale $ 14,99 per måned, eller $ 9,99 per måned fakturert årlig.

Når det er sagt, vil Atwood ikke ha penger til å stå i veien for noen som bruker appen sin.

"Hvis det er noen som ikke har råd til $ 9,99 i måneden, bør de kontakte oss," sier hun. "Betal oss hva du føler verdien er."

Avhengig av ditt forhold til din eks, kan det være mindre enn $ 10 i måneden ... eller det kan være ganske nær uvurderlig.

Susan Shain er freelance skribent og digital nomad. Hun dekker reise, mat og personlig økonomi (i utgangspunktet, hvordan du sparer penger slik at du kan reise mer og spise mer). Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.

Skrive Inn Din Kommentar