Liv

Her er hvorfor det er en god idé å begrense barnas skjermtid - og hvordan man gjør det

Her er hvorfor det er en god idé å begrense barnas skjermtid - og hvordan man gjør det

Vi vet alle at teknologi kan være et veldig nyttig verktøy.

For barn kan tilgang til smarttelefoner, tabletter og mer tjene som en god kilde til utdanning og underholdning. Men like mye i livet er moderering nøkkelen.

Mange foreldre kan bevise at for mye skjermtid kan være en negativ ting, og store tech-støttespillere har nylig sendt sine bekymringer også.

To store Apple-investorer, Jana Partners LLC og California State Teachers Retirement System, sendte et åpent brev til teknologibedriften den 6. januar, og oppfordret det til å utvikle verktøy for å hjelpe foreldrene til å dempe barnens smarttelefon overbruk, rapporterer Wall Street Journal.

Brevet inneholder potensielle negative konsekvenser av for mye personlig teknologibruk, inkludert:

 • Distraksjon på skolen
 • Økt følelsesmessige og sosiale utfordringer
 • Økt risiko for depresjon og selvmord
 • Søvnmangel
 • Lavere empati

Hvor mye er for mye?

I 2015 fant Common Sense Media at tweens mellom 8 og 12 år brukte et gjennomsnitt på fire og en halv time om dagen ser på skjermer utenfor skolen og lekser oppgaver. Teens i alderen 13 til 18 ble funnet å hengi seg inn over seks og en halv time av den daglige skjermtiden.

American Academy of Pediatrics har spesifikke anbefalinger for skjermtid for yngre barn - bare en time om dagen med høy kvalitet programmering for barn 2 til 5 og ingen for de under 18 måneder, med unntak av videochatting.

Men retningslinjene er ikke like direkte når det gjelder eldre barn, noe som kan gi mye åpent for tolkning.

Organisasjonen anbefaler at foreldre til barn 6 og opp "plasserer konsekvente grenser for tiden brukt med media og typer media og sørg for at media ikke tar plass til tilstrekkelig søvn, fysisk aktivitet og annen atferd som er avgjørende for helse.”

Curbing Screen Time Overuse

Så hva kan du gjøre for å kutte ned hvis du tror barnet ditt bruker for mye smarttelefonbruk eller utvikler en teknologisk avhengighet?

Som en del av en kampanje for å forbedre barnas helse, tilbyr National Heart, Lung and Blood Institute følgende tips om å redusere skjermtiden:

 • Forklar barna for viktigheten av å være fysisk aktiv.
 • Modell god skjermtidshandling selv.
 • Spor hvor mye skjermtid de får mot hvor mye fysisk aktivitet de får.
 • Angi husregler for hvor mye skjermtid som er akseptabelt og hvilke rom som skal være uten skjerm.
 • Slå av enhetene ved måltidstid.
 • Oppfordre barnet ditt til å søke andre alternativer for å okkupere sin tid, som å spille ute, trene en sport eller prøve en ny hobby.

I en verden hvor så mange barn allerede har sine egne smarttelefoner, kan det være nyttig å ha andre foreldre på din side - ikke dømme dine beslutninger, men tjener som styrken i tall du må motbevise barnets krav om at hvert barn har sin egen enhet og er på den 24/7.

En gruppe Austin foreldre dannet en kampanje kalt "Vent til 8." oppmuntrende andre foreldre til å love å vente til deres barn er minst i åttende klasse før de gir sin egen smarttelefon.

Løftens nyhet har spredt seg over hele landet. Penny Hoarder-forfatteren Tiffany Connors, en moder på en tredje grader, sa at sjette klasse foreldre på barnas skole har snakket om det, og at hun har vurdert å signere løftet selv.

NPR rapporterte i november at mer enn 4000 familier over hele landet har forpliktet seg til å vente til åttende klasse for å gi smarttelefoner barna sine.

Nicole Dow er en stabskribent på The Penny Hoarder. Hun liker å skrive om foreldre og penger.

Skrive Inn Din Kommentar