Liv

Denne quizen vil fortelle tenåringen din om de er økonomisk klare til å eie bil

Denne quizen vil fortelle tenåringen din om de er økonomisk klare til å eie bil

Har tenåringer og deres foreldre noensinne øye for øye?

Når det gjelder å avgjøre om tenåringer er økonomisk klare til å få bil, ser det ut til at de er på helt motsatte sider av veien.

Junior Achievement og American Honda Finance Corp har nylig undersøkt 500 tenåringer i alderen 15 til 17 og 500 foreldre tenåringer i samme aldersgruppe for å vurdere den økonomiske beredskapen til unge sjåfører. Funnene:

  • 76% av tenårene sa at de forsto det økonomiske ansvaret som gjaldt for å ha bil, men 85% av foreldrene var uenige.
  • 61% av foreldrene trodde at ungdommene skulle gripe om bilrelaterte utgifter innen en måned etter å få et kjøretøy.
  • Et overveldende flertall av foreldrene (91%) sier at de hjelper tenårene sine med kostnader som gass, forsikring og reparasjoner, ville være urimelige. Det er et annet syn på hvilken foreldre og tenåringer er forskjellige fordi 86% av de undersøkte ungdommene forventer at foreldrene skal bidra til faste utgifter som forsikring og gass og sporadisk reparasjon.
  • Selv om tenåringer og foreldre er uenige på mange punkter, 61% av foreldrene som er undersøkt, trodde en bil ville være bedre å undervise tenåringer om penger enn å ha et kredittkort.
  • Langt de fleste (96%) foreldre som er undersøkt, sa at de ville hjelpe barnet til å kjøpe bil hvis de kunne vise at de ville være ansvarlige - for eksempel ved å budsjettere for utgifter og spare penger på forhånd.

Jack Kosakowski, president og administrerende direktør i Junior Achievement USA, sa foreldrene skal sørge for å diskutere de økonomiske aspektene av bileierskap når de snakker med nybegynnede tenåringer om emner som portforbud og distrahert kjøring.

For å måle de unge bilførernes pengestyringsferdigheter når det gjelder biler, opprettet Junior Achievement og American Honda Finance en online quiz som heter Financial Test Drive. Tenåringer kan teste sin økonomiske beredskap på emner knyttet til å kjøpe din første bil, for eksempel billånsprosessen, bilforsikring og vedlikeholdsbehov for bil.

Personlig finansekspert Farnoosh Torabi ga også Junior Achievement med 10 tips for økonomisk lydløse ungdomsdrivere. Blant dem anbefalte Torabi tenåringer få flere bilforsikringskvoter før de setter seg på ett selskap, automatiserer utbetalinger og bruker gratisapper for å finne den mest rimelige gasen.

Forhåpentligvis tar nesten en fjerdedel av tenårene en undersøkelse som forventer en bil som en ferdiggave, alt dette i betraktning.

Nicole Dow er en stabskribent på The Penny Hoarder. Som en tenåring skjønte hun aldri akkurat hvor dyrt å ha bil kunne være.

Skrive Inn Din Kommentar